${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קמפנלו: איטלקיה לוהטת בתל אביב

בית הקפה־מעדנייה של מנה שטרום הוא פנינה איטלקית על בן יהודה, עם אוכל מצוין ואווירה לא מחייבת

תגובות

לשף מנה שטרום יצא ברחבי המטרופולין שלנו מוניטין של מומחה לאוכל איטלקי. הוא חתום, כך שמעתי, על התפריטים הטובים של רדיו רוסקו וטוטו. בשתיהן הייתי בעבר, בשתיהן נהניתי, עדיין לא הצלחתי לבאר לעצמי מה המשמעות של שמו המיוחד. אוכל איטלקי, כך אני תופס אותו, הוא אוכל נוח – לא מעיק, קליל, בסיסי. שף טוב יכול דווקא איתו להוכיח את יכולותיו. לכן הלכנו בסקרנות רבה לקמפנלו, תערובת מעניינת של בית קפה־מסעדה־מעדנייה.קמפנלו - לשעות פעילות ולכל הפרטים» ביסטרו לאנץ': מסע אקונומי מסביב לעולם» אבו נאסר חינאווי: גם ברמדאן העסקים כרגיל» מסעדת אודליה: כמו אצל אמאהמיקום מצוין, בדיוק על הפינה של נורדאו־בן יהודה, היכן ששכן בשעתו קפה נורדאו. סביבה בורגנית, נינוחה, נהנתנית ולא מכופתרת. על המדרכה שולחנות קש חביבים שסביבם לוגמים אספרסו משובח, מנקרים בפסטה, מפטפטים, ובפנים - שניים־שלושה שולחנות בחלל הממוזג. ליד דלפק ההגשה ניצב מקרר שממנו ניבטים בלוקים של גבינות איטלקיות מיובאות – גאודה, פקורינו, פרובולנה ועוד - ולצדם נקניקים נחמדים: סלמי, מורטדלה ופרושוטו. לא יהיה זה הימור פרוע להניח שהמקום לא כשר. המלצריות נעימות סבר, לבביות, והן מציגות לפנינו במהירות את התפריט. אפשר לאכול פה ארוחת בוקר כל היום, אפשר להזמין צלחת נקניקים או גבינות או גם וגם, אפשר לדגום מהמנות הפיקנטיות, אפשר פסטה, אפשר סלטים, ואפשר גם פיצה. לא באים לכאן לארוחת ערב חגיגית, אבל אפשר בהחלט לחגוג. זה מה זה בסיסי. קמפנלו (צילום: יותם רונן)מבין המנות המיוחדות בחרנו בקורנביף עם תפוחי אדמה, מנה קרה שהגיעה מהר מאוד: חמש רצועות של בשר כבוש וגבעה של קוביות תפוחי אדמה מעורבבות עם עלי ארוגולה טריים. מגש פח פשוט ועליו נייר פרגמנט (שסופג את השמנוניות) מעניקים למנה צביון של מנת שוק פשוטה וזולה. המחיר (54 שקל) מזכיר שאינה זולה כל כך, אבל היא בהחלט מוכיחה איך אפשר להכין מנה מדויקת ממה שנראה פשוט למדי. תפוחי האדמה מגיעים בדיוק במידה הנכונה - קשיחים מספיק כדי לשמור על המרקם, רכים מספיק כדי ליהנות מהנגיסה. טאץ' עדין של חרדל עוקץ אותך בדיוק ברגע שלא ציפית לכך, והארוגולה טובלת בשמן זית רענן שמבריק את עליה. הוסיפו לכך פרוסות דקות של זיתים שחומים ושאלו את עצמכם, תוך כדי שאתם משעינים פרוסת קורנביף על הג'בטה הקריספית שמוגשת בצד, למה אצלכם בבית זה לא יוצא כל כך טוב. מבין מנות הפסטה הענקנו את תשומת לבנו לפסטה עם טונה (48 שקל). מיותר לציין שזו לא היתה טונה מקופסה. רוטב שמזכיר סלסה עליזה, צלפים פיקנטיים ועוד משהו עשו את המנה הזו לאחת המנות המענגות והקלילות שטעמנו הקיץ. שתי המנות היו לא גדולות ולא קטנות מדי, אף אחת מהן לא הכבידה, ובכל זאת, הופתענו לגלות כמה הן משביעות שני עוברי אורח עמלים (שעה קודם לכן סיימנו לארוז את החדר של בני שעובר דירה, וכבר שוקל להפוך את קמפנלו למעגן הבית, אם יתעשר במפתיע). עד אז (עדיין לא חיברו לדירה את הגז, הנה לכם תירוץ) הצטייד בכריך מורטדלה מענג, ולא יכול היה להתגבר על הפיתוי לנגוס בו כבר בדרך הביתה. זה מקום שלא צריך להתכונן לצאת אליו, אפשר לעצור בו בסנדלים בדרך אל הים או ממנו, כאילו בקטנה, אבל החוויה היא של גניבת מעדן. בקטנה תפאורה: נונשלנטית, עניינית, נקניקים, שימורים משובחים, גבינות, יינות, כל מה שעושה חשקסביב השולחן: נהנתניםשירות: טוב לבחיוך: לבבישירותים: צרים, נקיים, על המרפסת העליונה, ללא חדר מבואנגישות: למסעדה נוחה, לשירותים פחות. צריך לעלות בשלוש מדרגות עץ והתא צר חניה: לא ולאשורה תחתונה: בדיוק מתאים לסוף הקיץ  קמפנלו - בן יהודה 230, תל אביבא'-שבת, 8:00-24:00

*#