אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

נאם נאם: סושי להמונים

סושייה חדשה מצליחה לרכך את הניכור והפוזה של שאר הסושיות עם אוכל יפני שיעשה לכם חמים בבטן

תגובות

אסתטיקן אני לא, יסכימו כל המכירים אותי, ובפרט ידידתי מ'. כל אימת שאנחנו נפגשים, היא שולחת יד לסדר את צווארוני וסוקרת אותי במהירות כדי לוודא שלא צמחה לי שערה על האף שיש הכרח לתלוש אותה במהירות. למ' יש עין חדה וחוש אסתטי מפותח. אני מזהה שערה כזו רק כשהיא הופכת להיות חלק מצמה. אני לא אומר שאין לי רגישות ליופי, אבל המושגים שלי בנוגע אליו אולי שונים משל האסתטיקנים. משם כך, אני לא בדיוק הבן אדם שמשתגע על המטבח היפני, ובטח לא על סושיות. תנו לי מלפפון בלאדי רענן וחתוך גס, שימו סטייק גדול ומדמם בצלחתי עם ערימת תפוחי אדמה, ואל תטרידו אותי בדוגמיות צבעוניות שנחתכות דק ומשאירות בחכי טעם של אורז תפל. » נאם נאם - לשעות הפעילות וכל הפרטים» קפה מרקו: איטליה למתחילים» טל ושני: מתאים לאנשים של בוקר» לחם בשר: מוצר בסיס במחיר לא עממיועם זאת, אני רוצה להמליץ בפניכם על סושייה חדשה שנפתחה זה עתה מול קולנוע רב חן, בכיכר דיזנגוף. נאם נאם הוא מקום חביב ולא מנומנם, אבל גם לא דופק פוזה. כמעט כולו בר, הסושי מן עושה את עבודתו לנגד עיניך, והיצע המנות הקטנות, שמוכנות בזריזות יתרה, בהחלט משביע רצון. ירקות בטמפורה (28 שקל) היתה מנת הפתיחה שלנו, כי היינו זקוקים לרוטב חם לפני שניכנע לקרירות היפנית של הרולים השונים. ציפוי הטמפורה היה פריך לעילא, והדאשי היה פיקנטי ועדין. מעמדתנו על הבר הריק יכולנו לראות את האיש שליד הדלפק מודד בדייקנות את הסאקי אבוקדו (14 שקל) כך ששמונה החתיכות הקטנות של הרול לא יסטו מהמשבצת שגזר עליהן. זה היה כל כך מיניאטורי, שאת האבוקדו זיהיתי רק לפי צבעו, לא לפי טעמו.

סושי שכונתי אמיתי. נאם נאם (צילום: אורן זיו)המצב השתנה עם הקליפורניה רול (30 שקל), שבו שובצו גם סלמון, אבוקדו, מלפפון ובצל עטופים בשומשום ובשבבי טמפורה. זה נראה מאוד יפה תחת הגלגול של האורז - חבל היה להרוס את זה בנגיסה זריזה. מה שטוב בסושי, עם כל הניכור הטבעי שאני חש מול תרבות האוכל הזו, הוא שאתה שבע די מהר, בלי שהרגשת שהלעטת את עצמך. כמו עבודתו העדינה של האיש ליד הדלפק, גם סגנון האכילה שלי מתחיל להיות דק יותר, מבחין יותר בטעמים, נינוח. הזמנו גם סוזוקי ספיישל (26 שקל). אני מניח שהמנה הזו אינה מנציחה את המכונית הפופולרית, וגם לא את שמו של פרופ' סוזוקי, שגילה למערב את מסתרי תרבות הזן, אבל סשימי דג בס, האלמנט החזק במנה הזו, היה עשיר בטעמו גם בדוגמיות הפרוסות דק־דק, וכששפכנו עליו רוטב יוזו (נו, טוב) ומעט שמן שומשום חם הרגשנו חמימות נעימה בבטננו. המקום חף מפוזות, המחירים סבירים ביותר, בלי קשקושים יפניים על הקירות ובלי כלי הגשה שעושים לך הרגשה שהפכת לגיישה. הוא עושה את העבודה, וזה בפני עצמו סוג של אסתטיקה.

בקטנה תפאורה: קיטון לא גדול, בר סביב דלפק ההכנה, אי אלו שולחנות קטנים בחוץ על המדרכה. נקי ושקטסביב השולחן: מזדמנים. המקום חדששירות: קלילחיוך: נעיםשירותים: תא אחד מרווח ונקינגישות: נוחה. גם לשירותיםחניה: לא בא בחשבוןשורה תחתונה: סושייה עממית, וטוב שכך

*#