טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בר יין: בילוי מהנה ללא יומרות

הקו הקולינרי בבר יין לא מספיק למסעדה, אבל לגמרי מתאים לבילוי ערב טעים ונחמד

תגובות

כבר די הרבה זמן שאני שומע דברים טובים על בר יין. אני עובר לידו המון, ולמרות זאת לא הבאתי את עצמי לשבת שם. לרוב אני חסיד של שיטת מפה לאוזן, אבל שנים רבות מדי באווירה תרבותית רשלנית - מעין ואקום שנכנע למוצרים ריקים רק כי הם נהנים מיחצנות צווחנית ואגרסיבית, מן הסתם - נתנו גם בי את אותותיהן. כדי לברור את המוץ מן התבן צריך להיות: א. אובססיבי; ב. מאוד מרוכז כל הזמן, כדי לנתח את שלל האינטרסים, את הפוליטיקה הפנימית ואת החברויות אד הוק, שמביאים לכך שמשהו בינוני ומטה מתווך לכם כדבר הטוב הבא, ואילו משהו מאופק וצנוע, גם אם איכותי בהרבה, צריך לכתת רגליו ברחובות מעופשים ולהילחם בדרקונים כדי לחדור לתודעה.בר יין - לשעות פעילות ולכל הפרטים» גסטרו פאב: דרושה השקעה» כתית: העסקית האמנותית של מאיר אדוני» מסעדת 44: די להתחכמותבהקשר של בר יין, נפלתי גם אני לבור הזה. כי לא משנה כמה שמעתי מחברים על המקום שהוא ממש מקסים, מכיוון שלא הודבקה לו גם תווית קוּלית מגניבה, ולמרות שאני יודע שלרוב היא ממילא מזויפת וממילא אני לא מגיע למקומות כאלה, עובדה שלא טרחתי לעצור שם. למזלי, יש לי את שירה ועמיר, שמבינים דבר או שניים בעידון, באיפוק ובאיכות, והם גררו את בעלי ואותי לשבת דווקא שם, למרות ששוב לא היה לנו ממש חשק. אז נכנסנו, ומיד היה נעים. קיבלנו מקום פינתי על הבר, ומלבד היעדר מקום לרגליים, זו היתה התחלה של ערב נפלא. מתוך תפריט היין המגוון, עמיר הזמין קמפו וייחו רזרבה ספרדי, שמבוסס על זן הענבים טמפרניו, ואמר שהוא "מצוין ל־30 שקלים, לא ל־44". שירה הלכה על פלם לבן (44 שקלים) יבש מצוין, מיקס של סוביניון ושרדונה, פירותי קיצי. בעלי ואני היינו צנועים יותר, אך נהנינו לא פחות משתי כוסות של בלאן דה פאק (28 שקלים), שלושה זני ענבים מקטלוניה, פירותי עדין ומרענן.סלט קטניות ומנצ'גו (46 שקלים) הוא סלט מיוחד ומפתיע שלא תמצאו בכל מסעדה בעיר. למרות הקטניות, הוא לא היה כבד, "היה בו משהו קליל אפילו", אומרת שירה, והתיבול, בניגוד למנות אחרות, היה מדויק ולא מוגזם. סלט שורשים וקלמרי (57 שקלים) היה נהדר. השורשים טריים ומגוונים, הקלמרי הוקפצו על הפלנצ'ה והתערבבו בסלט כאילו הכירו קודם. אפילו עמיר, שלא נוגע בקלמרי, אומר שזה היה סלט מעולה. ניוקי פירות ים (66 שקלים) היה טוב. הניוקי הוקפצו ביחד עם פירות הים, עם עגבניות ועם זיתי קלמטה, וקיבלו מראה זהוב כמעט מטוגן, שאני דווקא אוהב בניוקי. בסך הכל זו מנה טעימה למדי ומענגת, אלא שטכניקת ההקפצה על הפלנצ'ה יוצרת איזו אחידות בטעמים, שלאורך זמן שיעממה קצת. "אני מתה על הטעם של הפלנצ'ה, אבל זה טעם שהציף גם את שאר המנות", אומרת שירה, ועמיר מסכים איתה. "זאת שאלה אם הטכניקה מחייבת ויתור על מנעד של טעמים".הפתעה נעימה. סלט שורשים וקלמרי (צילום: בועז לביא)ארטישוק וקרעי פסטה (56 שקלים) היא מנה מפנקת וטעימה לדעתי, שהתיבול שלה היה קצת אגרסיבי. "עלי הפסטה מעולים, הארטישוק מצוין וזו מנה נדיבה, אלא שהיא לא מעודנת", אומר עמיר. "מנה טעימה אבל מאוד מרוכזת, כאילו היתה תמצית רוטב שצריך היה לדלל אותה, וזה לא נעשה", אומר בעלי. עמיר ושירה הזמינו גם רביולי טלה (57 שקלים) בשמן זית, פטרוזיליה ושום. המחשבה על טלה שנשחט ובשרו נדחף לתוך רביולי מבאסת אותי, אבל אלו החיים אני מניח. והמוות. "זו היתה גרסה כמעט איטלקית של קרפלך", אומר עמיר. "היה טעים, אבל הטעם של הטלה היה מדי מודגש". "זה היה טעם של כבש יותר מטלה", אמרת שירה, "אולי טלה מבוגר, טחון גס. הבצק היה טעים, הרוטב טעים, אבל המילוי עצמו לא היה נעים במיוחד".לפני הקינוחים חשבנו שיש לנו הארה על המקום. בעלי אמר שהוא מאוד נחמד אבל שטוח קולינרית". שירה ועמיר חשבו שזה מקום נפלא להזמין בו יין מוצלח ושתיים־שלוש מנות על הבר, לא לארוחה שלמה, כי הרוב מוקפץ על הפלנצ'ה פחות או יותר. "כשמזמינים שתי מנות מרגישים אופי וטביעת אצבע קולינרית", אומרת שירה, "זה לא נדוש, ואין הרגשה שהמנות נמצאות בכל העיר. אבל מעבר לזה מורגש חוסר גיוון". עמיר חושב שבר יין מקיים חוזה הגון עם הלקוחות. "אתה מוכן להיות סלחן על חוסר הגיוון בטעמים, כי המנות טעימות ומתומחרות היטב, השירות טוב והמקום כיפי ונטול יומרה". היומרה נשארת בחוץ. בר יין (צילום: אביעד הרמן)הקינוחים עמדו ברמה הכללית הגבוהה. כנאפה (36 שקלים) הוכנסה במחבת לתנור והיתה עדינה ונעימה, אם כי סבלה מסירופ מעט מתוק מדי. מוס שוקולד (33 שקלים) הוגש עם פירורי בצק אפוי ואגוזים, לא היה מתוק מדי, פשוט ונהדר. נדמה שהרבה אהבה הושקעה במקום החמוד הזה, והיה שם ממש כיף. השארנו בשמחה 509 שקלים.

בר יין - נחלת בנימין 36, תל אביבפתוח: א'-ה' ושבת 1:00-19:00, ו' 1:00-13:00

*#