${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדת אגן הים התיכון: פנינה חבויה

אם אתם באזור קרית המלאכה ואם תצליחו למצוא אותה, מסעדת אגן הים התיכון היא אופציה מצוינת לארוחת צהריים

תגובות

חזקה על מסעדות באזורי תעשייה שאתה לא נופל בהן. אם היו רעות, כבר היו נופלות בעצמן. הן לא יכולות להתבסס על פראיירים מזדמנים, הן לא יכולות לפתות בעיצוב ובאופנתיות; להפך, עיצוב יתר וטרנדיות מוצהרת מעוררים חשד באזורים הללו. תמורה לכסף ואוכל מהיר, זמין וטרי - זה שם המשחק.  המהדרין מוסיפים גם ניקיון. » אגן הים התיכון  לשעות פעילות ולכל הפרטים» ד"ר מפרום: בדיוק מה שהרופא רשם» הורקנוס: הפינה היציבה של צפון תל אביב» מסעדת יוחנן: בדיוק מה שרחוב החשמונאים צריךאת מסעדת אגן הים התיכון, שם מטעה במקצת, קשה למצוא. אמרו לנו שהיא נמצאת בשביל  המרץ, בקרית המלאכה בדרום העיר, אבל למי יש מרץ לחפש את שביל המרץ בחמסין הזה? וכשכבר פסענו בגטו התעשייתי הזה (איך עיצבו פעם אזורי תעשייה, שומו שמים, המקום מדכא אותך עוד בטרם לבשת את בגדי העבודה), התקשינו למצוא שלט כלשהו. הכתובת, אבל, היתה מדויקת. נכנסנו מבעד לדלת לבנה פתוחה, משל היינו ד"ר ליווינגסטון החוקר את מסתורי היבשת, שהובילה אותנו לדלת פתוחה נוספת שעליה התנוסס השלט "מסעדה". וואללה, מסעדה. המסעדה חביבה מאוד, נקייה מאוד, מסודרת מאוד. כעשרה שולחנות לסועדים הממהרים ושני בעלי בית, גבר ואשה מבוגרים, שהזמינו אותנו מיד אל הדלפק. שם, בסירים ובתבניות, מוצגים לראווה מטעמי היום. אמרנו שהשם אגן הים התיכון מטעה במקצת, שכן לא מדובר בכל האגן. לא תמצאו שם פסטות איטלקיות או סלט יווני וציזיקי, וגם לא פאייה ספרדית. מדובר במטבח שמבוסס על החלק הדרומי של אגן הים התיכון - מרוקו, לוב, הרי האטלס. איך הגיעה לשם קובה עירקי, אפשר בקלות להבין. באמצע אזור התעשייה. מסעדת אגן הים התיכון (צילום: טלי קושניר)העסק פשוט: מנה בשרית שמשתנה מדי יום, ושעולה עם מגוון תוספות וסלטים 35 שקל. צמחונים לא ירכיבו שם סלטי בריאות, אבל ישלמו על מנה צמחונית ותוספות (קוסקוס כבר אמרנו?) 30 שקל. הוגן ביותר, לא? מה היה לנו שם? תלוי ביום. אם היינו באים ביום ראשון היינו מקבלים דגים מרוקאיים או קציצות דגים; ביום שני צלי בקר וגולש; ביום שלישי קוסקוס; וביום חמישי עוף בדבש. אנחנו הגענו ביום רביעי, שבו הוצעה צלחת הממולאים ובה פלפל ומפרום תפוח אדמה. שניהם עינגו אותנו ביותר. המילוי היה עשיר (המפרום קצת נוקשה) ועל ידם גדשו לנו תפוח אדמה בתנור ותערובת מצוינת של שעועית ירוקה וצהובה. מה לנו כי נלין. על ד', ידידי הטריפוליטאי הצמחוני (אם הדבר הזה בכלל אפשרי), הביטו בעלי הבית ברחמים ומילאו לו צלחת בקוסקוס, בשעועית, בתפוחי אדמה ובמה לא. גם סלט ירקות קטן הוא קיבל. היינו בתחילה היחידים במקום, אבל במהרה התמלאו ארבעה שולחנות נוספים. ניכר בסועדים ובמי שמסעיד אותם כי הם מכירים זה את זה על בסיס יומי, נינוח ומסביר פנים. בשעה הקלה והנעימה שהיינו שם שבענו היטב, קראנו את כותרות העיתון היומי, נרגענו וחזרנו במלוא המרץ לשביל המרץ.

בקטנה תפאורה: סדר וניקיון, בלי קשקושיםסביב השולחן: עובדי "הארץ", פליטי בית המשפט לתעבורה, אנשי כפייםשירות: כמעט עצמיחיוך: אתה יכול לסמוך עליושירותים: נקייםנגישות: נוחהשורה תחתונה: ככה אני אוהב את ארוחת הצהריים שלי אגן הים התיכון -  שביל המרץ 6, תל אביבפתוח: א'-ה' 17:00-9:00 (ארוחת הצהריים מוגשת מ־12:00)

*#