חדשה משמחת

ה<STRONG>בליקר</STRONG> שנפתחה לאחרונה במשגב היא מסעדה מבטיחה, עם <STRONG>מנות טעימות, מחירים הוגנים, נוף מרהיב</STRONG> ואוויר צלול. שווה ביקור

דגנית ניר-יורמן, עכבר צפונ-1
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דגנית ניר-יורמן, עכבר צפונ-1

כיף ללכת למסעדה חדשה, ישר מהעטיפה. מרוב סקרנות ולהיטות מקצועית אפילו לא חיכיתי לפתיחה הרשמית. ניכר שעוד נותרו פינישים אחרונים: השמשיות הענקיות שבמרפסת עוד לא מקובעות, המלצרים בחלקם עדיין מתלמדים, התפריטים מנייר מודפס ועוד. זה טבעי ואנושי לחלוטין.

הגעתי עם חברה בשעות הצהריים המוקדמות. המסעדה ממוקמת בפינתו של מרכז הקניות "מול משגב" המתהווה. במקום מרפסת גדולה ומרווחת, הפונה אל הנוף, ובפנים מקומות ישיבה רבים. לבליקר אחות בכורה במרינה בהרצליה והתפריט בשני המקומות דומה. הוא מורכב מארוחות בוקר (יש גם ארוחת בוקר טפסים זוגית ב-69 שקל), כריכים, סלטים מעניינים, קצת פסטות, בשרים ודגים ופירות ים. ובקיצור, הכל מהכל ולפחות על הנייר, התפריט נשמע מעניין, מושקע ומגוון.

בחרנו בשתי ארוחות עסקיות, הכוללות מנה ראשונה, מנה עיקרית, לחם הבית ושתייה קלה או חמה. הכל ב-58 שקלים. ללא ספק עסקה משתלמת. בהמלצת המלצרית החמודה והמקצועית, פילסנו את דרכנו בין מבחר המנות וננעלנו על סלט ירוק ועל פטה כבד עוף לפתיחה (למרות שגם מרק היום, מרק עדשים עם ירקות שורש נשמע מפתה). סלט החסות עם עגבניות שרי, נבטים ואגוזים הוגש עם רוטב ויניגרט דבש וחרדל והיה חביב ורענן. פטה הכבד הוגש עם קונפיטורת עגבניות שרי מתקתקה ועם טוסטים קטנים מבריוש - לחם מתקתק ורווי חמאה. המנה היתה מהנה ואסתטית. גם הדבורים שחגו מעלינו חיבבו אותה. ובשביל שלא יחסר, הגיח גם לחם היום, ג'בטה חמימה, טרייה וממכרת עם חמאה חרדלית.

למנות העיקריות, יכולנו לבחור בין קבבוני טלה, המבורגר, סקלופיני עוף או תבשיל אירי מבושל בבירה - על מצע פירה. שוב, בעזרתה האדיבה של המלצרית בחרנו בקבבוני טלה ובסקלופיני עוף ברוטב חרדל (כוכב היום) ושמנת. עם המנות העיקריות התבקשנו לבחור תוספת.

חמשת המופלאים - קבבוני הטלה העסיסיים - הוגשו על לאפה, בתוספת טחינה וסלט עלי בייבי קטן. הם היו טובים, מתובלים במידה, אך קצת מלוחים לטעמנו. לצידם, קיבלנו פרוסות תפוחי אדמה דקות מתובלות, אפויות ובזוקות עשבי תיבול. פשטות כובשת.

ממולי, חברתי היקרה והרעבה, התמודדה עם סקלופיני עוף, נתחי עוף דקים, שניצלו (טיפה יותר מדי) ונטבלו ברוטב שמנת וחרדל טעים. הם נחו על מצע שנקרא במקום "ראגו" וכלל ריבועי ירקות מבושלים קלות ברוטב עגבניות. הראגו הורכב מפלפלים, בצל, קישואים, חצילים ועגבניות והיה טעים וקליל. שתי המנות היו גדולות ונדיבות.

אכלנו לנו בנחת, מחליפות בין הצלחות מדי פעם, ונהנות מהנוף היפה ומהרוח הנעימה. כיף אמיתי.

לקינוח ממש לא נשאר לנו מקום, אך סופלה שוקולד (28 שקל), שהוגש לשכנותינו לשולחן, עבר סמוך מדי לאפינו ולעינינו. אז גייסנו את "קיבת המתוקים", הזמנו בביישנות ממנו וביקשנו גם שני קפה הפוך.

בזמן ההמתנה, נדדנו לאחת מכורסאות הקש שבמקום, התרווחנו והמתנו. הקפה היה מצוין וסופלה השוקולד, שהוגש בספל אדירים עם כדור גלידת וניל ומעין עוגיות דקיקות, היה חם, עשיר וממכר. ובעוד אנו מתענגות על הסופלה, הגיע לשולחננו מנהל המקום הצעיר וביקש לשמוע רשמים מהארוחה. מהלך בונה ונבון. איחלנו לו הצלחה, שילמנו וכשלנו מפוצצות אל עבר המכונית. לבליקר בהחלט נשוב במהרה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ