${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מיט בר: בשר כמו שבשר צריך להיות

היא לא מספיק מסוגננת, היא די מיושנת, ומגישה סלט ביצים של סבתא למנה ראשונה. אבל כשרוצים אוכל טוב, שירות מקצועי ואווירה נעימה, מיט בר היא המקום המושלם לאכול בו בשר

תגובות

יש משהו נחמד בהגעה למסעדה שבה אין צורך שיסבירו לך את "הקונספט", או ינסו להרשימך עם שמות מנופחים למנות מצומקות. מסעדה שמגיעים אליה עם כוונה מאוד ברורה - לאכול. כזו היא המיט בר, אחרת סביר להניח שלא היתה מחזיקה מעמד מעל 16 שנים בתל אביב. נכון שבשר זה משהו שאף פעם לא יוצא מהאופנה, אבל צריך לדעת להגיש בשר טוב באוירה הנכונה. השאלה המתבקשת ביותר כשמבקרים במיט בר היא, האם מדובר במסעדה קלאסית או מיושנת, או אולי משהו באמצע?מיט בר - כל הפרטים

האוירה במסעדה מאוד נינוחה, נעימה ומעשית; עם התיישבותנו על הבר, הברמנית שאלה אותנו עם מעניין אותנו לשמוע על "ארוחת הנתחים" שהם מציעים. כמובן שמעניין. בארוחה זו מציעים נתח בשר על העצם במשקל 800-900 גרם, בליווי שתי תוספות, שתי מנות ראשונות ושני קינוחים. באופן עקרוני ניתן לבחור בין ארבעה סוגים של נתחים: סינטה, טי-בון, פורטרהאוס ופריים ריב.

מה אכלנו: היות שבאנו בראש ובראשונה לאכול סטייק, ארוחת הנתחים הזוגית נבחרה ללא צורך בהתלבטות ארוכה. מה שהוצע לנו באותו ערב היה טי-בון (סינטה ופילה) או פריים ריב (אנטריקוט). בחירה קשה. בצעד מעשי ויעיל נוסף, הציעה לנו הברמנית לראות את הנתחים ולבחור. שניהם היו מרשימים, אבל את לבנו כבש דווקא הפריים ריב, בעל צבע יפהפה, שומן במידה הנכונה ועצם עוטפת שמבטיחה לעשות את כל ההבדל. אבל לפני כל הקרנבוריות המתפרצת הזו חיכו לנו המנות הראשונות: טרין כבד עוף וסלט ביצים. הטרין היה מוצק ותובל כראוי עם פורט ופלפל שחור. גם קונפי הפירות שהוגש עמו היה טוב ולא מתוק מדי. בסך הכל מדובר במנה טעימה, פשוטה ומספקת.סלט ביצים, לעומת הטרין, היא מנה מאתגרת קצת יותר, ונדרש אומץ להגישה במסעדה. מצד אחד, למה לא, מי לא אוהב סלט ביצים? מצד שני, קשה לי להאמין שהיינו מקבלים באותה אדישות סלחנית סלט ביצים די סטנדרטי במסעדה אחרת. נכון שהוא היה די טעים, עם שמאלץ והרבה בצל מטוגן, ובכל זאת – הוא לא נשא איזו בשורה יוצאת דופן, במיוחד לא בצורת ההגשה. אבל כאמור - אכלנו, נהנינו וסלחנו, בעיקר משום שלא צריך כנראה לגנוב את אור הזרקורים מהארוע המרכזי שלשמו התכנסנו. הבשר הוא כוכב הערב. נתח פורטהאוס של המיט בר (צילום: יח"צ)

הפריים ריב הוא הנתח האחורי ביותר של האנטריקוט, הכולל את הצלעות האחרונות. למעשה מדובר באנטריקוט על העצם, שבגלל משקלו, כ-900 גרם במקרה הזה, מכיל דרגות שונות של שומן ומספק מנעד טעמים. לא קל לצלות נתח על העצם במשקל כזה על הגריל באופן מושלם. הוא זקוק להרבה תשומת לב בזמן הצליה – על מנת להגיע לאיזון מדוייק בין קרום פריך אך כזה שלא מאפיל על עסיסיותו וטעמיו הטבעיים של הבשר. אנחנו התענגנו על כל ביס, בירכנו על עושר הטעמים – על הביסים עם הטעם העז וגם על אלה היותר אלנגנטים ומאופקים. נרשמה הצלחה מסחררת. גם התוספות שבחרנו עם הבשר – פירה תפוחי אדמה ושעועית ירוקה בחמאה, היו ראויות וטעימות מאוד.

אחרי הפסקה קצרה התפנינו לקינוחים: פחזנית עם גלידת וניל ורוטב שוקולד, ושני כדורי סורבה – קוקוס ופירות יער. כמו המנות הראשונות, גם הקינוחים נראו כאילו קפצו לביקור מעשור אחר. אמנם מדובר בקינוחים קלאסיים ועל-זמניים, אבל אופן ההגשה ובעיקר כלי ההגשה עצמם כנראה לא הוחלפו מאז פתיחתה של המסעדה. גם הטעם היה קצת של פעם, עם גלידה וסורבה נחמדים אבל לא כאלה שנעשים במקום, ופחזנית ששיאה מאחוריה.

שירות ואוירה: קיבלנו שירות מצויין מהברמנית: מנומס, קשוב, אינפורמטיבי אבל לא פולשני או מתחנחן. בכלל, הישיבה על הבר הקטן היתה מאוד נעימה והזכירה ישיבה על ברים בימים שבהם ישיבה על הבר היתה לשם אכילה ושתיה ולא לשם מבט על על הסועדים האחרים או על המטבח בפעולה. המוזיקה, כמו כל כלי ההגשה, לא הוחלפה כבר שנים רבות והיא זקוקה לרענון (אפשר כמובן גם לוותר בכלל על המוסיקה), אבל נוגנה בווליום סביר שמאפשר שיחה אינטימית. לשבת על הבר פשוט כדי לאכול ולשתות. מיט בר (צילום: אביעד הרמן)

תפריט יין: תפריט קטן למדי, המכיל שני יינות לבנים ושבעה אדומים – כולם ישראלים, במחירים שנעים בין 120-190 שקלים לבקבוק. אין בעיה עקרונית עם תפריט קטן, במיוחד לנוכח העובדה שכל היינות בתפריט נמזגים גם בכוסות, אבל אפשר להתאמץ ולעשות כמה בחירות יותר מעניינות ולהוסיף גם כמה יינות עולם שיספקו טווח טעמים אחר.

למי זה מתאים: בראש ובראשונה לאוהבי בשר מושבעים,  וגם לבעלי כלבים חמודים ומוקירי תודה אחרים שנהנים אחר כך מעצם עסיסית.

בשורה התחתונה: הבשר הוא ללא ספק כוכב המקום, כפי שאכן נועד להיות. גם מה שמלווה אותו לפניו, מאחוריו ומצדדיו הוא לרוב מוצלח, אבל זקוק לזריקת עידוד קטנה, בעיקר מהכיוון האסתטי. בסך הכל מדובר במסעדה טובה מאוד ונטולת יומרות, שלבעליה כדאי לא להתעצל ולרעננה במקומות הנכונים – מבלי לפגוע באופיה הקלאסי והפשוט.

ארוחת נתחים זוגית (כולל מנות ראשונות וקינוחים) – 317 שקלים

שתי בירות מק שוף – 60 שקלים

סה"כ – 376 שקליםמיט בר - כל הפרטים

הביקורת הינה אובייקטיבית ולא תלויה באף גורם חיצוני

*#