טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

השמן והרזה: שכונה אבל בסטייל

מסעדת הבשרים החדשה, באזור התעשייה הישן של העיר, משקיעה בעיצוב, במיתוג, בבשר וגם שומרת  על ניקיון תמידי ושירות מזמין. לא מפתיע שכל כך הרבה אנשים פוקדים אותה יום יום

תגובות

המבורגר, סושי, נודלס, דים סאם, פסטה, טורטיה, טוסטיה, יוגורטיה, סנדוויצ'יה, רגע לא שכחנו משהו? מסעדת הבשרים השמן והרזה, בחרה בשם נוסטלגי לעצמה ומזכירה לנו שגם לשיפודים ולשווארמה המוכרת מגיע תחיה מחדש. אתם לבטח שואלים את עצמכם מה יש לחדש בשווארמה ושיפודים על האש? האמת שלא הרבה, אבל יש שיאמרו שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים.אירועים בראשון לציון - המדריך המלא מסעדת השמן והרזה באה לתת פייט ל"הרצל 2" ו"מפגש השובבים" השכנות, מוסדות מוכרים בעיר בזאנ'ר השיפודיות. מסתבר כי ההשקעה, מעל הממוצע בז'אנר השיפודיות,  בעיצוב המקום, שמירה והקפדה על ניקיון תמידי, מיתוג קל ושירות מזמין מצליחים לשאת פרי. יחסית למקום שנפתח רק לאחרונה, התפלאתי לגלות את תנופת האנשים העוברים במקום. שתי הכניסות למסעדת הבשרים נפתחות ונסגרות בכל רגע , קיימת כאן תנועה יפה של אנשים מכל הגוונים ומכל הסוגים. תמצאו כאן פועלים הבאים לאסוף אוכל, אנשי עסקים המציגים וירטואוזיות של ממש לא לשפוך טחינה על החולצה המכופתרת ואפילו זוג קשישים הנהנה לו משווארמה בצלחת. מכירים את האימרה השגורה כי ספורטאים ישראלים כל היום אוכלים רק על האש ושווארמה? עד היום לא ממש האמנתי לה, עד שגיליתי כי עידן מימון, גדול שחקני הכדוריד של זמננו, סמל של ספורט בעירנו וקפטן הפועל ראשון בכדוריד פתח את מסעדת השמן והרזה יחד עם המסעדן דוד אקווה.כיאה לשיפודיה אמיתית, המקום עובד על טהרת השירות העצמי. בר סלטים עומד בפינת המקום וקופסאות פלסטיק, המגיעות עם ההזמנה בקופה, מזמינות אתכם להעמיס חופשי. כל הסלטים, פרט לחומוס (18 ש"ח לצלחת גדולה), נעשים במקום באמצעות מתכונים שמספק הבעלים אקווה.סלטים חופשי על הבר (צילום: נועם סומך) ועכשיו נגיע לעיקר, הבשר כמובן, ובכן הקבב (42 ש"ח לשני שיפודים בצלחת), עשוי כראוי עם כמות טובה של שומן ותבלון. שיפודי הפרגית (45 ש"ח לשני שיפודים בצלחת) עסיסיים עם תיבלון מפתיע, הצלחנו להרגיש גם ניחוחות של מיץ תפוזים. שיפודי הכבד הטעימים (42 ש"ח לשני שיפודים בצלחת), הוגשו במידת עשייה נכונה, טעמם היה טבעי וחזק למדי , איזון נכון  של תבלינים היה יכול לעדן  את הטעם הטבעי החזק. את ההפתעה הגדולה, סיפקו שיפודי האנטריקוט (60 ש"ח לשני שיפודים בצלחת), לרוב שיפודי אנטריקוט מגיעים יבשים, קשים ללעיסה כמו מסטיק,  אך שיפודי האנריקוט שקיבלנו בשמן והרזה, היו נהדרים, בשר רך ומלא עסיסיות. ולמי שרוצה ללכת על הארד-קור ועל טעמי הקצה, מומלץ לנסות את שיפודי החלוויא'ת, שקדי עגל (40 ש"ח לשני שיפודים בצלחת) המוצלחים במיוחד. עסיסיות בצלחת (צילום: נועם סומך)לגבי השווארמות במקום, בגדול שווארמה פרגית והשווארמה הודו, שתיהן מתובלנות כראוי וטעימות אך השווארמה שאנחנו קיבלנו יצאה מעט יבשה ופחות עסיסית, שום דבר שפיתה חומוס וטחינה לא יכולים לפתור. נקודה חשובה לשיפור היא הצ'יפס,  מדובר בצ'יפס נחמד אך סטדנרטי לשיפודיות ודווקא כאן הייתי מצפה שיהיה צ'יפס עם טוויסט ייחודי.בשמן והרזה מוכרים גם בקבוקי שתיה גדולים וזו מבחינתי בהחלט נקודה חיובית,  יש לי חיבה למקומות המוכרים בקבוקי שתיה גדולים. בימים שהייתי נער, אהבתי לשבת עם חברי על לאפה טובה, ומכיוון שכולנו היינו תפרנים, הבחירה הטבעית הייתה בבקבוק גדול לכל החבר'ה. » מסעדת "טפיוקה": הדים סאם הגיע לעיר» מסעדת "טוקו": טיול על הגבול» "דיאנה בעיר" מגיעה לראשון לציון» מסעדת באריו דה טאפאס: כמעט ברצלונה

לסיכום, עם הרעש והתנועה של האנשים הפוקדים את המקום ומבחר הסלטים, זה לא המקום לפתוח בו שולחן ולשבת שעות, אבל מקום נהדר לחטוף בו משהו לאכול בכל שעות היממה. גם האורחת שלי לטעימות בשמן והרזה, פולניה בעלת תואר ראשון בחוסר שביעות רצון, סיימה את הביקור ב"תפרגן להם היה טעים מאוד". בזמן הביקור שלי, חצי עיר עברה כאן, כך שאין מצב שלא תקפצו , רק בשביל שתוכלו גם אתם להגיד שהייתם וניסיתם.

*#