${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עסקית בצפון אברקסס: התמורה (לרוב) מצדיקה את המחיר

במבט ראשון התפריט יכול להרתיע, אבל העסקית של צפון אברקסס מציעה דיל משתלם של אוכל מוצלח ושירות חביב שכאילו נוצר במיוחד בשביל המקום

תגובות

אייל שני, אם להשתמש בשפתו הציורית והמופשטת, הוא חציל. אם הייתם מכריחים אותי להרחיב, הייתי אומר שהוא חציל מוזהב שגדל נגד כיוון הרוח, אבל בואו לבנתיים נסתפק בחציל. הסיבה שאייל שני הוא חציל, היא שהעולם מתחלק לשניים: אלו ששונאים אותו ואלו שאוהבים אותו.» צפון אברקסס - לשעות פעילות ולכל הפרטיםלא אשאיר אתכם במתח, אני אוהב את אייל שני ופועלו. במזנון התאהבתי בביס ראשון וחזרתי למקום פעמים רבות מאז, בסלון התמכרתי בעיקר לאווירה המחשמלת ואת פורט סעיד פקדתי זמן קצר אחרי שנפתחה. איכשהו, דווקא במסעדת צפון אברקסס לא ביקרתי, עד עכשיו.

אני חושב שיהיה הוגן לקבוע שצפון אברקסס היא אמצע הדרך שבין החוויה במזנון לזו שבמסעדת הסלון. זה בא לידי ביטוי בתמחור וזה גם מתבטא בתפריט המסעדה, שאפשר למצוא בו ייצוג נאה של מנות משני המקומות האלו. לצפון אברקסס הגעתי בשעות הצהריים באמצע השבוע ותפסתי מקום בבר שבחלל הפנימי של המסעדה, ממנו ניתן לראות את כל ההתרחשות במטבח הפתוח. העיצוב לא מתחכם, המסעדה מוארת והאווירה נעימה. אמצע הדרך. אברקסס צפון (צילום: אביעד הרמן)

העסקית של צפון אברקסס מוגשת באמצע שבוע בין 12:00 ל-17:00 וכוללת מנת לחם, ראשונה ועיקרית לבחירה, גזוז וקינוח של פודינג לצד קפה או תה. כל זה, במחיר המנה העיקרית, כשהעיקריות מתומחרות כאן בשלוש רמות מחירים: 79 / 99 / 120 שקלים. המגוון בתפריט רחב מאוד ומצאתי את עצמי מתלבט במשך דקות ארוכות מה להזמין מבין האפשרויות המסקרנות, מצטער מעט שאני לא יכול לאכול בשביל ארבעה אנשים. כמקובל במסעדות של שני, התפריט כולל תיאורים פיוטיים, הירקות מקבלים מקום של כבוד וצוות המסעדה משדר היפסטריות תל אביבית "מאגניבה". בכלל, כשזה מגיע לגורם האנושי, עושה רושם כאילו קיים מפעל כלשהו שמייצרים בו את הטבחים והמלצרים כך שיתאימו לרוח של שני.

לאחר שנלקחה ממני ההזמנה, קיבלתי גזוז ורדרד בטעם פטל ופרוסה גדולה ועבה של לחם ממכר עם קרום קריספי ופנים במרקם נהדר. עם הלחם הוגשה קערה עם קרם פרש והשילוש הקדוש של שני, שמופיע במנות רבות: זרעי עגבניה-שמן זית-פלפל חריף. תוספת מצויינת ליד הלחם.אייל שניזם. לחם וקרם פרש (צילום: אורן אסיף)

המנה הראשונה לא איחרה לבוא. הפעם עמדתי בפיתוי מלהזמין את הכרובית האהובה והמפורסמת ובחרתי ברוסטביף קרפצ'ו של פרה ישראלית עטוף בעגבניות ושמן זית. מנה שכללה שלוש פרוסות בשר אדמדמות ויפהפיות, שהיו חתוכות דק, אבל עדיין בעובי שדרש לעיסה שאיפשרה להנות ממרקם ואיכות הבשר. הרוסטביף הוגש על נייר אפייה (צורת הגשה שכיחה כאן) ועוטר באותו השילוש הקדוש, מה שהעניק לו מימד נוסף ומעניין מבחינת הטעם.העיקרית הגיעה קצת לפני שהספקתי לסיים את המנה הראשונה. קצת מפריע, אבל היא לא נאלצה לחכות הרבה. קלמרי צלוי על פלדה לוהטת וירקות חיים. בסופו של דבר מדובר "בסך הכל" בסלט ירקות עם קלמרי, אבל קשה להסביר עד כמה מענג טעמו של קלמרי נקי שנצרב בצורה מושלמת. מלבדו, הסלט הכיל עגבניה, מלפפון, בצל סגול, בצל ירוק, צנון, גזר פטרוזיליה וקולורבי, שצעקו טריות וניכר שנחתכו רק בעת ההזמנה. הבעיה היחידה עם המנה הזו היתה הגודל שלה, שלא ממש הצדיק את מחירה (99 שקלים).

לאורך כל הארוחה, השירות היה יעיל ואדיב, שידר וייב מגניב, אבל לא בצורה מעיקה ומעייפת. בזמן שפינו וניקו את שטח הבר שלי אחרי שסיימתי את העיקרית, נשאלתי אם אני מעוניין בתה או קפה עם הפודינג שמגיע לי כקינוח. בחרתי באספרסו שהגיע כעבור זמן קצר ביחד עם צלחת ובה כמות קטנה אך מספקת של פודינג וניל במרקם נהדר, עם טעם מתוק במידה הנכונה ומעליו שברי עוגיית קרמל. דרך אידאלית לסיים ארוחה טובה.

קרפצ'ו צפון אברקסס (צילום: אורן אסיף)הטענות העיקריות שעולות בקרב המבקרים של שני הן שהאוכל אצלו פשוט מידי ושהתיאורים בתפריטים שלו מורכבים יותר מהמנות עצמן, אבל לטעמי זה הקסם של שני ושל צפון אברקסס - כמו לקחת כרובית ולהפוך אותה לכרובית הכי טובה שאכלתם. לא תמצאו פה בישול מולקולרי וכנראה שגם לא צילחות מפואר, אלא אוכל פשוט שהוא טעים במיוחד. אז נכון, בחלק מהמקרים המחיר יקר ביחס לגודל המנות, אבל דווקא בעסקית, שמלבד מנה ראשונה ועיקרית, כוללת גם גזוז, קינוח קטן ושתייה חמה, התמורה קצת יותר מצדיקה את המחיר. בשורה התחתונה, אם ברגע שיצאתי מהמסעדה כבר התחשק לי לחזור לארוחה נוספת, כנראה שעושים שם משהו כמו שצריך.

» הכותב הינו בעל הבלוג גרגרן

*#