טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פיפה: לא מחייב, לא כבד, לא טעים

במקום החדש ליד בית ציוני אמריקה מתכוונים כנראה לעשות מכה ולברוח. אחרת אי אפשר להבין את התחושה שבאצטלת האגביות, מישהו עובד על הלקוחות בעיניים

תגובות

בפיפה, בר-מסעדה שמאחוריו עומדים קבוצה של אנשים מנוסים, כמו השף ניצן רז והמסעדן איציק אנקונינה, הלכו על קונספט מנצח – טאפאס. לא סתם מנות קטנות, לא עוד תפריט הכולל "מנות בינוניות שנועדו לחלוקה", אלא משהו אותנטי, אמיתי, ספרדי. ככה לפחות על הנייר. ועל הנייר, במקרה הזה התפריט, כתוב הרבה. התפריט מחולק לקבוצות טאפאס לפי איזורים שונים בספרד – קטלוניה, אנדלוסיה וטאפאס באסקים. לכאורה נסיון להיות כמה שיותר מדוייקים, כי הרי אנחנו לא רוצים לאכול טאפאס באסקי ובטעות לחשוב שאכלנו טאפאס קטלוני. מה יקרה אם בטיול הבא שלנו לברצלונה נדרוש מהמלצר לקבל סלמון נא עם סויה, כי אנחנו יודעים שזה מה שהמקומיים האמיתיים אוכלים?אבל בפועל, זה לא משנה מה כתוב בתפריט. בסופו של דבר, ככה כנראה חושבים בפיפה, אם מחליטים מראש שאפשר לכלול בו כל מה שרוצים ולקרוא לזה "טאפאס" – יהיה מי שיקנה את זה. במיוחד כשמדובר בבר קיצי במיקום מרכזי שנפתח בדיוק בזמן הנכון. חשוך, לח וחם, אבל אין מי שיציע שתייה. פיפה (צילום: יח"צ)החצר של פיפה גדולה, חשוכה ושלא באשמת המקום, מאוד לחה. במרכזה בר גדול עליו יושבים בני 20 פלוס לכל היותר, לבושים במיטב מחלצותיהם. מסביב, שולחנות ופינות ישיבה. את התפריטים אמנם קיבלנו מהר, אבל לקח די הרבה זמן עד שניגשה אלינו מלצרית, ובזמן שהמתנו לחברים, לא זכינו אפילו להצעה לשתות משהו. מכשהגיעו החברים ובעקבותיהם גם השתיה, נאלצנו להחזיר את הכוסות המלוכלכות. את האוכל לעומת זאת לא החזרנו, אבל רק בגלל שבניגוד לכוסות, לא נראה היה שהמטבח מסוגל לנפק אלטרנטיבה ראויה יותר. מה אכלנו:הזמנו מבחר של מנות מכל האיזורים וניסינו בכל זאת להתמקד במנות עם נגיעה ספרדית או לפחות ים-תיכונית. לא העלינו בדעתנו שמרבית המנות תגענה יחד וכל כך מהר. ראשון הונח על השולחן לחם (מעין פוקצ'ה) עם שלושה מטבלים – שום, עגבניות וחצילים. הלחם, שהיה בינוני ביותר, היה הראשון לשבור את האמון. אני לא מאמינה לטבחים ומטבחים שמוציאים לחם לא טעים. מרכיב כל כך בסיסי וכל כך חשוב, איך אפשר לזלזל בזה?עוד על השולחן היה קרפצ'ו שייטל, סלט ארטישוק, נקניקיות, המבורגזות, פטריות וסרדינים. רב המנות לא ממש ראויות להתייחסות רצינית. המנה היחידה שגבלה במשהו שניתן להגדירו כטעים היתה סלט ארטישוק עם גבינת תום, אולי משום שארטישוק משומר קשה להרוס. סרדינים עם שומר, עגבניות וזיתים הוחזרו משום שהיו מקולקלים (ממש ככה), ועל ההמבורגזות – שני המבורגרים קטנים שהיו אמורים להיות שונים זה מזה – לא ממש רבנו. מנה עם פוטנציאל היתה נקניקיות צ'וריסו ולינגויסטה (הכוונה היא כנראה לנקניקיות הפורטוגזיות) עם כרוב כבוש - חבל רק שאיכות הנקניקיות לא עמדה בציפיות, גם אם אלה צנחו מרגע לרגע. למרות שהזמנו שרימפס כלשהו, הגיעה במקום מנה של "קרמבל פטריות וגבינת עיזים". מיני פטריות, הרבה חמאה, גבינת עיזים מוקרמת, נגיעה של שמן כמהין – לא בדיוק מנה קלילה ואלגנטית. לקינוח, שהזמנו בעיקר משום שהעבודה והביקורת מחייבת, אכלנו בראוניז עם גלידת שוקולד הזכיר קצת משהו מ"ילדים מבשלים", שהוא ספר מצוין, אבל בז'אנר שלו. האוכל פשוט לא טעים. פיפה (צילום: יח"צ)שירות ואוירה: השירות חובבני ונטול רגישות או חן, אבל במקרה הזה נדמה לי שזו צרתם הקטנה יותר. מה גם שאם המנהל מסתובב במראה מותש כבר בשלב הזה ושואל אותנו כל חמש עד עשר דקות אם "הכל בסדר" באינטונציה רובוטית, הרי שאי אפשר לצפות להרבה. היות וקשה לי להאמין שזה מקום שבאים אליו בשביל לאכול, מדובר במקום בילוי. ככזה, מומלץ יותר לשבת על הבר ולהנות ממה שהמקום נועד להיות – בר קיצי, באוירה "לא מחייבת". למי זה מתאים: לחובבי אויר לח, אלכוהול בינוני ומוסיקה רועשת. בשורה התחתונה: האוירה אולי אכן “לא מחייבת וקלילה”, כפי שהתכוונו, אבל האוכל פשוט לא טעים. התחושה היא שהמקום נפתח במינימום השקעה – כספית ומחשבתית, ואולי אף תוך זחיחות מסויימת וזלזול בלקוח, שיאמין לכל מה שמוכרים לו. אבל הלקוח אינו טיפש והוא אפילו לומד להיות צרכן נבון. לפיכך קשה לי להאמין שגם בגלגולו הנוכחי המקום ישרוד מעבר לקיץ לוהט ומפתיע אחד.

החשבון (עבור ארבעה אנשים, לא כולל מנה של סרדינים שהוחזרה):לחם ומטבלים: 18 שקליםקרפצ'יו: 38 שקליםסלט ארטישוק: 34 שקליםשרימפס קמרון: 38 שקליםנקניקיות: 42 שקליםהמבורגרים קטנים: 46 שקליםבראוניז: 36 שקליםמים מינרלים: 10 שקליםפלגרינו גדול: 20 שקליםדמי חליצה: 35 שקליםסה"כ: 317 שקלים

פיפה - אבן גבירול 26, תל אביב

*#