אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פרידה קאלו: ארוחה משתלמת עם אופי

אם פרידה קאלו היתה שומעת על העסקית במסעדה שנקראת על שמה, אולי החיים שלה היו פחות טרגיים. וזה אפילו עולה מעט

תגובות

לדימוי יש פעמים רבות כוח ועוצמה רבים יותר מלמציאות עצמה. דימויה של הציירת המקסיקנית פרידה קאלו, למשל, מעלה מיד אסוציאציה של חושניות מתפרצת, בוהמייניות, שחרור מיני ולטיניות סוערת. כל זה נכון, ומתבטא היטב בציוריה עתירי הצבעים, אך פרידה קאלו אכן בילתה את מיטב שנותיה במיטה, אבל לאו דווקא עם מאהבים לוהטים (כאלה, אמנם, היו לה), אלא בעיקר בכאבים וייסורים, ולבד. בצעירותה סבלה ממחלת הפוליו, בבגרותה נפגעה קשה בתאונת דרכים ובערוב ימיה נאלצו לקטוע אחת מרגליה. היה קשה וכואב. בעלה, הצייר דיאגו ריברה, בגד בה בפומבי ואף היו לו ילדים מנשים אחרות (קאלו לא הצליחה להרות), פרסומו ויכולתו היחצנית האפילו על כישרונה ורק לאחר מותה היתה לה עדנה. פרידה קאלו - כל הפרטיםספרים תיארו את חייה הטרגיים, סרט על אודותיה כיכב על המסכים בשעתו, ואולי באותה שעה פתחו לזכרה את מסעדת פרידה קאלו בלילינבלום, מטבח לטינו־ישראלי שבו מציג השף יואב בלימן. התאורה עמומה, הצבע האדום שולט, הריהוט שחור, הבר עשיר. מלא אווירה. במקומות כאלה, שמיועדים לאנשי הלילה (תפריט הערב של המסעדה מציע מגוון של מנות קטנות ופיקנטיות מעוררות חושים), כדאי מאוד לנסות את עסקית הצהריים. אין חשש לצפיפות, ולברוח פנימה מאלנבי הסואן והמיוזע נשמע כמו הרפתקה ראויה. אכן כך – העסקית המקומית מציעה מנה ראשונה ושתייה במחיר העיקרית. בראשונות: קרפצ'ו פרובנסל (קונפי עגבניות – פרוסות שטוחות בצורת קרפצ'ו עם גבינת עזים), סלק צלוי, נתח שייטל כבוש, סביצ'ה בורי עם תפוחי אדמה וגבינת רוקפור וחציל משולב בקדאיף. האחרון נשמע לנו מעניין יותר מכל השאר, והברמנית החביבה משכה רוק כשתיארה את מרכיבי המנה. התנועה הזו תמיד מעוררת את תיאבוני. אכן, היה שווה:  בתוך קן של שערות קדאיף קיבלנו פלפלים קלויים עם גבינת עזים, וכל אלה נחו על בשר חציל קלוי וחרוך. תערובת הטעמים, מרירות קלה־מתיקות קלה־חריפות מעודנת, פותחת את החך. ארוחה רומנטית באמצע היום. פרידה קאלו (צילום: דניאל לילה)גם גזרת העיקריות מפתה: קסואלת נקניקיות (תבשיל נקניקיות בקר, ירקות חרוכים ורוטב מעושן בליווי תבשיל צ'ילי וכרוב כבוש ביתי - 51 שקל), ביפה דה פרידה (נתח שייטל מיושן לצד פירה עגבניות ופלפלים, קונפי שום ורוטב שרי - 82 שקל), פסקאדו קון ריזוטו (פילה בורי צרוב בסלסת עגבניות על ריזוטו אפונה ובזיליקום - 65 שקל) ופלטו דה מריסקוס (קלמרי, שרימפס ונתחי בורי צרובים במחבת על קרם כרובית בקציפת גבינות צאן - 82 שקל). מכל אלה בחרנו דווקא את אחת הצנועות שבמנות – פאייה עוף – נתחי חזה עוף, על מצע של צ'יפוטלה, עם לימון כבוש ותערובת תבלינים (51 שקל). האורז כתום היה, העוף עסיסי היה, הדיל נחמד ביותר היה – ארוחה מלאה, בעלת אופי, באווירה רומנטית, באמצע היום, ב־51 שקל - קשה למצוא דבר כזה בתל אביב. כטוב לבנו בדיל רצינו לשתף בו את בני ביתנו, אבל הקפדנים של פרידה לא הסכימו להוציא אף אחת מהעיקריות מהמטבח לצורכי טייק אוויי, בטענה (שאי אפשר להתווכח עמה) שהמנה תאבד את ייחודה ואיכותה בדרך. הסכימו להתפשר איתנו על ההמבורגר המקומי, המכונה כאן המבורגסה דה קאזה (55 שקל). בבית שיבחו מאוחר יותר את ההמוברגסה, שהגיע עם תבשיל צ'ילי ותפוחי אדמה מטוגנים ששמרו על פריכותם חרף חששם של הפרידאים.  מוזיקה לטינית צרודה התנגנה לה ברקע, האפלולית השכיחה מאיתנו את הבוהק המסנוור של צהריים תל אביביים, ומזגן יעיל הציל אותנו מהלחות המבעבעת בחוץ. אני בטוח שבמקסיקו של פרידה הרבה פחות נעים.

פרידה קאלו - לילינבלום 43. טל' 5669619. פתוח: ב'-ד' 16:00-12:00, 24:00-19:00; ה'-ו' 16:00-12:00, 1:30-19:00; שבת 16:00-12:00, 24:00-19:00.בקטנה תפאורה: אדום, שחור, בר עגול ועשיר במרכז, שולחנות בצדדים. הכי טוב על הברסביב השולחן: אנשים עם אופי של לילה, שמצאו את עצמם באלנבי בצהריים שירות: על הבר, יעיל וחביבשירותים: שני תאים, צרים ונקייםנגישות: לא. ארבע מדרגות כדי לעלות אל מרפסת המסעדה (משם הכניסה) והדלת הצרה של השירותים לא יאפשרו מעבר של כיסא גלגליםחניה: אין סיכוי. רק במגרשי החניה הסמוכיםשורה  תחתונה: דיל טוב לצהריים, יונק השראה מהלילה.

*#