טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מיה טורטיה בר: ארוחה מהירה וזולה לסיפוק המאנץ'

אוכל מקסיקני הוא גוון אחר בהיצע הרוטשילדאי והטורטיות של מיה בהחלט מספקות את הסחורה ובמחיר הוגן

תגובות

אנחנו עדים לתקופת רנסאנס ברחוב רוטשילד, תקופה נהדרת של שגשוג קולינארי עם מקומות המזמינים אותנו להתרגש מאוכל חדש ומעניין. וזאת הודות לשינוי מהותי בדרך בה אנחנו תופסים את חווית המזון שלנו, הבנו כי גם לנו מגיע לשבת במקום המציע חוויה אחרת במחיר הוגן. יזמים מהירים מזהים את המגמה וקופצים על הרצון שלנו במגוון, כך נפתחים מקומות חדשים המציעים לתושבי העיר, אוכל רחוב מפינות בעולם שעוד לא ביקרנו בהן. אם לפני חודשיים הטרנד החדש היה דים סאם, לפני שהספקנו למצמצץ כבר נפתחה לה המיה, בר אוכל חדש המביא את בשורת האוכל המקסיקני המהיר לעיר. מיה טורטיה בר, רוטשילד 62, ראשון-לציון.אירועים בראשון לציון - המדריך המלא האווירה, בשעות הערב המאוחרות, משתנה כשאורו הגדול של היום מחליף משמרת עם האורות הקטנים של צידי הדרך ברחוב רוטשילד. ערב רב של אנשים, כל אחד בעיסוקיו הוא, ממלאים את הרחוב. עלתה בי הדילמה, האם לשבת על מרפסת המסעדה הפונה לרחוב או לשבת בתוך המסעדה. לבסוף, צינת הערב והמוזיקה הדרום אמריקאית השמחה שבקעה מהמסעדה הכריעו את הכף. צבעוניות ומוזיקה דרום אמריקאית (צילום: נועם סומך)מבט חטוף בתפריט ומבלי לחשוב פעמיים, הזמנו נאצ'וס (20 ש"ח) כשנישנוש ראשוני. הנאצ'וס הגיעו עם גואקמלי ורוטב חריף שנתנו להם את את הגוון הראוי אך בסך הכל מדובר בנאצ'וס והכמות לא הייתה נדיבה במיוחד. כשהרעב הראשוני עוד מנקר בנו, הזמנו פוטטוס (22 ש"ח). עם כל התחכום שאופף אותנו, לפעמים הדברים הקטנים והפשוטים הם אלו שמצליחים להחזיר אותנו לרגעים נהדרים מהעבר. תפוח האדמה נאפה בקליפתו בתנור מיוחד המעשן אותו ומספק ניחוחות וטעמים של תפוח אדמה שבזה הרגע יצא מהמדורה של הכיתה בל"ג בעומר. מדובר בתענוג אמיתי ובמחיר יחסית הוגן. תפוח האדמה הלוהט השכיח את צינת הערב והגרון היה צמא לבירה מקסיקנית, מהבירות הנקיות האלה בעלות הבקבוק עם הצוואר הארוך שזורקים לתוכן פרוסת לימון. עם כל הכבוד לפנטזיה שאני מצייר לכם, מבחר הבירות כאן כולל קרלסברג, טובורג וסטלה מהבקבוק, בירות ראויות לכל דבר ועניין אבל לבטח לא מקסיקניות או דרום אמריקאיות. הפוטטוס כמו, תפוח אדמה שהרגע יצא מהמדורה של ל"ג בעומר (צילום: נועם סומך)תפריט המנות העיקריות נשלט ביד רמה על ידי מנות הראפ, או בלשון העם "טורטיות". בין המנות תוכלו למצוא כאן מגוון מספק של מילויים לטורטיה הכוללים קבב טלה, סלייסים של אנטריקוט, פרגית, מרגז, וטורטיה לצמחונים, כך שכל חובב טורטיות יוכל למצוא כאן משהו שאליו הוא יתחבר. עם יד על הלב אפשר להגיד שהמחירים במיה הוגנים למדי, כאשר מחירי הטורטיות נעים בטווח מחירים של 24 - 29 ש"ח ובשונה ממקומות אחרים, מחיר השתיה הקלה אינו חוצה את גבול העשרה שקלים. בעוד שהשותפה שלי לארוחה הלכה על ראפ נתחי הפרגית ברוטב סצ'ואן הצרובים על הפלנצ'ה (27 ש"ח) אני הזמנתי את ראפ המקסיקנה (27 ש"ח) שהגיע עם מילוי של בשר טחון, סלסת עגבניות ומחית של שעועית שחורה. ראפ הפרגית מתאים למי שרוצה ללכת על בטוח, לא מדובר בראפ מרגש במיוחד ולמרות שלא מדובר בטעמים מקסיקנים מובהקים, עם יד נדיבה יותר של הרוטב הסצ'ואן האסייתי דווקא, הייתה מוסיפה טעמים עזים יותר למנה ומשדרגת אותה. בדיוק בשביל זה דאגו במיה למבחר רטבים כגון צ'ילי מתוק, צ'ילי חריף, שום, מיונז פיקנטי אלף האיים וברביקיו, המאפשרים לשחק עם מגוון הטעמים שבטורטיה. באשר לראפ המקסיקנה, מדובר באחלה של טורטיה. הבשר הטחון משתלב נהדר עם הטורטיה, הסלסה מעקצצת את הלשון בחריפות וברעננות והיא דומיננטית מספיק אך אינה משתלטת על הטעמים, ומחית השעועית השחורה נותנת למנה את הטוויסט שהופך את הטורטיה הזאת לטורטיה מוצלחת מאוד. טורטיה מקסיקנה (צילום: נועם סומך) » "טרנטינו": איטלקית למשפחות עם שיק» השמן והרזה: שכונה אבל בסטייל» מסעדת "טפיוקה": הדים סאם הגיע לעיר» מסעדת "טוקו": טיול על הגבול» "דיאנה בעיר" מגיעה לראשון לציון» מסעדת באריו דה טאפאס: כמעט ברצלונהומה באשר לקינוחים? במיה ויתרו מראש על הקינוחים לטובת הגלידריה השכנה. אם אפשר לסכם את החוויה הקולינארית, בגדול הטורטיות במיה מספקות את הסחורה. עם הזמן, אני מקווה שישכילו במיה לחמם עוד קצת את הטורטיה כך שמרקם שלה ייתן רמיזה לקראנץ' מסוים במעטפת הבצק. כמו תינוק שרק מתחיל ללמוד ללכת, גם למסעדות לוקח זמן עד שהן מקבלות את הצביון המאפיין רק אותן. למיה קיים את הפוטנציאל לכבוש את הלב של כולנו. אוכל מקסיקני הוא גוון אחר בהיצע הרוטשילדאי ועם מעט יותר תעוזה בטעמים המיה תוכל לסחוף אתכם למחוזות רחוקים. ועם כל מה שנאמר, אנשים בכל זאת יוצאים מהמיה עם חיוך גדול על השפתיים ואם לזה אין משמעות בעולם, אז למה יש?

*#