טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ימבה: בלי לעשות סיפור

שמש וים, כריכים חביבים ובירות בוטיק. כל מה שאתם צריכים לאחר צהריים נעים מחכה לכם ברחוב בן יהודה בתל אביב

תגובות

באופנה עכשיו לספר סיפורים. מישהו פתח מקום – זה היה לבטח בעקבות מסע אישי לגילוי עצמי, שבמהלכו התגלה לו שממש חשוב לו להביא את המטבח המיקרונזי/חוויית החיים בלונדון/הגעגועים לשירת היודל לקהל הנבער בישראל (וגם להתבסס כלכלית, כנראה, אבל זה הסאבטקסט הלא מדובר). לא כל הסיפורים אמינים, כמובן, ולעתים ניכר בהם המאמץ לקשור אותך למקום ולהעניק לו ערך מוסף מדומה. » ימבה - לשעות פעילות ולכל הפרטים» טנאת: בשורה טבעונית חדשה» נאם נאם: סושי להמונים» קפה מרקו: איטליה למתחיליםהסיפור של האחים מומו ואמיר רייס דווקא מצא חן בעיני. אולי משום שלא יחצנים פירסמו אותו, אלא מצאתי אותו כתוב בשירותים שלהם. סיפור צנוע: שני אחים שטיילו הרבה בעולם חשו געגועים הביתה והחליטו להביא לתל אביב את הטעמים שהם זוכרים מהמקומות שהיו בהם בתוך סנדוויץ' - עם הרבה אהבה לשמש, לגולשים, לים. למקום שלהם קוראים, לכן, ימבה. נחמד, צנוע, לא חותר לפרס ישראל על מפעל חיים או להשתתפות בפסטיבל מספרי הסיפורים בחולון. בשירותים יש גם מסך פלזמה שבו מוצגים משחקי כדורגל. מוזר, אבל גם חביב. חביב היה המקום כולו בעיני. שלושה שולחנות על המדרכה, בר של שישה־שבעה מקומות מול דלפק סלטים ומטבח פתוח. הכריכים החמים עולים 34 שקל, הקרים 29 שקל ואפשר להרכיב גם סלט אישי (נראה טרי) מהמבחר שמול הדלפק (חצי ליטר ב־24 שקל, ליטר ב־32 שקל). חלק מהכריכים מסומנים ב"וי", כלומר: המלצת השכנים.תקשיבו לשכנים. ימבה (צילום: אורן זיו)הלכנו על פי המלצתם. "כריך תל אביב" היה מבוסס על בשר בקר מפורק בבירה שחורה (כך כתוב) על קארי עדין, אלי אוליו ועגבניות תמר. איני ידוע מה תל אביבי בזה, אבל הכריך היה טעים להפליא, הטעמים התחברו, הרגשת היטב את העגבניות, והיית מבסוט שזה הטעם של תל אביב. "בומביי" היתה מאכזבת מעט – חזה עוף עם חלב קוקוס, אפונה ירוקה,  קארי חמוצים ולימון כבוש. כל המרכיבים מרתקים, אבל השלם היה קצת פחות מסכום חלקיו. לעומת "בומביי", סנדוויץ' "קזבלנקה" היה מעולה – קציצות בקר בעשבי תיבול, מטבוחה, טחינה אדומה וחמוצים. נפלא לקבל קציצות ריחניות כאלה בסנדוויץ'. הסנדוויץ' מורכב בפוקצ'ה שאינני יודע אם היא נאפית במקום, אבל היא גדולה וריחנית וסופגת יפה את מיצי המנה. על יד אפשר לנשנש קוביות תפוחי אדמה אפויות בתערובת תבלינים (טעים ופריך, 14 שקל) ללגום מיץ טבעי שנסחט במקום (12 שקל) ובירה מהחבית, תוצרת מבשלת ג'מס מפתח תקוה. המלצת הבית היא בירה 8/8 (8.8 אחוזי אלכוהול), והיא אכן טובה מאוד, וגם עולה מעט לראש (שליש -17 שקל, חצי – 24 שקל). הסועד לידי אמר שהבירה הזו היא הדבר השני הכי טוב שיצא מפתח תקוה אחרי אבי לוזון. אבל אני לא ציני: הבירה הזו היא באמת אחד הדברים הטובים שעיר הולדתי הוציאה לעולם, נוסף לכל הסופרים העבריים שגדלו בה (יצא עכשיו ספר חדש של יהושע קנז. מומלץ בחום).

בקטנה תפאורה: מקום פשוט, מואר, פרקט, בר - מה צריך יותר?סביב השולחן: צעירים, עסקים מהסביבה, מי שרוצה להתענג על כריך איכותי במהלך היום בלי לעשות מזה סיפורשירות: לבבי ואישישירותים: מבהיקים מניקיון. יש בהם גם טלוויזיהנגישות: טובהחניה: לאשורה תחתונה: מקום טוב, רענן, נחזור לכאן

*#