${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדת ג'ורג'יה: אוכל גרוזיני שלא מעז ללכת עד הסוף

ג'ורג'יה היא לא מסעדה גרוזינית ואין לה אופי גרוזיני. אבל יש לה פוטנציאל גרוזיני, וזה מספיק בהחלט

תגובות

לקח לגרוזינים כמה שנים טובות, מאז העלייה הגדולה של שנות ה־70, לצאת מההסתגרות העדתית הטבעית ולעלות על השולחן. ככה זה. זה קרה למרוקאים, זה קרה לטריפוליטאים, זה קורה עכשיו לאתיופים - ישראל היא מדינה קולטת עלייה, אבל כל עלייה שבאה אליה היא מקדמת קודם כל בשלל סטריאוטיפים ובדיחות עדתיות, כדי שיבינו מי בעל הבית ועם מה עליהם להתמודד. מאז חלפו שנים, והסיומת "שווילי" כבר מתלווה לסרטי איכות מקומיים, לחיי לילה עולצים ולמסעדנות שמעלה על השולחן בגאון בשר כבש שמן ומאפים עתירי קלוריות משמחי לבב. נוסטלגיה וגעגוע למטבח של אמא ממירים את הסטריאוטיפים המדכאים. על הרקע הזה נוספה ג'ורג'יה למתחם העסקיות שליד היכל נוקיה. קהל גדול וקבוע של סועדים הזורם ממרכזי השירות של חברות הסלולר, מהמשרדים, מהמוסכים וממחסני מוצרי החשמל מבטיח נתח נאה של לקוחות, הנודד בין מסעדות שיבטיחו שירות מהיר ואוכל מגוון וטרי במחירים סבירים ושווים לכל נפש. בינתיים מובילות סירים וזעפרן הוותיקות, וג'ורג'יה מנסה לתפוס מקום טוב ביניהן. המטעמים הגרוזיניים בתפריט מופיעים רק במסגרת הקטגוריה "המיוחדים שלנו". עיקרו סלטים, ארוחות בוקר, כריכים, פסטות ופיצות ומרק היום־שאל את המלצר. העיצוב הוא של בית קפה, ואלמלא השם היינו סוברים בצדק רב כי מדובר באיטלקית, שהיא אולי סבירה אבל נטולת ייחוד. על זה לא נשאל דבר את המלצר. וגם אין מלצר. יש מלצרית חיננית וחביבה ששמחה מאוד כשהזמנו חצ'פורי ועוד יותר כששאלנו לדעתה על הבדריג'אני. היא משוכנעת שאנחנו "חייבים חייבים" להזמין אותו. מילאנו את חובתנו. יש כמה סוגי חצ'פורי. החצ'פורי אוצורולי (35 שקל) מזכיר לכאורה את אותו מאפה של אבולעפיה שהוא צירוף של פיתה וביצת עין, אבל המקור הגרוזיני הוא מאפה פריך עתיר ארבעה סוגי גבינות וביצת העין המכסה אותן רכה ונוזלית במידה. הבדריג'אני (38 שקל) הוא הסביח של הגרוזינים; זהו מאפה סגור, שחום ויפהפה, דמוי ירח, שבתוכו גבינה גרוזינית נימוחה, פרוסות של חצילים וביצה קשה. בניגוד לסביח העירקי, השובה אותך בכך שאתה רואה את כל השפע ומתאווה לנגוס בו, הגרוזיני לוכד אותך בכך שאינך רואה מה בפנים, ואתה מת לגלות את התכולה. דגמנו עוד מנה של חינקלי (36 שקל). הגיעו חמש יחידות של בצק מאודה, ממולא בחמישה סוגי גבינות לפי המוצהר. לא הרגשנו את כל המגוון, מבחינתנו יכלו אלה להיות גם שש או שתי גבינות, אבל נהנינו מאוד. הובטח כי לכל מנה תתלווה תוספת סלט. יכול להיות שהמלצרית שכחה להביא אותו, אבל לא הזכרנו לה. גם ככה המאפה מילא אותנו בנועם וטריות. הוא הוכן על המקום, והיה ריחני ונעים. בואו נאמר ככה – זו אינה מסעדה גרוזינית ואין לה אופי גרוזיני, לא בעיצוב ולא ברוח, אבל יש לה פוטנציאל גרוזיני. על פי מה שטעמנו, ממש כדאי להעז, להוסיף מנות, לפתח אותו.

» ג'ורג'יה. נירים 3. טל' 4049030־077. פתוח: א-ה' 24:00-7:30; ו' 16:00-7:30.

השורה התחתונה תפאורה: שום רמז לגרוזיה. אבל אולי גם שם, היום, מסעדה נראית כמו בכל מקום אחרסביב השולחן: עוברי אורח מקריים, סקרנים, בקרוב קבועיםשירות: חביב וידידותישירותים: נקיים וחדשים, אבל בתא שבו היינו לא היה ניירנגישות: בסדר גם למסעדה וגם לשירותיםחניה: במגרש של נוקיה, והוא די מלא גם כשאין משחק שורה תחתונה: לבעלים - אל תפחדו. יש לכם את זה

*#