טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גוסטו: שעה של נחת איטלקית

האוכל (האיטלקי), המיקום (הנהדר) והשירות (הנעים) הופכים את גוסטו לאופציה נהדרת

תגובות

כידוע לרובכם, תנועתי בעולם היא מופת של עדינות ודיוק. קל תנועה אנוכי, מרחף כפרפר, עז כנשר, חץ שלוח אל מטרתו, לעולם לא אחטיא. הרואה אותי בתנועה רואה לעיניו אדם ששנים ארוכות של אימון באמנויות לחימה מן המזרח יצרו בו שילוב מושלם של כוח ורכות. טוב, בואו נודה על האמת – אני לא כזה. אני לא תמיד מרוכז, לעתים קרובות אני מגושם, לא היה זה מקרה נדיר במיוחד כשהסטתי את כוס היין שהונחה על שולחני בגוסטו כאשר רציתי ליטול את המזלג. הכוס נפלה מטה, המזלג עף באוויר, היין נשפך על השולחן, ניגר אל הרצפה. מזל שהכוס לא התנפצה. פדיחה, קורה. גוסטו - כל הפרטיםאלא שמיד נשמעה מהשולחן הסמוך הקריאה "מזל טוב", ומיד נחפזה משם אשה אחת חמושה בצרור ניירות, רכנה לארץ, ניקתה את השלולית, אמרה משהו למלצרית, ותוך שניות כבר הונח גביע נוסף של יין על השולחן. מסתבר שזו מנהלת המקום, ואת המבוכה שהיתה מנת חלקי פטרה מיד בחיוך ובטבעיות ועוד אמרה לי שזה "שום דבר. לפני שהייתם כאן היה פה שולחן של ילדים. כל הארוחה שלהם היתה על הרצפה". ממש שמחתי לגלות שיש מי שמזיק ממני. די במחווה הזו כדי שאמליץ לכם על גוסטו, אבל גם האוכל המוגש במקום, האווירה והמיקום ראויים לשבחים. עיקר גאוותו של המקום היא הפיצות שלו. הבצק עשוי מחיטת דורום, מרודד דק, רוטב העגבניות מבוסס על עגבניות שיובאו מאיטליה, מספרת לנו המלצרית שנתנה הסברים מדויקים על מנות היום. "אם זו הפעם הראשונה שלכם כאן, כדאי מאוד שתנסו את אחת הפיצות". מגשי הפיצות נראו מפתים. גוסטו (צילום: אביעד הרמן)אכן, מגשי הפיצות המהבילים על השולחנות הסמוכים נראו מפתים למדי, תוספותיהם מגוונות ומשובבות נפש, אלא שאנחנו באנו לצהריים. על כיסאות הקש המסוגננים היה נוח מאוד לשבת, תחת הפרגולה שבחוץ אפשר (עדיין) לעשן, התצפית על קרן הרחובות שדרות ח"ן ופרישמן מעניינת למדי, מה ניקח?מבין מנות הפסטה משכה את נפשי מאוד הפנה צ'וריסוס (48 שקל), אלא שהסתבר שהצ'וריסוס עשויים מבשר לבן. אי לכך הזמנתי מנת רביולי (באותו המחיר) שמולאה בגבינות, עגבניות מיובשות, והרוטב שלה הכיל אגוזי מלך, עגבניות טייגר, פטריות ועוד. היה מצוין. גם שקשוקה שמנת ותרד (42 שקל) נשמעה מעניינת, אבל נזכרנו שכבר אכלנו שתי ביצים הבוקר, ואולי מוטב להרפות מעט מיבול הלולים. אלא שאז ראינו שלא נוכל להתאפק מלנסות את "המאפה של ג'וזף"(48 שקל): מדובר במחבת רוחשת שבתחתיתה הבצק המיוחד של המקום, ועליו, במין סמבוסק איטלקי, שתי ביצים רכות (כן, ביצים, לא יכולנו להתאפק), תערובת של אנטיפסטי, פטריות שמפיניון, תערובת גבינות שמותכות בשל החום, עשבי תיבול ועוד. מוגש עם סלט אישי קטן. הסלט האישי לא היה קטן, המאפה המרתק היה טעים וטוב (אבל קצת כבד; המלצרית, לשבחה יאמר, אמרה לנו שכך יהיה), והמנה הזו בהחלט יכולה להיות ארוחת בוקר שתחזיק אתכם עד הערב. השירות נעים וענייני. לא פלא שהורים לילדים מהסביבה נוטלים את הצאצאים לשם כשלא מתחשק להם להכין צהריים, שצעירים מעדיפים את הפינה המוצלת הזו כדי לטפל בלפטופ שלהם, ושגם ותיקי העיר רווים שם שעה של נחת איטלקית. » גוסטו. שדרות ח"ן 59 פינת פרישמן 90, תל אביב. טל' 919־700־700־1. פתוח: כל השבוע 24:00-12:00.שירות נעים וענייני. גוסטו (צילום: אביעד הרמן)השורה התחתונה תפאורה: חלל מרווח בפנים, מעוטר בגרפיטי מסוגנן, פינת ישיבה רחבה בחוץ על המדרכה, מקורה, נעימהסביב השולחן: תושבי האזור ומטיילי כיכר רביןשירות: ענייני, מסביר פניםשירותים: נקייםנגישות: נוחה מאוד, למסעדה ולשירותיםחיוך: אדיבחניה: עם קצת מזל, לפעמים מישהו יוצא ממש מול השולחן שלכםשורה תחתונה: מכניסי אורחים נדיבים גוסטו - כל הפרטים

*#