${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ביסטרו לאנץ': מסע אקונומי מסביב לעולם

מנה עיקרית, חמש תוספות ומסע למדינות רחוקות. העסקית הזולה והמשביעה בתל אביב נמצאת ברחוב קרליבך

תגובות

כל מי שגדל בקיבוץ בימים שעוד היה בו חדר אוכל משותף (אני לא), או ששירת בבסיס צבאי שהיה בו חדר אוכל גדול (אני לא), מספר שארוחת הצהריים היתה לא רק הזדמנות למלא את הבטן, אלא גם אמצעי להיזכר באיזה יום בשבוע אנו נמצאים: ביום ראשון מגישים עוף, ביום שני המבורגר, ביום שלישי צמחוני וכו'. מי שזוכרים את התקופה ההיא בחייהם, מדברים על חדר האוכל כייצוג של שגרה יבשה נטולת הפתעות, ושוכחים את המאמץ שהשקיעו האקונומית (או רס"ר המטבח) ביצירת הגיוון. זה הרבה יותר יפה בעיני מה"טאץ'" וה"נגיעות" ה"ייחודיות", ששפים ברחבי העיר מבקשים שנתפעל מהן, בעיקר מהעובדה שאת התפריט היומי הרכיבו מ"מה שמצא השף בשוק הבוקר" בלי תכנון מוקדם. נניח. ומה תעשינה מסעדות הפועלים שהשפים שלהן לא מסתובבים בשוק כי הם צריכים לבשל להמוני אנשי המשרדים שיוצאים להפסקת צהריים ורוצים לאכול היום מנה שונה מאתמול?ביסטרו לאנץ' - לשעות פעילות ולכל הפרטים» אבו נאסר חינאווי: גם ברמדאן העסקים כרגיל» אוליברי: יושבים בתל אביב, מרגישים איטליה» מסעדת אודליה: כמו אצל אמאביסטרו לאנץ', מסעדת פועלים צנועה בקרליבך, בחרה בקונספט של "מאכלי עמים". בינינו, רוב העמים אוכלים אותו דבר, אבל ביום ראשון מגישים שם מרק עדשים מזרחי, ביום שני מרק מינסטרונה איטלקי, ביום שלישי מרק שעועית וכו'. מבין הבישולים, ביום ראשון אפשר לאכול שם גולש הונגרי. בשני - אותו הגולש רק עם במיה, בשלישי - מוסקה יוונית ומפרום תוניסאי, ברביעי - רצועות עוף ברוטב קארי וקשיו בנוסח הודי ובחמישי - רצועות עוף, הפעם בנוסח סיני. "כן", אומר לך התפריט, "אתה אמנם עובד בקרליבך, אבל אנחנו מציעים לך מסע ברחבי העולם". נכון שרוב התבשילים די דומים, אבל בכל יום מוצעים שם חמישה סוגי תבשילים שונים, ארבע מנות קבועות של בשר על האש, והעסקית, במחיר 34 שקל, כוללת גם חמש (!) תוספות חמות, שני סוגי סלטים, ועוד טחינה וסחוג תימני. תודו שזו אחת העסקיות המשביעות והזולות בעיר. כמו של בית חולים, אבל בקטע טוב. ביסטרו לאנץ' (צילום: אורן זיו)הגענו למקום בשעה שלוש וחצי. מגשי המתכת שעל הדלפק החם כבר היו מרוקנים ברובם, אבל האיש שעל המזנון הציע לנו קציצות עוף ברוטב עגבניות, כרעיים אפויים בתנור, ורצועות עוף בנוסח כלשהו, ומן התוספות העמיס על צלחתנו תפוחי אדמה אפויים, אורז עם רוטב, סלט תירס חם, וברוקולי. גם פסטה היתה שם, אבל אמרנו די. השירות עצמי, חייכני ולבבי: אתה עומד מול המזנון, בוחר את הרצוי, לוקח את המגש העמוס אל השולחן, ושמח בחלקך. בעל הבית רוצה שתשבע, וגם שתשבע רצון. אי אפשר להגיד שהוא לא מצליח בכך. זה בית עסק נעים ואדיב. האוכל אולי לא חם כמו שחשבנו, וחלק מהתוספות הן כאלה שאפשר לקבל גם בעת אשפוז בבית החולים (אני דווקא אוהב אוכל של בית חולים. יש בו משהו רגוע), אבל לא חייבים לקחת את כל חמש התוספות. גם שלוש יספיקו בהחלט. בקטנה

תפאורה: צנועה ועניינית. שישה או שבעה שולחנות והכיסאות בהתאם, בלי קשקושים על הקירות, נקי מאוד סביב השולחן: פועלי קרליבך שמחפשים שילוב של קביעות עם גיוון שירות: עצמי ושופע טוב לבחיוך: מבין ללבךשירותים: נקיים מאודנגישות: מאוד נוחהחניה: לא ולא. מחיר החניון כמעט כגובה מחיר הארוחהשורה תחתונה: ביחס בין תמורה למחיר, זו אולי אחת העסקיות השוות בעיר

ביסטרו לאנץ' - קרליבך 15, תל אביבא'-ה', 16:30-11:00. המקום כשר.

*#