טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדת קבינה: יומרנות בחופי תל אביב

המסעדה החדשה על שפת הים לא מוצאת את עצמה על הציר שבין מסעדת שף ומסעדת חוף

תגובות

לא קל לפתוח מסעדה איכותית על חוף הים בתל אביב קרוב לחופי הרחצה. כרעיון, זה נחמד לחשוב שאתה יכול ללכת להתרחץ, לצאת מהמים ולסעוד את לבך במנת שף, אבל ספק אם בפועל האנרגיה הדרושה לערנות מפני מדוזות יכולה להתחלף במהירות לאנרגיה המדקדקת במידת הדייקנות של רוטב ההולנדייז שמלווה את המנה שהזמנת. חוץ מזה, הסיכוי שתפגוש ליד הבר או על מרבצי הישיבה אניני טעם כפי שאתה מדמה קטן משמעותית מהסיכוי שתפגוש שם כמה חברה קולניים שהגיעו לבירה עם צ'יפס, ואת אלו אפשר לפגוש בכל מקום אחר על החוף, לא צריך מסעדת איכות לשם כך. קבינה - לשעות פעילות ולכל הפרטים» קמפנלו: איטלקיה לוהטת בתל אביב» ביסטרו לאנץ': מסע אקונומי מסביב לעולם» אבו נאסר חינאווי: גם ברמדאן העסקים כרגילאף על פי כן, כמה מסעדנים משופשפים ואנשי לילה תל אביביים החליטו לפתוח סמוך לחוף גורדון את קבינה היומרנית. המקום כשר (זה חידוש לטובה) ופועל בשעות הערב. כדי לא להפסיד את הקופה החשובה של יום שישי, מציעים שם בין השעות 17:30-9:30 (אז הצוות רץ לתפילת ערבית וקבלת שבת) תפריט בראנץ': מערכת נאה של מטבלים (דג מלוח, איקרה, טפנד, סלט קצוץ, סלסלת לחמים כולל בריוש ועוגת גזר) שמלווה את המנה העיקרית וכלולה במחירה לעיקרית מציעים שם סוגים שונים של ביצים: עין, מקושקשת או חביתה (56 שקל), שקשוקה חריפה עם פלפלים, תרד ונקניקיות (58 שקל), רוסטביף על חלה פריכה, מלווה בביצה עלומה (72 שקל), ביצים עלומות עם תרד מוקפץ ברוטב הולנדז על חלה פרוסה (62 שקל), חריימה בורי (72 שקל) או סלט עוף (68 שקל). יום שישי היום, אז החלה הפרוסה מככבת. המחירים קצת גבוהים, אבל מוצדקים אם התוצאה שמוגשת לשולחן היא באמת ברמת מסעדת שף. על הקיץ, על החוף, על הקיץ. קבינה (צילום: בועז לביא)כרגע, נראה שיש צורך במקצה שיפורים זריז כדי שזה יקרה. בפרט מול האתגר, איננו יודעים מהיכן הגיעה לכאן (אכן תעלומה) הביצה העלומה, שמככבת לאחרונה בכל חור. כאילו לא די לנו בחביתה, אנחנו צריכים מין מעשה להטוטים על הצלחת כדי שנרגיש שארוחת הבוקר שלנו שווה את הכסף. אכן, נדרשת מיומנות ודייקנות להרתיח את הביצה במים חמים בדיוק שתיים וחצי דקות כך שהחלבון שלה ייקרש, והחלמון, שנשאר בטהרתו הטבעית, יוסתר תחתיו כדי שיתפוצץ לנו בהפתעה (די צפויה) על הצלחת. אבל בינינו - יש הבדל גדול בטעם בין ביצה עלומה לביצת עין? בקבינה עדיין לא סגורים על ההבדל. בשישי האחרון, הביצה העלומה שליוותה את הרוסטביף בשולחן שלידנו נראתה לסועדים כביצת עין והם התרעמו על כך. התרעומת גרמה לחץ למלצריות, השף ניגש להתנצל בשם הצוות, המנה הוחזרה והיה קצת בלגן. החריימה שהזמנו לשולחננו (ברוך השם, בלי ביצה עלומה) לא סבלה מההפתעות הללו, והוגשה לשולחן די במהירות. החלה שליוותה אותה היתה נהדרת, אבל מנת החריימה עצמה - מה אגיד לכם, העניקה חוויה די יבשושית. יכול להיות שבערב, כשכבר לא מתרחצים בים, כשהבטן לא מקרקרת מרעב שלאחר רחצה, אלא מבקשת תענוג אנין, הקונספט של קבינה עובד. אני מקווה בשבילם. על הבראנץ' של שישי עוד צריך להתאמן. בקטנה תפאורה: מסעדת חוף, בפנים בר, וכמה שולחנות, חלל מוסתר בווילון (וגם מראה הים מוסתר) בחוץ פינות לאונג', ספות נוחות ושולחנות בר ארוכים סביב השולחן: בינתיים, כך נראה, עוברי אורח מקריים שציפיותיהם לא ברורותשירות: נלחץ מהרחיוך: נבוךשירותים: נקיים ונוחיםנגישות: נוחהשורה תחתונה: טעון שיפור

קבינה - חוף קראון פלזה, תל אביבפתוח: א'-ה' 1:00-18:00, ו' 17:30-9:30, שבת 1:00-20:00

*#