טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

"טרנטינו": איטלקית למשפחות עם שיק

חווית האוכל כאן אינה מתבטאת אך ורק בבליל החומרים המתיישב לנו בחלל הפה, אלא גם בעיצוב, באווירה, במוזיקה ובמראות המלווים את האוכל, זה עיקר הסיפור של הטרנטינו. התפריט מגוון והאוכל נחמד, כאן תקבלו חוויה נעימה ומשביעה תמורת הכסף שתשלמו

תגובות

נסעתי למתחם היס פלאנט למסעדת טרנטינו האיטלקית. המסעדה ממוקמת על המרפסת היפיפה הפונה לאגם הנסתר. צבעי הכחול של המים והירוק של הצמחיה ליוו אותי במעין שלווה פסטורלית, אך אף על פי שמזג האוויר היה יפה לכל הדעות ולמרות הרצון העז לשבת בחוץ, הקור הזמין אותי בחום להיכנס ולשבת דווקא בפנים.אירועים בראשון לציון - המדריך המלא כמה כיף להיכנס למקום שהאווירה והעיצוב בו נמצאים בסטנדרט גבוה, אפשר לראות שהשקיעו כאן הרבה מחשבה וכנראה גם הרבה כסף. ציור הקיר הענק של גונדולה השטה לה בוונציה, האלמנטים העיצוביים עם העץ, והמוזיקה המתנגנת לה ברכות, מכניסה אתכם מיד לאווירה. כפי שאייל פלד נהג לומר בתוכנית "מסע עולמי", 'ברוכים הבאים לאיטליה'.בועת הפנטזיה האיטלקית התנצפה לה ברגע שהמלצר האדיב הגיש לי את תפריט הלמינציה המלבני. תפריטים מהסוג הזה מייצרים תחושה של מקום שלא מכבד מספיק את האוכל שהוא מגיש וחבל. חבל במיוחד מכיוון שהסניף של טרנטינו במתחם היס פלאנט, מצליח לשדר אווירה אחרת, נעימה ומיוחדת. עם הזמנת הבירה, הבנו שטרנטינו בכל זאת לוקחת את האיטלקיות ברצינות ושמחנו לגלות שבמקום מוגשת בירה איטלקית, בירת הפרוני (26 ש"ח). הפרוני היא בירה קיצית וקלילה תוצרת איטליה, שהגיעה עם כוס תואמת של המותג.גונדולה שטה על קיר המסעדה (צילום: נועם סומך)כשהרעב התחיל לתת את אותותיו, הזמנו למנה ראשונה את הסופלי (39 ש"ח). מדובר בשני כדורי ריזוטו במילוי גבינת מוצרלה המטוגנים בשמן עמוק ומגיעים עם רוטב צ'ילי ולימון כבוש פיקנטי. קשה לכבוש אותי עם מנות מטוגנות, לרוב טעם השמן משתלט על המנה וגרוע מזה, הידיים הופכות שמנוניות ומטונפות, אך לא כך היה במקרה שלפנינו. כדורי הריזוטו טוגנו בטמפרטורה הנכונה ומישהו דאג לספוג את השמן הנותר, כך שקיבלנו שיכבה דקה של קראסט נהדר שפשוט כיף לנגוס בו. הטקסטורה המושלמת של המעטפת החיצונית רק מברכת את פנים הכדורים המהבילים מריזוטו ומוצרלה מותכת שהופכים יחדיו את הסופלי למנה כיפית.סופלי עם קראסט מושלם (צילום: נועם סומך)התפריט עצמו מציע מגוון רחב של מנות כגון פיצות, פסטות, פרגית, שרימפס, דניס, פילה סלמון פילה בקר ועוד  כך שכולם ימצאו כאן משהו שיספק אותם, מקום אידאלי למשפחות. כשאומרים אוכל איטלקי ישר חושבים על פיצה ופסטה ובזה בחרנו להתמקד. שמחים ומרוצים מהמנה הראשונה חזרנו לתפריט הפיצות ואיתו באה גם החזרה למציאות. אני מת על פיצה, במיוחד כשהיא מגיעה עם בצק דק וקריספי הנאפה בתנור הנכון, מלווה עם רוטב עגבניות בסיסי שלא בא לגנוב את ההצגה וכמות גבינה מפנקת. אבל עם כל הכבוד שאני רוכש לאדפטציות לטעם הישראלי, ברגע שאני רואה "פיצה סביח" כחלק מהתפריט, לא משנה כמה יגידו לי שמדובר במטבח איטלקי, אותי כבר יהיה קשה לשכנע.כאחד שלא מפחד מתוספות משונות, הרעיון של פיצה בטטה (53 ש"ח) המגיעה עם גבינת עיזים נשמע לי מוצלח. אך מספר טעויות בסיסיות בהכנת הפיצה בהחלט הורגשו. פרוסות הבטטה היו עבות וקוטרן היה רחב מידי, ורוטב העגבניות אינו משתלב בצורה יפה ונעימה עם הבטטה וגבינת העיזים. אם כבר החליטו להיות אמיצים בטרנטינו ולתת לנו לטעום שילובים מעניינים, רוטב ירוק על בסיס פסטו היה יכול להוציא מהמנה הזאת פלאות. הפיצות הבסיסיות יותר בטרנטינו מצליחות לעשות את העבודה טוב יותר.פיצה בטטה וגבינת עיזים, נשמע שילוב מוצלח אך בפועל קצת פחות (צילום: נועם סומך)לאלו מביניכם המבינים מהו ההבדל בין ריגטוני לפרפדלה, תפריט הפסטה מציע קונספט מרענן הנקרא Tailor Made, ומציע לכם לבחור את סוג הפסטה, ואת הרוטב שאתם רוצים איתה. אנחנו כבר לקחנו מספיק סיכונים ליום אחד ומיד עברנו לחלק בתפריט של הנקרא Ready Made, בו ניתן לבחור מנות פסטה סטנדרטיות ופשוטות. בחרנו בפסטה קפרזה (55 ש"ח), המגיעה על בסיס שמן זית עם עגבניות שרי חצויות, קרעי גבינה של מוצרלה טריה (לצערנו המוצרלה אינה עשויה מחלב בופלו) ופסטו. צינורות הפסטה פנה הגיעו לשולחן בכמות יפה ומספקת וברמת בישול אל דנטה, בדיוק כמו שצריך. האתגר בפסטה המכילה פסטו הוא לדאוג לכך שהפסטו יהיה מורגש אך לא ישתלט על מרחב הטעמים וזה בדיוק מה שקורה כאן. לחלל שהפסטו השאיר נכנסו חצאי עגבניות השרי כסוכריות המתפוצצות בחלל הפה, שמוסיפות חמיצות ומתיקות מרעננת. גבינת המוצרלה, המגיעה קרה מעל המנה, משחקת עם הפסטה החמה משחק נהדר של חום וקור בכל ביס.פסטה קפרזה (צילום: נועם סומך)לקינוח הזמנו את הקדאיף מסקרפונה (38 ש"ח) קינוח שהוא סימפוניה לבלוטות הטעם שלי. המנה מורכבת משכבות של שערות קדאיף, ביניהן עננים של מסקרפונה ומעל הכל סירופ של פירות יער. בשונה מהרבה מנות אחרות שיצא לי לטעום, שערות הקדאיף כאן פריכות ואינן עמוסות במתיקות. גם המסקרפונה חפה ממתיקות יתר כך שבסופו של כל ביס תרגישו את החמוציות המרומזת של רוטב פירות היער. מדובר בקינוח קליל ואוורירי שבא בטוב, גם אם אתם ממש מפוצצים.קדאיף מסקרפונה, סימפוניה לחוש הטעם  (צילום: נועם סומך)» השמן והרזה: שכונה אבל בסטייל» מסעדת "טפיוקה": הדים סאם הגיע לעיר» מסעדת "טוקו": טיול על הגבול» "דיאנה בעיר" מגיעה לראשון לציון» מסעדת באריו דה טאפאס: כמעט ברצלונהלסיכום, טרנטינו אינה מתיימרת להיות מסעדת שף, אלא מקום בו תקבלו ערך טוב לכסף שתשלמו. התפריט מגוון ובכללי זו מסעדה מוצלחת למשפחות. חווית האוכל כאן אינה מתבטאת אך ורק בבליל החומרים המתיישב לנו בחלל הפה, אלא גם בעיצוב, באווירה, במוזיקה ובמראות המלווים את האוכל, שזה למעשה עיקר הסיפור של הטרנטינו.

*#