טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ג'וספה: הפתעה קולינרית מרעננת לרחוב דיזנגוף

אחרי שמסעדות רבות נכשלו, מנסה "ג'וספה" להביא בשורה חדשה לפינת הרחובות דיזינגוף ופרישמן. התוצאה בהחלט מבטיחה

תגובות

אִמרה יהודית עתיקה קובעת כי חופש הבחירה האמיתי של האדם מצומצם למדי: הוא יכול לבחור את רבו, את חברו ואת מקום מגוריו. זהו. אשתו לא מוזכרת באמרה הזאת, אבל אולי לא רק בשל העובדה שבתקופה ההיא ההורים היו משיאים לאדם את אשתו. שלוש הבחירות המכריעות הללו קובעות כל כך הרבה דברים נוספים – את כיוון ההתפתחות הרוחני והערכי, את הסביבה החברתית, את הנוף, את האוויר שנושמים ואת המקום שבו מתאהבים.ג'וספה - כל הפרטיםמיקום הוא אחד הגורמים המכריעים גם לכוח ולאורך החיים של מסעדה. זה עניין מסתורי לגמרי, אבל עובדה. יש כמה מקומות בעיר (לא נזכיר את שמם מחשש עינא בישא) שלא יעזור – גם אם האזור טרנדי ומבוקש, מקום חדש שייפתח בהם לעולם לא יהיה מלא, והוא יחליף בעלים וקונספציה בקצב של אחת לשנתיים־שלוש. עד שיקרה משהו שישנה את המזל. אולי ה"משהו" הלא מובן הזה קורה עכשיו בקרן הרחובות פרישמן־דיזנגוף. ג'וספה, ביסטרו חדש שנפתח שם לא מכבר, הומה אדם ויש בו רוח שמחה ואווירה לבבית. אולי מזלה של הפינה הזו, שהחליפה לא מעט בעלים בשנים האחרונות, סוף סוף משתנה. ג'וספה, כך מספרים לנו היחצנים, הוא שמה של סבתו המנוחה של הבעלים, שנולדה וחיה בכפר סנטיאגו אל א־פואבלה שבלב ספרד והיתה ידועה בכל האזור כבשלנית ומארחת יוצאת דופן. זו דרך נאה להנציח סבתא, ואולי העיצוב החדש (פרקט עץ חמים, ריהוט שחור נעים, פינות ישיבה על כורסאות בציפוי דמוי עור) מסייעות לרוחה הטובה של הסבתא להרגיש שם נוח ולהשרות מטובה על המקום. האירוח נעים, הברמן קשוב והתפריט חביב. רוב המנות נעות סביב ה־30 שקל, משמשות בנות לוויה יעילות להיצע המשקאות החריפים, ויש גם כמה יקרות וגדולות יותר שיכולות לשמש ארוחה מלאה לרעבים - סטייק אנטרקוט (118 שקל), פילה דניס בגריל על סלט איטלקי חם (68 שקל), צלע לבן בקרמל תפוחים מעושנים עם פירה (69 שקל). אשרי מי שסבתו גידלה אותו על אלו. דרך נאה להנציח סבתא. ג'וספה (צילום: דניאל לילה)מתוך המבחר המגוון הזמנו פטה כבד עוף עם ריבת בצל (28 שקל), דגפצ'יו (דומה לקרפצ'יו, רק דג – פרוסות דקות דקות של דג ים חי, שנכבשו קלות והומלחו במידה; 28 שקל), ומה שהציע הברמן כאחת המנות המיוחדות של הבית (אבל הזהיר אותנו שהמנה קטנה ומספיקה רק לסועד אחד) - סופלה פטריות יער, כמהין וגבינת עזים (28 שקל). מדובר בגבעונת קטנה, נראית כמו עוגה, אבל עתירת טעמים. אולי המילוי העשיר של גבינת העזים גורם למנה הקטנה הזו להרגיש כבדה, בניגוד לקלילותן הצפויה של הפטריות. מנת הדגפצ'יו היתה מצוינת וגדולה יחסית. פטה הכבד היה טוב, אבל לא יוצא דופן. לחם הבית, ליווי הכרחי למנות שהזמנו, הוא פרנה מרוקאית המוגשת בלוויית ממרח של עגבניות מיובשות (14 שקל). הפרנה היתה טובה, וממרח העגבניות ממכר. מילאו לנו שוב את הפנכה שבה הוגש כשבלסנו אותו תוך דקות. דגים מגיעים בכל מיני צורות. פילה דניס של ג'וספה (צילום: שלומי ארביב)בר המשקאות מציע מגוון של יינות, ואת המבחר הרגיל של החריפים בצ'ייסר או בכוס. מנה שלמה של ערק עלתה לנו 18 שקל, צ'ייסר של פרנה ברנקה עלה 23 שקל, ובת זוגי, שלא הכירה את המשקה, עיוותה את פניה לנוכח מרירותו המודגשת. עניין של טעם. האווירה במקום, נדגיש זאת שוב, נעימה ביותר – עיצובו מספק די פינות אינטימיות, אבל יוצר גם תחושה של חיבור עם שאר הסועדים והבר. זה מקום טוב לכוסית בסופו של יום, עם נשנוש פיקנטי על יד ובהחלט יש לו סיכוי טוב להפוך לבר שכונתי, אם אכן יש שם שכונה.

» ג'וספה - פרישמן 41, תל אביבטל' 03-5221163. פתוח: כל השבוע 12:00-אחרון הלקוחות.סיכוי טוב להפוך לבר שכונתי. צלע לבן של ג'וספה (צילום: שלומי ארביב)השורה התחתונה תפאורה: אינטימית, נעימה, נוחה, חמימהסביב השולחן: חברים של הברמן, צעירים מהסביבה, מזדמנים כמונושירות: יעילחיוך: לבבישירותים: תא לגברים, תא לנשים, נקייםנגישות: למסעדה נוחה. כדי להגיע לשירותים צריך לעלות שתי מדרגות עץ לא גבוהות בתוך המסעדהחניה: בדיזנגוף־פרישמן? על הפניםשורה תחתונה: יש למקום סיכוי להפוך למקום

*#