טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ZAZU - שחקנית ים תיכונית חדשה במתחם הרובע

קונספט ים תיכוני במסעדת ZAZU החדשה. עם קצת יותר אומץ יוכלו ZAZU להפוך ממסעדה עם אוכל טעים בגובה העיניים לדבר החם הבא

תגובות

הנקודה החמה של חיי הלילה היא ללא עוררין, מתחם הרובע. בגילגולו הקודם, והלא כל כך רחוק, הרובע היה מוכר כאזור התעשייה הישן, מתחם שהשנים לא הטיבו עמו והלך ואיבד את האפיל שלו עם פתיחת מקומות בילוי חדשים בעיר. עיריית ראשון לציון, במהלך להחזרת המתחם לקדמת חיי הבילוי הכריזה על שיפוץ שאינו עוד תיקונים קוסמטיים בלבד אלא עקירה מהמקום של כל הקיים ויצירת קונספט חדש מבראשית. הקונספט החדש משלב את מרפסות המסעדות הנשפכות ללב המתחם ומזמינות אותך לקחת חלק בפסיפס האנושי והקולינרי של פסטיבל חיי הלילה שנוצר שם.

אירועים בראשון לציון - המדריך המלא

גן עם מסלול מירוצים - טיול השבועקיבוץ על החוף - שחקן חדש בחיי הלילהאחד המקומות שיתפסו לכם מיד את העין היא מסעדת ZAZU החדשה בעלת המרפסת המעוטרת בכיסאות צבעוניים, המשתלבת בהוויה של מתחם הבילוי ונראית מזמינה. בניצוחם של השפים יהונתן ברבי ויותם רביבו, ZAZU, מביאה מטבח ים תיכוני עכשווי השואב השראות מהמטבח היווני, הבלקני, הטורקי והאיטלקי ומעדכן אותם לחך הישראלי המקומי.

עושה חשק לשבת. מסעדת ZAZU (צילום: נועם סומך)

מה אכלנו: עוד לפני שקיבלנו את הראשונות גילינו כי עם הזמנה מוגש לחם פוקצ'ה שמנוני וטעים בליווי מטבלי קולי, עגבניות ואיולי כמהין טעים במיוחד. לפתיחה הזמנו שתי מנות שתפסו לנו את העין: שקדי עגל צרובים על הפלנצ'ה וקרודו. שקדי העגל (38 שקל) היא מנה ראשונה אידיאלית; בלב המנה פרוסה עבה ובשרית של עגבנייה שיצאה מהאש, מוקפת סלט עגבניות שרי צהובות אדמדמות, חמוצות ומרעננות שליוו את שקדי העגל הטעימים והנמסים בפה. מנה יפה ומרעננת עם טוויסט של קרם עריסה (מטבל פלפלים חריפים) ולימון כבוש המוסיפים לחך חריפות נשכנית ופותחת את התיאבון לעוד. בשונה ממנת הטלה, מנת הקרודו (47 ש"ח) הצליחה לאכזב. על הנייר מדובר במנה קיצית בעלת שילובים מנצחים של פרוסות דג ים נא בשמן זית ולימון, פילטים של תפוז ואשכולית לבנה בתוספת סלייסים של צ'ילי וצנונית. בפועל, פרוסות דג הבס התגלו כקרפצ'ו דק וחסר נוכחות לעומת האשכולית שהפכה את המנה לנטולת טעמי דג ובעלת ערך נמוך ביחס למחיר הגבוה.

לפני שעברנו לעיקריות דאגו להדגיש בפנינו כי השווארמה פרגית (29 ש"ח) היא מהמנות הנמכרות במסעדה ואנו מוכרחים לטעום אותה. המנה אמנם הייתה טעימה אך לעומת הסופרלטיבים מדובר בסופו של דבר בשווארמה, לא בדיוק מה שהייתי מזמין במסעדה; גבעה של שווארמה וסלט ערבי קצוץ דק ומעליהן ענני צזיקי מוגשים על חצי פיתה על הגז. עם כל הצער, הפיתה לא מצליחה להכיל את מגדל הבשר ולכן בלתי אפשרי לאחוז אותה וכן פעולת החיתוך עם סכין ומזלג התגלתה כפעולה שהאלגנטיות היא ממנה והלאה.

השראות יווניות, בלקניות, טורקיות ואיטלקיות. ZAZU (צילום: דניאל לילה)

לעיקריות הזמנו שתי מנות שהצליחו, כל אחת בדרכה, להדגים איך מטבח ים תיכוני יכול להיות מצוין.  מנת הים-יבשה (97 ש"ח) מציגה טריו של נתח קצבים, שרימפס ושקדי הטלה הנהדרים שהספקנו להתגעגע אליהם מהמנה הראשונה; מנת בשרים יפה המונחת על פירה וסלסה. נתח הקצבים צרוב במידה נכונה והשרימפס משופדים על מקל גבעול רוזמרין, הבשרים נחים בהרמוניה ואף מרכיב אינו משתלט. נקודת התורפה של המנה טמונה בפירה אשר הוגש ביד מקומצת ובטמפרטורה נמוכה; מעט יותר מהפירה היה מעשיר את המנה והופך אותה למשביעה, מספקת ושווה את התמחור הגבוה.

שיחה קצרה עם צמד השפים החביבים הבהירה שמאחורי הקלעים פועלים אנשים שמבינים ואוהבים אוכל, והמסעדה הנמצאת בשלבי הרצה צפויה עוד לערוך תיקונים ולהתעצב בהמשך. מנת פילה הבורי (74 ש"ח)  היא נדיבה ומציפה בטעמים. דג הפילה נח לו על אי של סלט טבולה ולימונים כבושים המוקף בים של קרפצ'ו חציל בלאדי חרוך. עם הביס הראשון הפה מתמלא בטעם הדג הטרי והעשיר בטעמי ים, ומיד לאחר מכן החציל מוסיף תחושה של עשן מדורות עדין, ומדגים מטבח ים תיכוני במיטבו.

"עזבי עבודה, שבי תאכלי משהו". שירות מקצועי ב-ZAZU (צילום: נועם סומך)

שירות ואווירה: נקודה ראויה לציון הייתה השירות המקצועי שקיבלנו; במקרים רבים אנו נתקלים במלצרים עייפים המפטירים לעברנו חיוך אוטומטי וחסר עניין. ב-ZAZU תקבלו שירות מעולה, ער, מודע לצרכים שלכם והכי חשוב בגובה העיניים. שירות מהסוג שעושה חשק להגיד למלצרית "עזבי עבודה, בואי תשבי לאכול איתנו משהו".בשורה התחתונה, ה- ZAZU  יכלה להיות מעט יותר אמיצה ולקחת את הקונספט הים תיכוני צעד אחד קדימה הן באווירה והן בעיצוב המקום. אם נשפוט בצורה הוגנת, מדובר במסעדה חדשה הנמצאת עוד בשלבי הרצה המגישה מנות טובות ומעניינות. כמו השירות גם האוכל כאן הוא בגובה העיניים, אוכל ים תיכוני עשיר וטעים שכיף לאכול.

*#