אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדת חאלד עדווי: חומוס חיפאי מיתולוגי

בימים בהם יציאה משפחתית למסעדה מזרחית נחשבה לאירוע אמיתי, מלכה מסעדת חאלד עדווי שבתחנת דלק בחיפה, בזכות מנת דגל של עוף בגריל והחומוס. ביקור חוזר מגלה שהיא שומרת על הרמה

תגובות

השבוע בחרתי לבקר באחת המסעדות הוותיקות בעיר, מסעדת חאלד עדווי הממוקמת בתחנת הדלק באמצע העלייה לנוה שאנן, על דרך דורי. המסעדה קיימת בגלגוליה השונים שנים רבות, עוד מימי שימי העליזים ועד היום. זה המקום לומר כי בתור ילד גדלתי על החומוס של שימי עוד מהימים שבהם יציאה למסעדה "מזרחית" עם המשפחה היתה אירוע של ממש, כך שיש לי פינה חמה למקום ואני משוחד.

לאחר ההקדמה המייגעת, אמשיך. הגעתי השבוע למסעדה, המקום לא השתנה במיוחד במרוצת השנים ולמעשה השינוי היחיד שבו הבחנתי היה סגירתה של התוספת למסעדה, כנראה למטרת שיפוצים. המקום היה בתפוסה חצי מלאה, כך שהתיישבנו, אני ושותפי הקבוע לארוחות, באחד השולחנות והמתנו למלצר. זה הגיע מיד והגיש תפריטים.

» לחומוסיות הכי טובות בארץ

כאמור, לא אני (וגם לא שותפי לארוחה) נזקקנו לתפריט. אני הזמנתי את עוף עדווי הידוע, מנת הדגל של המקום (55 שקל), שותפי הזמין חומוס־טחינה (20 שקל) ועוד מנה של כרוב ממולא (20 שקל). עם המנות הוגשו סלט טורקי, חמוצים, פיתות עם שום וסומק ופיתות רגילות.

החומוס, כמובן, הגיע ראשון. חומוס זה הרי עניין של טעם בשילוב מיתולוגיה וקמצוץ נוסטלגיה, ולכן לדעתי מדובר בחומוס מהטובים בחיפה, אחיד בטעמו וממכר. עוף עדווי הוא מנה המורכבת מחצי עוף מפורק עשוי על הגריל בתערובת תיבול של מה שקרוי במחוזותינו תיבול מזרחי, כלומר כמון, כורכום, פפריקה וכו' (עם דגש על הכמון והכורכום), בתוספת כמות יפה של שום. הבשר רך ונימוח, העשייה מושלמת. מדובר במנה מעולה, מומלצת, פשוטה, משביעה, שכבר הריח והמראה מעלים ריר בקרב הסועד הממוצע. מובן שלא נותרה פיסת בשר על אף אחת מן העצמות.

לגבי הכרוב, מדובר במנת פתיחה חביבה, דחוסת אורז, מתובלת במתינות, נעימה למאכל, אך ראויה לטיפול ותיבול נועזים יותר (אם כבר מחליטים על עלי כרוב, ממלאים ומגלגלים אותם, יש לתבל את האורז, מגיע לו).

הקפה והבקלאוות לקינוח על חשבון הבית, הותירו טעם מתוק וטוב. לסיכום, המסעדה שומרת על כוחה מפעם, החומוס אותו החומוס, העוף מופלא, השירות סימפטי וזריז כמו תמיד, אני בהחלט אמשיך לפקוד את המקום. ומילה טובה על כך שניתן לשלם במקום באשראי, לא דבר מובן מאליו בעולם החומוסיות החיפאי.

» חאלד עדווי, כביש דורי, תחנת דלק פז, טל': 8322924 - 04.

*#