${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדת אריה: מתקדמת בכיוון הנכון

העיצוב, ההשקעה, האווירה וגם התפריט מעידים שמסעדת אריה מכוונת לפסגה של הקולינריה המקומית. עוד קצת ליטושים והיא תגיע לשם

תגובות

גל פתיחת המסעדות שעבר על תל אביב בחודשים האחרונים אופיין בהמון מסעדות אסייאתיות, מה שהבליט את פתיחתה של אַרִיָה (Aria) - מסעדה וקוקטייל בר שמכוונת למטבח האירופאי שבין הקלאסי למודרני. אחרי שש שנים ששימש כשף בפועל של מסעדת רפאל, חבר השף גיא גמזו לאורן הקנין, ויחד לקחו בניין לשימור בנחלת בנימין פינת יהודה הלוי, שיפצו אותו והפכו אותו לפנינה של ממש.» אריה - לשעות פעילות ולשאר הפרטים» רוקח שוק: חוויה נעימה מול הגלים» דוד ויוסף Downtown: נוצץ, אבל לא זהב» צפון אברקסס: התמורה (לרוב) מצדיקה את המחירהמתחם של אריה בנוי משתי קומות: בקומה הראשונה נמצא קוקטייל לאונג' אפלולי (מישהו אמר טרנד?) שמגיש גם מנות קטנות, בעוד שבקומה השנייה ממוקמת המסעדה. העיצוב של המסעדה מאוד מרשים והולך יד ביד עם השילוב בין הקלאסי למודרני, כשחלק מהקירות מסויידים ומשופצים וחלקם חושף את הלבנים המקוריות - שילוב נעים לעין. לאווירה ולעיצוב המיוחד תורמים גם הרבה חלונות גדולים, רצפת פרקט כהה, כסאות לבנים, שולחנות רחבים במיוחד ותאורה רכה.קיבלנו שלושה תפריטים: תפריט אוכל, תפריט יינות מצומצם ותפריט קוקטיילים מגוון אך מאופק, במיוחד לאור מגוון הקוקטיילים שמוצעים בקומה מתחת. הזמנתי קוקטייל "אלדרפלוור טום קולינס", ששילב מרירות, חמיצות ומתיקות והיה חביב מבחינת הטעם, למרות שלא ממש הורגש שהקוקטייל מוגז.  על הגבול בין קלאסי למודרני. אריה (צילום: דניאל לילה)מה אכלנו: תפריט האוכל של אריה עדיין מוגדר כתפריט הרצה. הוא לא עמוס באפשרויות אך מגוון באופן יחסי, עם כמה אופציות יצירתיות ומעניינות. כל עשר המנות הראשונות היו מפתות, אבל בסופו של דבר התמקדנו בשלוש. מנת קוקי סאן ז'ק על קרם שקדים לבנים וקצף סרטנים (65 שקלים), הכילה שלוש צדפות שבושלו קצת יותר מהרצוי, אך קרם השקדים המצוין וקציפת הסרטנים שהתלוו אליהן היו מוצלחים מספיק כדי לחפות על כך. ביצה רכה מאוד על פטריות פורצ'יני ויער עם ברווז מעושן (48 שקלים), יכולה להתחרות על תואר מנת הדגל של המסעדה. היא מעט קטנה אבל מתומחרת בהתאם ושילוב הטעמים והמרקמים שלה עשה לנו את זה, למרות שהיינו שמחים להרגיש קצת יותר מהברווז. מנת הגספצ'ו זעתר ועגבניות צהובות עם טרטר דג ים, כוסברה ושמן זרעי חרדל (54 שקלים), היתה מצוינת - מרעננת ומפתיעה עם חמצמצות נעימה וטעמים דומיננטיים של זעתר וכוסברה.

אחרי הראשונות קיבלנו סלסלת לחם טעים ודחוס, עם חמאה וחומץ בלסמי טוב, שחבר לשמן הזית המעולה שכבר היה על השולחן. בנוסף קיבלנו מרענן חך שהוגש בשתי "כוסות צ'ייסר" מוגדלות שהכילו את אותו הקוקטייל שהזמנתי בתחילת הארוחה, הפעם בביצוע פחות אלכוהולי אבל טוב יותר בסך הכל.תהיה מנת הדגל? ביצה רכה מאוד (צילום: דניאל לילה)

לא עבר הרבה זמן עד שקיבלנו את המנות העיקריות. מנת סינטה צרובה במחבת, עם גראטן תפוחי אדמה ורוטב בורדולז (125 שקלים), היתה מעט קשה ללעיסה אך זכתה לגלגל הצלה בדמות רוטב סמיך וגראטן מצוין. פילה דג ים על קרן זעתר פיקנטי, ארטישוק ועגבניות צלויות (98 שקלים), הורכב מפילה מוסר שהוכן בצורה מושלמת והיה עסיסי ובשרני. הדג עוטר בברוקולי ואספרגוס שזכו לטיפול נכון והוגש בתוך שכבה רדודה של רוטב דומה מאוד לגספצ'ו הזעתר. לצד המנה הוגש תבשיל שעועית מאש כתוספת ניסיונית, שהיתה מיותרת.תפריט הקינוחים מציע ארבע אפשרויות, מתוכן בחרנו בעוגת שוקולד מנג'רי (48 שקלים): שתי חתיכות בראוניז, על אחת מהן מוס שוקולד ועל השנייה מוס לבן בטעם טונקה, עם שכבה דקיקה של שוקולד מעל וגלידת וניל, וויסקי ודבש בצד שגנבה את ההצגה. זה היה קינוח מוצלח וטעים, אך לא בטוח שהצדיק את מחירו.שירות ואווירה: השירות והיחס שקיבלנו באריה היה מאוד יעיל וקשוב. המעידה היחידה היתה כשלא קיבלנו את סלסלת הלחם שקיבלו שאר השולחנות, אבל לזכות המלצרית החביבה שלנו יאמר שהיא מיהרה להתנצל ולתקן את הטעות.

בזכות הקציפה והרוטב. קוקי סן ז'אק (צילום: דניאל לילה)בשורה התחתונה: באריה יש קסם מיוחד שנגרם בעיקר בזכות האווירה במקום, שנותנת הרגשה של חו"ל. העיצוב היפהפה והתמחור הגבוה מלמדים שבמסעדה מכוונים לטופ והפוטנציאל בהחלט קיים, אבל נראה שיש עוד קצת מקום לשיפור ברמת ההקפדה של המנות ולכמה שיפצורים בקטגוריית המנות העיקריות, כדי שאריה תהיה באמת מצויינת ותהפוך לאחת המסעדות היותר מוצדקות שנפתחו בתקופה האחרונה.חשבון: קוקי סאן ז'ק: 65 שקליםביצה רכה מאוד: 48 שקליםגספאצ'ו זעתר: 54 שקליםקוקטייל טום קולינס: 45 שקליםסינטה צרובה: 125 שקליםפילה דג ים: 98 שקליםעוגת מנג'רי: 48 שקלים

סה"כ: 483 שקלים» הכותב הינו בעל הבלוג גרגרן

*#