${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדת פפה: מביאה את הים לצלחת

דגים ופירות ים טריים, מטבלים וסלטים שלא תצליחו להפסיק לנשנש, קבב דגים שאסור לפספס והכי חשוב חוף הים שנמצא ממש מולכם

תגובות

ימים כל כך יפים, כמו שיש לנו בתקופה זו של השנה, מזמינים אותנו לנצל את הזמן, להגיע לחוף הקסום של ראשון לציון וליהנות ממזג אוויר שהאירופאים יכולים רק לקנא בו. שמיים כחולים וקרני שמש ששוטפות אותנו בחמימות, המתמזגת עם בריזה צוננת הנושאת איתה ריח מלוח ורענן של הים, יחד עם ארוחת דגים טובה הם שילוב מנצח. מה שמוביל אותנו לפפה, מסעדה המתמחה בדגים ופירות ים ונמצאת על רצועת הטיילת של חוף ראשון.אירועים בראשון לציון - המדריך המלאכבר בכניסה למסעדת פפה תדעו שבחרתם נכון. למסעדה יש תצפית מרהיבה לחוף והחלונות הגבוהים לכל רוחבה,מכניסים את הים ממש לתוך הצלחת וצובעים את המקום בצבעי זהב, כחול וירוק. בשילוב של מוזיקה נכונה, שאינה מנסה לגנוב את ההצגה ושירות מקצועי ומחוייך, תנאי הפתיחה כאן מצויינים. על המנות המגיעות לשולחן אמון השף החדש של הפפה, אייל גולדשטיין (28). גולדשטיין, בעל רזומה של שלוש שנים כסו-שף במסעדת טורקיז המפורסמת, מוביל בפפה קו ים תיכוני עם נגיעות ספרדיות, כשהפוקוס העיקרי מבחינה קולינרית הוא כל מה שבה מהים ובעיקר דגים.למנה ראשונה הלכנו על פלאפל כרישה (36 ש"ח) וקבב דגים (44 ש"ח). פלאפל הכרישה משתלב נהדר עם רוטב השמנת החמצמצה עליו הוא נח ולמרות שמדובר במנה מטוגנת, אין מדובר במנה עמוסה בטעמי שמן, מה שמשאיר מקום להנאה מטעמי המילוי והתחושה של הכדור המתפצח בפה. קבב הדגים, הצליח להפתיע אותנו ובגדול. לרוב אין לי חיבה לדגים טחונים שלאחר מכן הודבקו וחוברו יחדיו בצורה המרגישה מלאכותית ולא נכונה, אבל קבב הדגים בפפה הנעשה על הפלאנצ'ה ונח על עגבניות, יוגורט ופלפל חריף הצליח להפיל גם אותי מהרגליים עם טעמים עזים של דגים. מנה שאסור לפספס.אסור לפספס את קבב הדגים (צילום: נועם סומך)להרוות את צמאוני רציתי להזמין דווקא בירה ולא יין לבן (שכידוע הולך מצויין עם דגים) וכחובב בירה מושבע, קצת התאכזבתי לגלות כי לא לוקחים כאן את הנושא. עם מבחר דל של בירות הסתפקתי בבירה פאולנר (33 ש"ח) אשר הגיעה בבקבוק עם כוס לצידו הנושאת בכלל מיתוג של בירה מתחרה. בשונה מהבירות, את היין לוקחים כאן מאוד ברצינות ותפריט היין מכיל מגוון מרשים של מעל 100 יינות. עד שהמנות העיקריות הגיעו, קיבלנו עשרה סוגי מטבלים וסלטים וביניהם, ממרח פלפלים קלויים, ציזיקי עם קוביות קישוא, ממרח של חציל וכבד ועוד. בגזרת הפינוקים הגיע גם סלט איקרה איכותי שעושה את העבודה. כל המטבלים נמצאים באיזון הרמוני אחד עם השני והטעמים קיציים ומרעננים. מדובר בהכנה נהדרת של הקרקע למנה העיקרית. הבעיה היא, שפשוט קשה להפסיק לנשנש מהסלטים ומהמטבלים.תשאירו מקום כי תיכף מגיעות העיקריות (צילום: נועם סומך)

בשלב זה כשאנחנו שבעים כמעט עד אפס מקום, הגיעו המנות העיקריות, פילה מוסר ים (115 ש"ח) ודג דניס (108 ש"ח). "בדגים הטריות היא שם המשחק אם יש דבר שאני לא מוכן להתפשר עליו הוא טריות הדגים. הדייג דואג לספק לנו דגים טריים אחת ליום וזה כולל גם בשבתות" מספר לנו גולדשטיין שף המסעדה. מנת פילה מוסר הים שהזמנתי מגיעה עם פירה חרדל דיז'ון, טפנד זיתי קלמנטה, תרד, שעועית ועגבניות היוצרים מנה מגוונת בטעמים. למרבית הפתעתי חרדל הדיז'ון לא השתלט על טעם הפירה במנה והדג הוא זה שנותן הטון והכוכב האמיתי בצלחת. נותר לי רק לפנטז על השילוב המנצח שיכול היה להיות לי, בירת איכות מיובאת אליה כל כך קיוויתי עם המנה הנהדרת. לחברים של מעדני הים, מומלץ לנסות את מנת הספיישל של הרביולי לובסטר (94 ש"ח). הרביולי נעשה במקום מרודד כראוי ושומר על מילוי של בשר הלובסטרים והסרטנים טרי. בשילוב עם גבינת המסקרפונה במילוי נוצר לכם יופי של רביולי ים.רביולי סרטנים לחברים של מעדני ים (צילום: נועם סומך)

השותף שלי לארוחה, חובב דגים מושבע, קיבל את דג הדניס שלו במידת עשייה שגרמה לי לזנוח את מנת מוסר הים ולהגניב לפה כמה שיותר טעימות מבשר הדג הזה. אין מילים לתאר דג שיצא ברגע הנכון לצלחת. עור הדג התקלף לו ברכות למגע המזלג וחשף בשר דג לבן ויפה בדרגת עשייה לא פחות ממושלמת. הבשר המוכן שמר בעצמו מעט לחות הקיימת אך ורק בדג טרי, ובאשר לטעם בפה, מדובר בחוויה בלתי נשכחת. דניס מול הים (צילום: נועם סומך)» מיה טורטיה בר: ארוחה מהירה וזולה לסיפוק המאנץ'» "טרנטינו": איטלקית למשפחות עם שיק» השמן והרזה: שכונה אבל בסטייל» מסעדת "טפיוקה": הדים סאם הגיע לעיר» מסעדת "טוקו": טיול על הגבול» "דיאנה בעיר" מגיעה לראשון לציון» מסעדת באריו דה טאפאס: כמעט ברצלונה

עם סיום הארוחה זה הזמן להרים את הראש מהצלחת, להתבונן אל עבר הגלים המתפנצים בחוף ולעכל בשתיקה את יופיו של העולם הזה. לסיכום, למרות שלא מדובר במסעדה מהזולות באיזור, הפפה נותנת תמורה מלאה לכסף. מסעדת פפה מתאימה גם לדייט רומנטי, גם לארוחה משפחתית ובגדול אפשר לומר, הפפה זה מקום להתפנק בו, עם חווית אוכל טובה ואווירה נעימה. בדרך לחנייה חובב הדגים המושבע נתן, מבלי לדעת,  את שורת הסיכום לכתבה "נועם, מזמן לא נהניתי ככה במסעדה. אני בטוח חוזר לכאן". כל מה שנותר לי הוא להנהן בהסכמה.

.

*#