אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אישית ומלבבת

בעדנה שבלילינבלום שומרים על אווירה ביתית ומגישים כבד קצוץ ממכר ומפרום מענג. רק חבל שייבשו את מנת הכבד המטוגן

תגובות

השם עדנה מעורר בי חיבה כמעט אוטומטית. יש בו עדינות ונעימות בניחוח מיושן. מדומני שעדנה, חמדה וברכה היו שמות נפוצים לפרות ברפת הקיבוצית, ופרות תמימות תמיד נוגעות ללבי. אין זה אומר, אגב, מילה על גזרתן של העדנות שאני מכיר: הללו חטובות, שקטות ורגישות. ככל שהשם עדנה נוגע לאוכל, ההשפעה שלו עליי עוד גוברת. לפני כמה שנים אכלתי במסעדה רמת שרונית בשם עדנה בחצר. נהניתי שם מאוד. בדרכי לעדנה התל אביבית תהיתי ביני לביני אם איננה סניף חדש של אותה רמת שרונית זכורה לטוב. השם נשמע לי כמו תעודת ביטוח.

ובכן, זה כנראה לא סניף של העדנה הקודמת, אבל לעדנה התל אביבית איכויות משל עצמה, והיא לא איכזבה. היא ממוקמת בלילינבלום, רחוב שמבט על חזיתות הבתים שבו מלמד אותך כמה יפה יכלה להיות תל אביב אלמלא היתה כה מוזנחת. בעליה של עדנה היו מודעים לפוטנציאל האסתטי של המקום שרכשו או שכרו. הקירות המסוידים לבן מבליטים את גובה התקרה, רצפת האריחים האפורים מבליטה את הלבן שסביבה, והריהוט פשוט ונקי - פינות דיינר עם ריפוד כתום ועוד אי אלה שולחנות בציפוי פורמייקה בהיר עם כיסאות עץ מסוגננים סביבם. עדין כעדנה, מאופק ויפה. רוב הסועדים, תל אביבים צעירים שמן הסתם גרים באזור, העדיפו לשבת בחוץ וליהנות מהשמש הנעימה ומהאפשרות לעשן. ההמולה המסחרית של האזור מורגשת כאן פחות, ולרגע נראה המקום כמו חדר אוכל קטן של השכבה הצעירה של העיר.

התפריט העסקי (המוגש ב-12:00-17:00) מציע ארוחות מלאות במחיר שווה לכל נפש - מחיר המנה העיקרית. הוזמנתי לבחור בין מרק (שאזל), שני מזטים מהמבחר שבתפריט (חצילים קלויים, טחינה לבנה או ירוקה, ממרח פלפלים וכיוצא בזה), סלט קצוץ או כבד קצוץ. המבחר לא בילבל אותי, ולא טעיתי בבחירה: הכבד הקצוץ נקצץ גס, תובל בהרבה בצל מטוגן, ועם כמה פרוסות של לחם לבן אפשר להתמכר אליו בנקל.

מבין העיקריות ב-42 שקל (שניצל, חזה עוף צלוי ומפרום) בחרתי במפרום. יכולתי להוסיף לו פירה, אורז עם צימוקים, צ'יפס או ירק מבושל, אבל הכי הגיוני היה לבחור בקוסקוס ירקות. הגיעה צלחת גדולה עם מנה נדיבה. התמוגגתי. המפרום לא נפל במאומה מהטריפוליטאיות או מהמרוקאיות הנבחרות בעיר. בעודי לועס בעונג ראיתי בזווית עיניי את שתי הטבחיות ועובד המטבח, כולם לבושים שחור ומטפחת לראשם, יוצאים החוצה לסעוד את לבם בין אורחיהם וללקט מחמאות. כמעט קמתי לבקש חתימה, אלא שהקוסקוס ריתק אותי למושבי.

היה ברור שלא אוכל שלא לחלוק עם ידידיי את החוויה, ולכן הזמנתי הביתה מנה של כבדי עוף מטוגנים ומנת צלי מבין העסקיות היקרות יותר, שעולות 47 שקל (אפשר גם חזה עוף על הגריל, קבב, המבורגר ועוד מנות שעבורן אין צורך להרחיק עד כאן). האמת היא שרציתי לזכות בעוד מן המנה הראשונה, אבל לדאבוננו המשותף, הכבד הקצוץ כבר אזל. הסתפקתי אפוא בסלט כרוב עם לימון כבוש (שהיה טוב) וטחינה ירוקה (שהחלה לתסוס עד שהגיעה לשולחן הביתי). מנת הצלי היתה טובה, וכמוה גם האורז עם הצימוקים ותבשיל הירקות שנלוו אליה, אבל אני נאלץ לדווח כי מנת הכבד היתה בינונית לגמרי. מישהו שם במטבח כנראה ייבש אותו על האש.

למרות הפגם המקרי הזה, אני ממליץ על עדנה בחום. זו מסעדה כלבבי, החברה נעימה, ההרגשה וההגשה ביתיות, והאוכל טוב.

בקטנה:תפאורה: נקייה, צנועה, אסתטיתסביב השולחן: צעירי תל אביבשירות: אישי ומלבבחיוך: מתענייןשירותים: נקיים מאוד. ניצלו יפה את קומת הגלריה, אבל יצלחו רק למי שיכול לטפס מדרגותשורה תחתונה: דבר ראשון לברר אם עדיין יש כבד קצוץ

כתבות שאולי פספסתם

*#