${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החלוצים 3: יצירתיות היא שם המשחק

עבודתו של מבקר מסעדות יכולה להיות מתסכלת לפעמים. מזל שיש מקומות כמו החלוצים 3, שמוכיחים שאפשר לעשות דברים אחרת

תגובות

משהו ממש טוב קורה בדרום תל אביב, והחלוצים 3 היא עוד הוכחה לכך. איתן ונונו ונעמה שטרנליכט הצליחו לפתוח מקום נעים של אוכל מעניין, יצירתי ומאתגר, וגם אם אינו עונה תמיד על הקריטריון שאין לזלזל בו - "טעים" - המחשבה שעומדת מאחוריו בהחלט מעוררת הערכה. אין עוד מקום כזה בעיר, וזה כשלעצמו הישג עצום. » החלוצים 3 - לשעות פעילות ולכל הפרטים» קיטשן בר: אווירה נכונה ואוכל טוב» א-לה רמפה: מקום טוב בשוליים» עלמה לאונג': לא מגלים את אמריקהלאחרונה ביקרה אותנו חברה מחו"ל, וביום האחרון לביקורה בארץ היא אמרה שבחיים היא לא רוצה יותר לטעום חצילים ביוגורט, בטחינה או בלבנה, עם או בלי קלמרי. היא כל כך צודקת. אם יש משהו מתסכל בלהיות מבקר מסעדות (ובינינו, יש מעט מאוד סבל בעבודה הזו), זה לכתוב בפעם המאה על עוד מנת פירות ים מוקפצים על הפלנצ'ה בבריכת טחינה סלש יוגורט סלש חציל. אלו יכולות להיות מנות טעימות מאוד, אבל תנסו אתם לכתוב עליהן משהו מקורי מדי שבוע. בחלוצים 3 אין את הבעיה הזאת. המנות, לטוב ולרע (בדרך כלל לטוב), הן כמו ילדים שטיפחו אותם בהרבה אהבה וגם בתקווה שלא יהיו כמו כולם, שיחשבו אחרת, שיפתחו את הראש. יש בכך סכנה שייצא לך ילד אמן אוונגרד מעצבן שעושה סרטים איומים לפסטיבלים, אבל לזכותם של ונונו ושטרנליכט ייאמר שכל המנות שהם העמידו היו מלאות חן ואינטליגנציה, גם אם אינן מושלמות.  אוונגרד, אבל לא מעצבן. החלוצים 3 (צילום: דודו בכר)ברוסקטת מולים ואספרגוס (52 שקל) היא מנה של שלוש ברוסקטות פיציות ועליהן מולים מבושלים ומתובלים עם זרדי אספרגוס. המנה קטנה ויקרה מדי, אבל טעימה בטירוף - רעננה, לימונית וכיפית. ברוסקטות עם עגבניות ופרמזן (32 שקל) היו נהדרות, מתובלות, צעירות וחצופות; הזמנו שתיים. ארטישוק ביוגורט (32 שקל) היא מנה מאכזבת. עלי ארטישוק לטבילה במטבל יוגורט חסר טעם - מנה לא קשורה למקום, מאכזבת גם אם היתה מוגשת סתם ליד הבירה. סלט עדשים שחורות (38 שקל) עם לימון כבוש, שברי שקדים קלויים, עגבניות, כוסברה טרייה ויוגורט היה טרי, טעים, רענן, מתובל מעולה ועם הרבה לימון. כולנו ניגבנו את הצלחת בלחם מצוין שהוגש בנדיבות מפתיעה, ורק בחשבון שמתי לב שזה מצטבר ל־30 שקל, כלומר עשרה שקלים למנת לחם. סינטה כבושה בגפת קברנה סוביניון (29 שקל) היא מנה גמדית של נתחי סינטה דקים, מטופלים בצורה טובה בכבישה עדינה. "מנה טעימה ואיכותית, אבל קטנה", אומר חברנו הקרניבור, "מעט מאוד סינטה, כך שהם צריכים להחליט - או להביא יותר סינטה או להוסיף לה איזושהי פחמימה, לחם או טוסט". אני מרגיש חובה לציין שיש במקום מנות בשר יצירתיות, כמו חלה במילוי פולקע חזיר ובייקון, או טוסטים עם שומן חזיר כבוש, שעליהן ויתרנו בשל מחסור באנשים חסרי מצפון בשולחן. מנה בשרית שלא ניצלה מהטבח היא כריך פתוח של קורנדביף חם (55 שקל), שבא עם איולי, צנוניות, צ'ילי ורוקט. "קוביות הצנוניות היו הברקה מגניבה", אומר הקרניבור, "זו מנה מכובדת של קורנדביף טעים וכבוש היטב, אלא שהיא היתה כבדה מאוד, שמנונית יתר על המידה ועטופה באיולי כבד. אני אמביוולנטי ביחס אליה, כי מצד אחד היא טעימה ומצד שני השאירה טעם שומני בפה". רמת עשייה מעולה. פסטה שחורה בציר סרטנים (צילום: דן פרץ)הזמנו גם שתי פסטות: טליאטלה בציר עדשים ויין לבן (48 שקל) עם בצל ירוק ואספרגוס, ופסטה שחורה (76 שקל) בציר סרטנים ויין לבן עם חלמון ביצה טרי. שתי הפסטות היו טריות, תוצרת בית, ופשוט מצוינות. הפסטה בציר עדשים היתה עם איכות אפלה, חורפית ועדיין עדינה. גם היא במקור מגיעה עם חלמון טרי, אבל ויתרנו. בפסטה השחורה החלמון הטרי האפיל מעט על ציר הסרטנים, ולדעתי היה מיותר, כי הטעם שנשאר בסופו של דבר בפה היה של ביצה ולא של ים. עם זאת, כאמור, מדובר בשתי מנות משובחות, ברמת עשייה מעולה. קינחנו בקרפ סוזט (38 שקל) בקרמל תפוזים עם מסקרפונה; מנה קטנה, עייפה וחיוורת בלי שום אלמנט מסעיר, שחמישה אנשים לא סיימו אותה, וזה אומר הכל. יחד עם קפה פילטר ותה נענע השארנו 489 שקל לחמישה סועדים. יצאנו בתחושה שמצאנו מפלט ביתי ומקסים מהגשם בערב חורפי וקר.האירוח היה משובח, לא מרוחק ולא מעיק, הפסקול מחתרתי אבל לא יומרני, ולמעשה הכל היה מאוזן ועם זאת אדג'י. בא־לה רמפה השכנה היה טעים יותר, אבל כאן יש תחושה של יצירתיות שיכולה להפתיע. בכל מקרה, לא נותר לי אלא לעודד בחום מקומות צעירים כאלה, מלאי תשוקה לדבר, נעימים וטעימים, נדמה שדור חדש שיש לו אמירה נכנס לסצנה כדי להישאר. כבוד.

*#