טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדת דריה: פיתוי כשר בקרליבך

האוכל מוצלח והשירות אדיב, אבל האם תל אביב תקבל בברכה מסעדה כשרה שלא ממוקמת באזור תיירות?

תגובות

ערב החג ישבתי בקונדיטוריה קטנה במושבה הגרמנית בירושלים ולגמתי אספרסו. שעה ישבתי שם, ולא שמעתי כמעט מילה בעברית. ולא שהמקום היה ריק - להפך. אמריקאים מפונפנים, נעולים מוקסינים מתאימים ולבושים במכנסי שלושת רבעי מגוהצים למשעי, בירכו זה את זה באדיבות פוליטיקלי קורקטית בעודם מעמיסים עוגות כשרות לסוכתם. התנועה היתה ערה. הבורגנות היהודית של החוף המזרחי השתלטה על המושבה, כמו גם על שכונות יוקרה נוספות בעיר הקודש. אנשים טובים, אבל כקבוצה מאופיינת הם עוררו בי תחושה של זרות. מכאן שאלתי: האם הטרנד של פתיחת מסעדות כשרות ומושקעות בתל אביב מסמן גל של עלייה צפון אמריקאית חביבה, זחוחה ונינוחה (שלבטח תשפיע על מחירי הדיור, אני שומע בתוכי את קולו של הישראלי הצייקן).דריה - לשעות פעילות ולכל הפרטים» קמפנלו: איטלקיה לוהטת בתל אביב» ביסטרו לאנץ': מסע אקונומי מסביב לעולםביקור בדריה, מסעדה כשרה ומטופחת שנפתחה לאחרונה בקרליבך, אינו מסייע בשלב זה למתן תשובה מהימנה לקושיה, פשוט מפני שכאשר ביקרתי שם בשבוע שעבר, הייתי שם לבדי. בשלב זה, זה לא אומר כלום. המקום מרווח, הבר עשיר, התאורה עמומה כדבעי, הצוות מסביר פנים והתפריט מושקע גם קולינרית וגם גרפית. כנראה גלי העלייה מתמהמהים, או שאולי הייתי צריך להמתין לערב. והפעם, עם אנשים. דריה (צילום: דניאל לילה)תפריט העסקית (הצוות איפשר לי ליהנות ממנו אף שהגעתי כמה דקות אחרי השעה חמש אחר הצהריים) כולל פוקצ'ה טרייה וריחנית, מלווה בטפאנד זיתים, בשמן זית ובמטבל פיקנטי נוסף, ובמיץ טבעי במחיר העיקרית. גם על האספרסו שלגמתי לסיום לא חייבו אותי. כל התוספות הנחמדות הללו כלולות במחיר המנה העיקרית, ומחיר העיקרית מפתיע לטובה: אנטרקוט מיושן ב־84 שקלים (איפה לאחרונה ראינו דברים כאלה?), פילה לברק ב־54 שקלים, שניצל ג'מבו ב־39 שקלים. מדובר במחירי היכרות מפתים ביותר. מתוך שפע מנות בשריות בחרתי בקורדון בלו בליווי פירה חלק (52 שקלים). זו מנה מאתגרת למסעדה כשרה, משום שבבסיסה היא כוללת נתח עשיר של גבינה מותכת, בתוך גליל של חזה עוף העוטף נתח של חזה אווז. מנה לגרגרנים. חזה עוף נוטה להתייבש על המחבת. חזה עוף מגולגל תופס עובי ומקשה על טיגונו המושלם והאחיד. הגבינה המותכת נועדה להוסיף לו עסיסיות, וכשהקורדון בלו מוגש לשולחנך, לוהט ופריך, אתה מצפה להתפרצות גל של גבינה רותחת עם הנגיעה הראשונה של הסכין בבשר. מה יעשו שם בלי הגבינה? מתברר שהשתדלו מאוד. חזה העוף היה פריך, מה שהסתיר בתוכו - נתח יפה של חזה אווז ממולא בפטריות - היה טעים, אבל זה לא היה קורדון בלו קלאסי. זה היה קורדון בלו כשר. מסדר האבירים הצרפתי שעל שמו נקרא המאכל היה מגיב בספקנות, ובית הספר הגבוה לבישול הנושא את אותו שם היה מן הסתם פוסל את האימפרוביזציה היהודית, אבל מבחינת גלי העלייה הצפויים למרחב קרליבך דומני שהתוצאה משביעת רצון, במסגרת המגבלות. הפירה, יש לציין, היה נימוח ביותר, גם ללא תוספת חלב או חמאה שמקנים לו בדרך כלל את האיכות הזו. מחיר נוח במיוחד. סטייק של דריה (צילום: דניאל לילה)מה יהיה, איפוא, עם דריה? ימים יגידו. אני מאחל לה הצלחה. לפלח השוק שאליו היא מכוונת היא ודאי בשורה נעימה. בקטנה תפאורה: אולם רחב, בר דמוי חי"ת במרכז, שפע פינות אינטימיות וגם לחבורה צוהלתסביב השולחן: מוקדם לדעתשירות: יוצא מגדרוחיוך: מלבבשירותים: מבהיקים. יש תא מרווח מיוחד לנכיםנגישות: מעולהחניה: בחניונים בסביבהשורה תחתונה: עסקית במחיר שווה לכל נפש עם ניחוח של יוקרה  דריה - קרליבך 29, תל אביב

*#