${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דלאל: כשהמנה המוצלחת ביותר היא רומנטיקה

קשה להתחרות עם האווירה של המסעדה הציורית בנווה צדק, אבל יכול להיות שמכל האהבה הזאת נותרנו עם מנות בינוניות והמון מלח 

תגובות

במשך שש שנות פעילותה, מסעדת דלאל צברה מוניטין של מסעדה רומנטית, אם בזכות העיצוב והאווירה ואם בזכות מיקומה בשכונת נווה צדק הציורית. השף גולן גורפינקל אמון על מטבח המסעדה מאז שנפתחה ועזר לבסס את המוניטין שלה, עם דגש על ארוחת הבוקר שנחשבת בעיני רבים לאחת הטובות בתל אביב. אבל דלאל היא לא רק ארוחות בוקר ואני גם ככה לא נוהג לקום מוקדם בימי חופש, אז הגברת ואני החלטנו לבדוק את עסקית הצהריים החדשה של המסעדה, מפלסים דרכינו ברחוב שבזי שנמצא תחת שיפוצים. דלאל - לכל הפרטיםמסעדת ארייה: מתקדמת בכיוון הנכוןרוקח שוק: חוויה נעימה מול הגלים

המארחת בישרה לנו שכל השולחנות בחלל הפנימי תפוסים, אז החלטנו לשבת על הבר בחלל הפאטיו הפתוח שבמרכז המסעדה, עם חשש מסוים מהחום והלחות, שבאופן מפתיע לא הורגשו. מה שכן הורגש, לעומת זאת, היה הבר, שגבוה מידי ביחס לכסאות, אז עברנו לשולחנות המוגבהים שבמרכז הפאטיו, מול צמחייה יפה וצבעונית. כפי שאמרנו - רומנטיקה.התפריט העסקי של דלאל מתומחר ב-89 שקלים שכוללים סלסלת לחמים, ראשונה ועיקרית, מבין מבחר של שבע ראשונות ושבע עיקריות, עם גיוון רב ביניהן. למי שבכל זאת זקוק לאפשרויות נוספות, יש עוד מספר מנות שניתן להזמין מחוץ לעסקית, במחירים הוגנים.בר לא, שולחנות כן. דלאל (צילום: אייל טואג)

מה אכלנו: הלכנו על שתי ארוחות עסקיות. עד שהגיעו המנות הראשונות, נהנינו מסלסלת לחמים שכללה שני סוגי לחמים וחמאה. האחד הכיל אגוזים והיה דחוס מעט והשני היה דמוי פוקאצ'ה רכה ואוורירית. שניהם לא היו חמים, אבל בהחלט היו טריים. כעבור כמה דקות הגיעו המנות הראשונות. טרין לחי בקר היה רך ובעל טעם בשרי עשיר ונהדר, על אף שהיה מעט מלוח, דבר שיחזור על עצמו בהמשך. המנה הורכבה משכבות של תפוחי אדמה קונפי ובשר לחי בציר בקר ולצידו הוגשו קרם חזרת וקרם סלק מצוין, שליוו היטב את המנה וגם איזנו את מליחות היתר שלה. מנת האחו בלנקו הפתיעה בגודלה והיתה כמעט משביעה בפניי עצמה. זוהי קערת מרק קר ומרענן של שקדים ושום, עם חמצמצות של יוגורט ומתיקות מעודנת, בעלת מרקם סמיך, מעט קמחי. המרק עוטר בגרניטת עגבניות שמיתנה את הכבדות ובשלוש יחידות גדולות של קלמרי, שהוכנו בצורה מושלמת בטמפורה עדינה והפליאו בכך שנותרו פריכים למרות שטבלו בתוך המרק.גודל המנות המשיך להפתיע לטובה גם במנות העיקריות. מנת מקרוני אוסובוקו לבן סיקרנה אותנו בשל השילוב עם פטריות פורטבלו וקרם תירס. אנו מתבאסים לומר שהחיבור שלא צלח והותיר מנה לא מגובשת ולא שלמה עם עצמה. גם חתיכות הבשר הקטנות הלכו בה לאיבוד. מנת נתח קצבים עם גבינת בורסאן, תפוח אדמה ותרד, הוחזרה אחר כבוד למטבח לאחר שני ביסים, מהמלוחים שפגשתי כבר תקפה ארוכה. המלצר שאל אם נרצה מנה אחרת במקום, ובחרתי באסקלופ סלמון, שלפי התפריט מוגש עם פירה פיסטוק, קציפת גזרים ושמן צ'יפוטלה. בפועל הגיעו דווקא קציפת פיסטוק (מעט אנמית) ופירה גזר (קרמי ומתקתק), ושמן הצ'יפוטלה בכלל לא הורגש. שני נתחי הסלמון שהוגשו היו עסיסיים, אך סבלו גם הם משימוש מופרז במלח.המנה המנצחת. אחו בלנקו (צילום: בועז לביא)מן הסתם, היינו חייבים משהו מתוק לסיום. נוגט גלאסה (48 שקלים) היה הקינוח שנבחר למשימה ועשה את העבודה בצורה נהדרת. פרפה הנוגט הקריר התחבר בצורה נפלאה לעוגת שוקולד מריר ולקרמל רך אלוהי, עם גנאש חם מעל, קצפת וניל ובוטנים פרוסים מקורמלים.

שירות ואווירה: זה התחיל בהמתנה ארוכה מהרגיל מהרגע שהתיישבו ועד שקיבלנו יחס מהמלצרים, והמשיך עם מלצרית שהיתה אובדת עצות כששאלנו אותו שאלות בסיסיות בנוגע למנות. לבסוף היא  שלחה אלינו מלצר אחר שליווה את המשך הארוחה במקצועיות ונועם. העיצוב היפה, ברוח ביסטרו צרפתי מהודר, נותן הרגשה של שלווה ורוגע. אפילו לא שמענו את השיפוצים האינטנסיביים שמבצעים ברחוב ממש מחוץ למסעדה.

בשורה התחתונה: נחמד לשבת בדלאל, האווירה טובה והעיצוב יפה ונעים. התפריט העסקי עושה רושם טוב על הנייר, גם מבחינת המחיר וגם מבחינת המגוון, אבל האוכל, שהוא העיקר, היה פחות משכנע. המנות היו נדיבות בגודלן ומנת האחו בלנקו היתה אפילו מצוינת, אבל המנות העיקריות היו מאכזבות  ומסיבה לא ברורה בכולן נעשה שימוש עודף במלח. אם יורשה לי להשתמש בקלישאה שחוקה - אולי מישהו במטבח מאוהב.

חשבון 2 עסקיות: 89X2נוגט גלאסה: 48 שקליםסה"כ: 226 שקלים» הכותב הינו בעל הבלוג גרגרן

*#