${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לולה וקובה: משהו טוב קורה בהוד השרון

מסעדת לולה וקובה מוכיחה שיש חיים מחוץ לתל אביב עם אוכל מוצלח ואווירה נעימה

תגובות

טוב, תנשמו עמוק לפני שאתם מתקוממים, אני לא אומר שצריך עכשיו לעלות על התל־אופן בבגדי ההיפסטרים שלכם ולרכוב למסעדה בהוד השרון. לעומת זאת, אני כן ממליץ בחום - אם אתם רעבים בדרך לאי שם או בחזרה מאי שם, ולא בא לכם על חומוס־צ'יפס־סלט בתחנת דלק - לבדוק את לולה וקובה המקסימה שנמצאת במרחק חמש דקות מצומת ירקונים, סמוך ליציאה מכביש 6. גם אנשי עסקים והייטק שעובדים בפארקי התעשייה הסמוכים ימצאו שם כל מה שמסעדות הרשת, שהשתלטו על האזורים האלה, לא נותנות. לא רק שהמסעדה עומדת לחלוטין בסטנדרטים התל אביביים אלא היא גם קצת מזכירה באווירה שלה את אל.איי, גם בעיצוב רחב הידיים וגם באופן שבו היא ממוקמת כביכול בפרבר שום מקום. מלבד אזור הישיבה, יש גם בר מצויד ונוח שלא נופל מאף מקבילה תל אביבית, ופינה קז'ית יותר לרביצה על ספות. המרפסת נראית קצת פחות טוב - בגלל כיסאות הגן, נדמה לי - אל תיתנו לה לבלבל אתכם.» לולה וקובה - לשעות פעילות ולכל הפרטים» קפה אירופה: המרענן הרשמי של הקיץ» בר יין: בילוי מהנה ללא יומרות» גסטרו פאב: דרושה השקעההחברים שלנו, תושבי האזור יונה ואילנית, היו בטוחים שנשלוף דרכון ולא נפסיק להתלונן על היציאה מהעיר שנכפתה עלינו. כדי להקל עליהם את רגשות האשם, על כך שגררו אותנו אל גבול מדינת ההתנחלויות, נאלצנו להודות בפניהם שהוד השרון היא חלק מנוף ילדותנו. גם בעלי וגם אני גדלנו באם המושבות (אני נולדתי בקיבוץ, רק מציין עובדה, לא שזו בושה לגדול בפתח תקוה), ובנעורי הוד השרון הסמוכה היתה יעד פופולרי לבילוי. בעיקר אני זוכר מסעדה רומנית מצוינת ברחוב הראשי, לשם היינו נוסעים עם ההורים בשבתות לאכול כבד קצוץ משובח, קבב מעולה וצ'יפס, עוד בימים שבהם אכלתי בשר. או צ'יפס. השף של לולה וקובה הוא יוסי שרף, לשעבר קיבוצניק עובד פלחה מעמק הירדן, שהחליט לקחת את ההיכרות האישית שלו עם חומרי הגלם צעד אחד קדימה. שרף עבד בעבר בכתית ובאוקטגון, שאותה הפך לאחת המסעדות המשובחות באזור הצפון.הוד השרון פינת אל. איי. לולה וקובה (צילום: itay sikolsk)סשימי סלמון (41 שקלים) עם תרד טורקי, שקדים לבנים, סלרי ויוזו על מצע יוגורט, היא "מנה מיוחדת ומקורית עם חמיצות עדינה שהדגישה את טריות החומרים", אומר בעלי. קלמרי ממולאים (43 שקלים) בפריקי, בחציל שרוף ובכוסברה על קרם שום קונפי וסלסת ירקות חרוכים, היתה לדעתי המנה המצטיינת של הערב, בטעמה ובמקוריותה, שילוב של אוכל עממי וגורמה; הקלמרי היו עשויים מושלם עם טעם חרוך נפלא של מדורה, והמילוי העשיר חי איתו בסימביוזה, לא משתלט ועדיין נוכח. סלט עגבניות (46 שקלים) עם עגבניות צלויות, עגבניות שרי טריות, מוצרלה, זיתים, ארטישוק איטלקי, לחם ונענע היה מגוון, טרי ורענן. פילה חציל (36 שקלים) עם יוגורט עזים וזעתר על ברוסקטות היה תפל. מעורב לולה וקובה (49 שקלים) היא מנה בסגנון אייל שני של ברוסט טלה ולבבות עוף במיני פיתה, מנה מעולה לדברי המארחים שלנו, שהשאירו את רובה בצלחת רק בשל חרדה עזה מפחמימות. קדרת מולים (72 שקלים) הכילה גם ירקות שורש, פסטיס, לחם ופטרוזיליה. המולים בושלו בדיוק במידה הנכונה וירקות השורש יצרו רוטב עשיר, סמיך וטעים. הפסטיס, ליקר ממשפחת האניס, היה מיותר אבל ממילא בקושי הורגש, כך שלא הפריע. חזה עוף (56 שקלים) על בטטה מקורמלת ובצל סגול כבוש היה מצוין, וכך גם פילה דניס (92 שקלים) על דלעת "אקזוטית" מפתיעה בטעם עשיר, עם סלט שעועית, פטריות שיטאקי, סילאן ורוזמרין. הפילה כמעט התייבש אבל לא, והרוטב שידרג אותו למנה טעימה ביותר.נכונה מכל מיני סיבות. קדרת מולים (צילום: סטודיו דרור כץ)לצד כל האוכל הזה שתינו אסטרולב סוביניון בלאן ניו זילנדי קר ומרענן (219 שקלים), שמתלבש בול על הקיץ הישראלי. בקינוחים היתה קצת נפילה. הם היו לא רעים, אבל בניגוד לאוכל, שיש בו נגיעות מקוריות ומפתיעות, הם לא הבריקו בשום דרך. יונה אהב מאוד את המלבי קוקוס (32 שקלים) עם שערות חלבה ודבש. אני נהניתי, פרה שכמוני, מסופלה שוקולד (35 שקלים) עם גלידת וניל, קינוח בסיסי והגון שהילד שבי אהב. בסך הכל, לולה וקובה היא בשורה קולינרית אמיתית בפריפריה הקרובה, שתמיד סבלה מקרבת יתר לתל אביב. הוד השרון - כמו גם פתח תקוה, חולון וראשון לציון, למשל - ראו בעצמן הרבה יותר מדי שנים ערי שינה של העיר ללא הפסקה, שאליה יוצאים לאכול ולבלות. לולה וקובה מוכיחה שזה לא חייב להיות ככה. זה גם ישדרג ויעשיר את החיים בערים האלה, גם יקל את העומס הבלתי נסבל על תל אביב וגם יעודד תל אביבים לטיולים מחוץ לעיר. שינוי האווירה הזה ממש נחוץ לפעמים. יחד עם שתייה קרה וחמה, שילמנו (לא אני הפעם, החברים התעקשו) בין 700 ל־800 שקל.

לולה וקובה - מבוא קדם 5, הוד השרוןפתוח: כל השבוע 8:00 עד לקוח אחרון

*#