${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טאפאס בשוק: אלוהים נמצא במנות הקטנות

בנמל תל אביב, בין בסטה עסוקה לים גדול, נמצאת מסעדה לאוכל קטן, טעים ולא יקר. אושרת יקותיאל ויתרה על הקינוח רק כדי לא לוותר לספרדים

תגובות

הרעיון מאחורי "טאפאס בשוק" הוא מוכר ומבורך; טאפאס בר אמיתי, בתוך שוק חי ופעיל, שהמנות בו פשוטות, לא יקרות ועשויות היטב. האתגר מתחיל כשאחד התנאים במשוואה נעלם. כשמבקרים ב"טאפאס בשוק" בערב, אמנם יושבים בתוך האנגר בו מתקיים השוק, אבל הבסטות לא נושמות, לא חיות, אין תנועה ורעש וריחות וצבעים – רק האנגר מעט חשוך, קצת תלוש, שבתוכו בר גדול גדוש באנשים שבאו בכל זאת לבלות. לפחות בערב, הבר הזה היה יכול להיות בכל מקום בעיר, ואם כבר בכל מקום – הנמל הוא לא הבחירה המועדפת בהכרח לארוחת ערב או בילוי. עם זאת, הגיוני שהמסעדה תהיה פתוחה גם בערב, ולכן אי אפשר ממש לבוא בטענות על התנאים הללו, אלא רק לקוות שהאוכל שווה את זה. בנוסף לבר הגדול הממוקם בפנים, יש מקומות ישיבה בחוץ המשקיפים על הים, אבל לזוגות ואפילו שלישיות בכל זאת מומלץ לשבת מסביב לבר ולצפות בטבחים בפעולה. רב המנות אכן יוצאות מתוך הבר, עניין, והדבר שאכן מעורר את המקום לחיים היא התזזיות והפעילות של הטבחים והברמנים – שקשה לעיתים להבדיל ביניהם, היות שכולם לובשים חולצות שף. אוכל שכייף לאכול. אנשובי כבושים (צילום: יח"צ)התפריט קבוע, ואליו מוצמד תפריט משתנה שמודפס על נייר. רבות מהמנות נשמעות כאילו נלקחו מהתפריט של טאפאס בר קלאסי בספרד. אחרות קורצות באופן טבעי למטבח וההיצע המקומי. אך כולן מתוארת בפשטות ושומרות על קו לא מתחכם וכזה שעושה חשק להתחיל לאכול. החלטנו להזמין בשני סבבים. מה אכלנו:התחלנו, כצפוי, עם פאן טומאט – פרוסות בגט צלויות עם בשר עגבניות טרי ושום משופשף. פשוט וטעים. מייד אחר כך הגיעה מנה של "צ'יפס ברבוניות" – ברבוניות קטנות מקומחות ומטוגנות בשמן עמוק. האמת שבתפריט נכתב עליהן שהן "קטנות קטנות" ולמעשה הברבוניות לא כל כך סופר קטנות ואי אפשר היה לאכול אותן בביס אחד – מזנב וכולל ראש. למרות זאת, קשה שלא להנות ממנה כזו. הם הוגשו עם איולי אריסה ולימון, שניהם טובים, אבל אני מעדיפה לימון בלבד. אנשובי כבושים בחומץ על מצע של סלט שעועית מסוג קנליני היו הצלחה. אמנם לא אנשובי שנכבשים במקום, אבל גם בספרד פותחים קופסת שימורים טובה בהרבה מקרים. סלט השעועית לעומת זאת היה מקורי ומרענן והכיל בין השאר סלרי, בצל, כוסברה וצ'ילי. ברוסקטה קלאמרי של טאפאס בשוק (צילום: מיכל רביבו)במקביל אכלנו גם ארטישוק על הפלאנצ'ה עם גבינת קמבזולה. למרות שכבר נגמרה עונת הארטישוקים, השתמשו כאן בארטישוקים טובים שנכבשו מראש. אחרי סיבוב על הפלאנצ'ה הלוהטת, נוספו להם פירורי לחם פריכים והגבינה. משחק המרקמים עם פירורי הלחם התגלה כמוצלח וטעים למדי, אך באופן אישי הייתי מעדיפה לאכול את המנה עם גבינה מעודנת יותר. קמבזולה היא גבינה מצויינת, אבל עשירה ודומיננטית מאוד. במקרה הזה, הארטישוק היה מספיק טוב בכדי לעמוד בזכות עצמו או לפחות לא עם גבינה המתחרה כל כך על מקומה במנה. אחרי מנוחה קצרה, המשכנו לסבב נוסף. ברוסקטה עם קלאמרי היתה טובה, אבל הכילה יותר מדי בצל, שטישטש את טעמו הטוב של הקלאמרי במקום להדגיש אותו. פטאטס ברוואס – קוביות תפוחי אדמה מטוגנות עם איולי וקטשופ צ'יפוטלה, הוכנו כראוי ולא איכזבו. זו מנה שצריכה להיכלל בכל טאפאס בר שמכבד את עצמו, ואני מתקשה להאמין שיש מישהו שלא יהנה מהמנה הזו. יכולנו בהחלט להסתפק בזה, אבל רצינו לטעום עוד. לכן במקום קינוח, אכלנו שרימפס בחמאת אנשובי, שום וצ'ילי. אמנם לא מדובר בשרימפס עסיסיים במיוחד, אבל עם כמות נכבדת של חמאת אנשובי לוהטת, שום וצ'ילי חריף הם קיבלו טוויסט מעניין ומספק. אם היה לי לחם בשלב הזה בוודאי הייתי מנגבת איתו את הרוטב, אבל החלטתי, שלא כהרגלי, להתאפק. כדאי לשבת מסביב לבר ולראות את הטבחים בפעולה. טאפאס בשוק (צילום: דודו בכר)שירות ואוירה: על אף האוירה המעט משונה הנובעת מהיות השוק סגור בערב, מצליחים לפצות על כך בשירות טוב, קשוב וחביב. אמנם היתה תחושה קלה של כאוס במטבח וניכר שאנשים רבים חיכו זמן רב למנות, אבל בגלל שהתייחסו ללקוחות ולא נתנו לדבר לעבור לידם, נראה היה שאנשים מאוד נהנים. עוד הוכחה לכך שבאמצעות יחס אנושי ואישי, אפשר לתקן טעויות אחרות. כשאנשים נהנים ומרוצים, אין דבר שיכול להאפיל או להתחרות בזה. משקאות: תפריט הבירות והיין מאכזב. המקום אמנם נפתח רק לאחרונה גם בערב, אבל צריך לעדכן את התפריט בהתאם ולהוסיף עוד כמה אופציות ראויות שתואמות גם את התפריט. הייתי שמחה למשל לשתות בירה או יין ספרדיים (פרט לקאווה), או בירה מהחבית. היין, כמו האוכל, צריך להיות קל ונקי, ועדיף שהדבר יבוא לידי ביטוי במחירים נגישים. בשורה התחתונה: בעיר שבה כמעט כל מנה מכונה היום בשם המאוס "טאפאס", מדובר בטאפאס בר אמיתי וטוב, המציע אוכל עשוי היטב שכיף לאכול אותו. יכול להיות שצריך לחשוב קצת יותר על איך כל העניין מיתרגם לערב והופך לתוסס יותר, אבל גם במתכונת הנוכחית יש משהו נעים ומרענן במקום. אני יכולה לדמיין שהכי כיף לבקר כאן דווקא בשעות הערב המוקדמות, כשבחוץ עדיין אור, השוק מתחיל להתקפל, ואין זמן טוב יותר לכוס יין וטאפאס קטן... ננסה ונראה.החשבון, עבור שני אנשים:אנשובי כבושים – 38 שקליםצ'יפס ברבוניות – 46 שקליםברוסקטה קלאמרי – 26 שקליםארטישוק פלאנצ'ה – 24 שקליםפאן טומאט – 14 שקליםפטאטס ברוואס – 21 שקליםשרימפס מחבת – 36 שקליםבירה אלכסנדר – 28 שקליםכוס קאווה נדל – 29 שקליםסה"כ, לא כולל שירות: 262 שקליםטאפאס בשוק - שוק הנמל המקורה, נמל תל אביב

*#