${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גדרה 26: מסעדת שוק קטנה ומקסימה

קציצות בורי מצוינות, מולים נחמדים עם צ'יפס, אבל בעיקר שירות מקסים ואווירה חמימה. גדרה 26 החדשה והצנועה היא מסעדה שכיף להגיע אליה על בסיס קבוע

תגובות

יש מסעדות שנפתחות ומיד מעוררות עניין וציפייה. לפעמים את הבאז מעורר שף נוצץ שעומד מאחורי המקום, לעיתים המיקום מעורר סקרנות ובפעמים אחרות מדובר פשוט ביחסי ציבור טובים. על גדרה 26, מסעדה קטנה שנפתחה לפני מספר חודשים שמעתי במקרה. הלכתי בלי לדעת מי עומד מאחוריה, איזה אוכל מגישים בה ומה מחכה לי, והופתעתי לטובה.גדרה 26 מוגדרת כ"מסעדת שוק". אני מניחה שהכוונה היא למטבח אקלקטי באוריינטציה ים תיכונית שלא מושתת בעיקר על חומרי גלם מסוימים כמו בשר או דגים. אני רוצה להאמין שכל המסעדות עם המטבח האקלקטי "נשענות על חומרי גלם טריים ועונתיים מהשוק" ושזה לא קורה רק במסעדות הממוקמות במרחק פסיעה ממנו. אם זה נכון, נותרת פתוחה השאלה - מה בכל זאת הופך את המסעדה הזו לייחודית ומרעננת?התשובה מורכבת. ראשית, גדרה 26 היא מסעדה קטנה, אינטימית ואפילו ציורית. בפנים יש כמות לא גדולה של שולחנות ובר קטנטן ממנו אפשר להשקיף על המטבח הפתוח ועל אמיר קורנברג, השף והבעלים, שפועל בו. אם מזג האוויר מאפשר זא, גם מוציאים גם כמה שולחנות החוצה. המנות המשתנות כתובות בגיר על לוח ירוק וירקות טריים מוצגים לראווה בארגזי עץ. אבל מעבר לזה, מה שבאמת גורם לתחושה נעימה, הוא היחס האנושי. לא עניין מובן מאליו. התחושה שקיבלנו היתה ששמחים על בואנו, ואת הניואנס החשוב הזה הצליחו שם לשמר במהלך כל הערב. כנראה משום שהם באמת מתכוונים לזה.הבעלים הוא גם השף ועובד במטבח. מנת אנטיפסטי בגדרה 26 (צילום: יח"צ)מה אכלנו: במפתיע יש כאן חלוקה מהפכנית ממש למנות ראשונות ועיקריות. פרט למנות קבועות בתפריט, יש מנות משתנות, ביניהן מנות אנטיפסטי ומזאטים. הזמנו אנטיפסטי של שעועית ירוקה וכרובית ביוגורט. השעועית היתה פריכה, מלאת טעם ותובלה בעדינות. הכרובית היתה קצת פחות רעננה. היא טוגנה יותר מדי ואיבדה ממרקמה. רוטב היוגורט שליווה אותה היה נעים אבל מעט אנמי.המשכנו עם מנות ראשונות: קלמרי צרוב עם טחינה ועגבניות היה טעים מאוד. גופי הקלמרי נצרבו באופן מושלם והשתלבו מצוין עם קוביות העגבניות הטריות ועם הטחינה הסמיכה. עם זאת, חסרה במנה קצת תעוזה, משהו שירים אותה למקומות שיחרטו בזיכרון.

מולים עם צ'יפס כיוונו למקום קלאסי יותר ולוו ברוטב סטנדרטי וטוב, על בסיס יין לבן וחמאה. המולים עצמם לא הבריקו. ייתכן שדקה או שתיים פחות על האש היו מיטיבות איתם. גם מהצ'יפס ציפינו ליותר. הם היו אמנם חמים ולא שומניים כלל, אבל אפשר היה להשקיע בצ'יפס ייחודים יותר, מתוצרת בית.

אני מרגישה חובה לציין גם מנות שאכלתי בביקור קודם - קציצות בורי בחריימה, שהיו פשוט מצוינות, עשירות בטעמים, לא כבדות והשאירו חשק לעוד. אכלנו גם ארטישוקים טריים ושלמים עם שרימפס ועגבניות – מנה פשוטה ומרעננת שאפשר למצוא גם במסעדה טובה באיטליה.כשנכנסנו התחושה היתה ששמחים על בואנו. גדרה 26 (צילום: יחצ)למנות עיקריות הזמנו פילה בורי עם עגבניות ולימונים כבושים וכבדי עוף עם בצל מטוגן ופירה. הבורי כנראה גודל בבריכה, דווקא יתרון כשמדובר בדג שניזון מכל הבא ליד, או מכל זבל הנקרה בדרכו. טעמו היה עדין ובשרו עסיסי. הוא הוגש עם רוטב של עגבניות טריות ולימונים כבושים. האיזון בין העגבניות, הלימונים והדג היה מוצלח במיוחד וטעמו המריר-חמצמץ של הלימון הכבוש, רק הדהד ברקע מתיקותן של העגבניות.

נקודת התורפה היחידה של המנה היה הפירה הסתמי, שהוגש לא חם מספיק  ולא התאים למנה. אותו פירה הוגש גם עם מנת כבדי העוף. הכבדים עצמם הוכנו בהצלחה ונותרו ורדרדים ורכים מבפנים וחרוכים היטב מבחוץ. במובן מסוים לא צריך לעשות יותר מזה כשמדובר בכבדי עוף, במיוחד אם הם מוגשים עם הרבה בצל מטוגן. אם כבר מגישים אותם עם ערימת פירה, יש לדאוג למנה פחות יבשה ויותר הרמונית.שירות ואווירה: האווירה נעימה, מזמינה, ביתית ולא שכונתית. השירות בביקור הראשון היה טוב בהרבה מאשר בביקור השני. אולי זה קשור למלצרים השונים שטיפלו בנו או לעובדה שהמקום היה עמוס יותר בביקור הנוכחי. כשהערבים יתחממו יהיה נחמד לשבת בחוץ - בכיכר התל אביבית המוזרה, המשקיפה על נוף אורבני בתכלית, של בניינים יפים ומוזנחים ותחנת דלק. כרגע מומלץ לשבת בפנים ולהנות מהאווירה המהודקת והחמה.יין: תפריט קטן. למעשה אין בכלל תפריט. אפשר לקום ולראות מה יש על המדף או לבקש מהמלצר לדקלם. ארבעה – חמישה יינות מכל צבע זה בהחלט מספיק, אבל בהתחשב באיכות היינות הנוכחים, אפשר לוותר ולשתות בירה.ארוחת ערב טובה, לא יקרה ולא יומרנית, עם טאץ' ייחודי. גדרה 26 (צילום: יח"צ)למי זה מתאים: למי שרוצה לאכול ארוחת ערב טובה, לא יקרה ולא יומרנית, עם טאץ' לבבי וייחודי. בצהריים מגישים כאן אוכל ביתי יותר,לשמחת מי שגר או עובד בסביבה.בשורה התחתונה: מקום עם הרבה פוטנציאל שמתנהל כמו שמסעדה קטנה וחדשה צריכה להיות – בצניעות, אדיבות וחן, תוך שמירה על אוכל לא מתחכם אך טעים ועשוי כהלכה. אמנם היה פער מסוים באיכות האוכל וברמת השירות בין שני ביקורים, אך כל המרכיבים הנכונים קיימים על מנת להפוך את המום לכזה שכיף להגיע אליו באופן קבוע.החשבון (עבור שלושה אנשים): אנטיפסטי - 45 שקליםקלמרי צרוב – 42 שקליםמולים וצ'יפס – 49 שקליםפילה בורי – 64 שקליםכבדים על פירה – 49 שקליםמוס שוקולד – 22 שקליםשרדונה, פלטר – 119 שקליםסה"כ: 390 שקליםגדרה 26 גדרה 26 פינת הלל הזקן

למנת הקלמרי היה חסר משהו שיהפוך אותה לזכירה. גדרה 26 (צילום: יח"צ)

*#