טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המטבחון: מסעדת שוק גרסת המאהל

למרות שהשניצל הגיע באיחור, המטבחון הוא עדיין בית אוכל שקשה להתאכזב בו

תגובות

בהנחה שאוהלי רוטשילד יישארו על כנם לפחות עוד שבוע, עוד שבת; בהנחה שאם ציינו בצוותא את זכר החורבן, זה של העבר וזה של ההווה, יש סיבה טובה להישאר ולציין ביחד גם את חג האהבה; ובהנחה שיוסיף להיות חם בכל מקרה, אין מנוס מההבנה שצריך להתארגן לעוד שבת בשדרה. המלצתנו – להחליף כוח להצטיידות ולהתארגנות ביום שישי בבוקר. המלצתנו הממוקדת יותר – קניות בשוק הכרמל הסמוך ואחריה מנוחה במטבחון.המטבחון - כל הפרטיםהמטבחון הוא מוסד ותיק וצנוע ששומר על יציבות נאה כבר כמה שנים, והיה אחד הראשונים לגלות את הפוטנציאל של שילוב שוק ובילוי. בשונה מכמה פלצניות שהתנחלו בסביבה שייחודן בכך ש"התפריט משתנה, בהתאם לחומרי הגלם האיכותיים שמצא השף הבוקר בשוק" עלק, למטבחון יש תפריט קבוע שהיה חידוש בזמנו. הוא שבר את ההגמוניה השיפודית של המסעדות שבסביבות השוק, הביא אליו אוכל שאפשר לכנות אותו יאפי, אבל בלי לעשות מזה עוונטה גדולה.אפשר, אפוא, לשבת שם בבוקר על ארוחת בוקר ישראלית כמו בכל קפה צפונבוני, בצהריים לאכול עסקית של קוסקוס או מנה בשרית לא מתובלנת מדי, מבושלת ולא על הגריל, ובערב אפשר לשבת שם על כוסית. המקום נעים – ריהוט עץ פשוט וטבעי בפנים, דק מוצל מעוטר בצמחייה רעננה בחוץ וצוות נעים הליכות שרוצה להשביע רצון. הגענו בצהריים, התפלאנו שהמקום לא מלא והזמנו לנו כמה מנות בסיסיות טובות - קוסקוס צמחוני (38 שקל), קציצות בקר עם אורז (42 שקל), שניצל עם פירה (42 שקל) – אוכל עם טעם של בית שגם דייר אוהלים נזקק לו לעתים. כדי לחוש באווירה הצפונית, הזמנו גם מנה של לביבות בטטה (28 שקל), סימן ההיכר של כל מה שהתפתח בין שינקין לרוטשילד.האוכל טוב מאוד. נקודה. לא מתחכם, לא מתפלצן, האורז פשוט ולעניין, קציצות הבקר גדולות, דשנות ואווריריות, הקוסקוס עומד בתחרות גם עם מסעדות צפון אפריקאיות המתמחות בכך. אבל משהו במטבח כנראה לא היה כל כך מאורגן אותו יום, למרות גודלו של הצוות. כמה זמן לוקח לכם לטגן שניצל? לי לוקח חמש דקות גג. במטבחון חיכיתי לו 25 דקות. המנה אמנם הגיעה פריכה וריחנית, הפירה היה טוב (המלצרית טרחה לומר לי, ואני מציין זאת לזכותה, שהפירה חלבי, והניחה לי לעדכן את נהלי הכשרות שלי ולא להכשיל אותי מראש), אבל השניצל לא היה שניצל (ב־25 הדקות דמיינתי חזה עוף ענקי, מצופה, גולש מצלחתי) אלא שניצלונים. מצופים היטב, עסיסיים, אבל שניצלונים. מילא. כפיצוי כיבדו אותי בשלושה כדורי שוקולד חביבים, ואמרתי דייני.

המטבחון - רבי עקיבא 18. טל' 5163689. פתוח: כל השבוע 3:00-8:00.בקטנה תפאורה: פשוטה וביתיתסביב השולחנות: עמך ישראל, עם טאץ צפוני עממיקושירות: קשוב ונעיםשירותים: שני תאים קטנים אך נקייםנגישות: נוחה. על הרחובחניה: תבואו בקו 4שורה תחתונה: אם רק היו מזדרזים קצת יותר עם השניצל, לא היתה לי שום טענה

*#