${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מזנון כרמלה: מי אמר שלא אוכלים מרק בקיץ?

כמעט 40 שנה שכרמלה מבשלת בכל יום מרקים ליד שוק התקוה. ומי שחם לו, יכול לקבל את התוכן שלהם בצלחת

תגובות

השוק הכי טוב באזור המטרופולין התל אביבי, לעניות דעתי, הוא זה של שכונת התקוה. הכרמל אמנם עשיר, גדוש ומציע מגוון אפשרויות של אוכל שהופכות את הקנייה לבילוי, אבל צפוף מדי, חמדני מדי, החניה בעייתית, הלחות מטריפה. שוק פתח תקוה מציע תוצרת משובחת, ניקיון יחסי, אבל מי ייסע לקניות עד פתח תקוה? שוק פרדס כץ ושוק העליה מדשדשים מאחור מבחינת טיב התוצרת, הניקיון והאוורור. שוק התקוה? פשוט מעולה. הרחוב המרכזי של השוק רחב, נקי, מוצל. הצל הזה כשלעצמו, בימי הקיץ המסנוורים הללו, הוא ברכה. התוצרת טובה, ההיצע מספק, התחרות בין הדוכנים לא היסטרית. כולם ימשיכו לחיות גם אם תפסח על הדוכן שלהם. זה מרגיע. נפלאות תוכנית התעבורה החדשה בתל אביב פסחו על מוניות קו 16, ככה שאפשר לעלות עם סל ריק על המונית, לרדת בפתח השוק, ולחזור הביתה עם סל מלא אחרי חצי שעה. מזנון כרמלה - כל הפרטיםאבל אם אנחנו כבר שם, למה שלא נחטוף ארוחת צהריים על הדרך? השיפודיות הוותיקות ברחוב האצ"ל - אווזי, טקסס ודומותיהן - מציגות אולם סועדים ענק וריק, לפעמים מישהו במדים של שוער בבית מלון עומד בחוץ, מוכן להחנות את הרכב שלך בחניון פרטי סמוך, אבל אין לו את מי לשדל. אולי ממתינים שם עדיין לאיזה אוטובוס תיירים שלא יגיע. בין השיפודיות נחבא מזנון כרמלה. שני שולחנות חשופים על המדרכה, שני שולחנות בפנים, אשה אחת שמעשנת נון סטופ משוחחת בקול עם מישהי לא נראית הנמצאת מאחורי קיר גדול, שרק אשנב מחבר בינו ובין החלל הקטן. הלא נראית היא כרמלה, בעלת המקום, שנמצאת שם משש בבוקר על הסירים. הנראית היא המלצרית הוותיקה, לדאבוני שכחתי את שמה, כבר 35 שנה מגיעה לשם מדי יום בשמונה בבוקר, ככה שמשעה זו כבר אפשר לאכול שם. "יש תפריט?" אני שואל. "תשאל", היא עונה, "אין כתוב. התפריט הוא בפה". בפה היא מציעה מרק רגל, מרק ביז, מרק עוף, מרק בקר, מרק כנפיים. רק מרק? עכשיו? בחום הגדול? "מרק טוב גם לחום וגם לקור, אבל אם לא נאה לך אתה גם יכול לקחת פלטה", עונה המלצרית. "פלטה" היא צלחת עמוקה המורכבת מאחת ממנות הבשר של המרקים, עם תוספת של אורז ותפוח אדמה. מנת מרק עולה 30 שקל. הפלטה עולה 35 שקל.  הלכתי על פלטה. בשר הצלי היה כל כך רך שהתפורר למגע המזלג, נמס בפה. האורז סטנדרטי, נטול תעלולים, עם מעט מלח. תפוח האדמה הוא פשוט תפוח אדמה שלם, מבושל, מקולף, וזהו. אני יכול לחיות על תפוחי אדמה כאלה כל החיים. צלוחית גדושה של חילבה וסחוג, עם חצי כיכר לחם לבן, מה אני צריך יותר לארוחת צהריים משביעה, פשוטה, שתתדלק אותי להמשך היום? סמוך לצהריים המקום מתחיל להתמלא, אבל בלי לחץ. מישהו עובר ברחוב, רואה שולחן פנוי, נכנס. שיחה קלה בענייני דיומא עם מי שכבר יושב ליד השולחן, מזיעים ביחד על המרק, יוצאים להמשך היום. קרוב ל־40 שנה מכינה כרמלה את המרקים שלה, כבר 40 שנה שהם לא משתנים, גם לא קהל הלקוחות. פשוט, לעניין, ותחשבו על זה שכל יום אפשר לאכול פה מרק אחר. 

מזנון כרמלה - האצ"ל 58. טל' 6881414. פתוח: א'-ה' 20:00-8:00.בקטנה

תפאורה: ארבעה שולחנות פורמייקה, מאוורר קולני, מקרר לשתייה קלה, אשנב הגשה שמאפשר הצצה חטופה אל המטבח סביב השולחן: מקומייםשירות: לבבי ועניינישירותים: איןנגישות: נוחה. אתה ממילא כבר על המדרכהחניה: לאשורה תחתונה: פשוט ולעניין 

*#