אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ביסטרו הכובשים: לא זחוח, קליל וחביב

אם חיפשתם מקום טוב לאכול בו לפני או אחרי הקניות בשוק הכרמל, הכובשים בהחלט יספק אתכם

תגובות

רק כשהגעתי למקום, לאחר המלצה של חבר, נזכרתי כי כבר הייתי בו פעם. אולי זה הגיל, אולי זה השבוע הקר שהקפיא את מעט תאי הזיכרון שעוד נותרו במוחי, אבל הנה, כן, כבר הייתי פעם בכובשים, זמן קצר אחרי שנפתח, לפני שלוש וחצי שנים. כמדומני, אפילו כתבתי עליו. אם אני זוכר נכון, אולי אפילו עקצתי בקלילות את טרנד הנהייה לכיוון השוק. אולי לא. לא הייתי סומך על הזיכרון של עצמי.» ביסטרו הכובשים - לכל הפרטים» רוחל'ה: כרוניקה של קופי פייסט» אגאדיר אמבסי: יחסים בינלאומיים» קפה לוסיה: אי של שלווה אורבניתלא היתה בי קורת רוח מספקת כדי לבקר שם שוב. אבל עכשיו הכובשים כובש. במה הוא כובש? בביטחון העצמי הלא זחוח, בהבעת ההנאה הנסוכה על פניהם של העובדים במקום, בקלילות הלא יומרנית מדי, בבעלבתיות מכניסת האורחים של המלצרים. הם נראים מרוצים מעצמם, ואני הייתי מרוצה מהם. זה חלל לא גדול בפינת רחוב הכובשים ותחנת האוטובוסים כרמלית, ליד סניף מזרח־מערב, שני מטרים מהשוק, שני מטרים מהים. כשאתה יושב ב"סגירת החורף" שכבשה את המדרכה הרחבה יחסית, אתה מרגיש איזו תנועה נעימה וביתית, וגם המטבח נותן לך הרגשה ביתית. המקום מוגדר על ידי בעליו כביסטרו, מה שאומר שהיצע המנות לא מפוצץ את התפריט: ארבעה־חמישה סוגי מאפים למי שרוצה לפתוח שם את הבוקר; אי אלו כריכים; מרקים לפי החשק של הטבח באותו יום; חמש־שש מנות פתיחה משעשעות חך; ומספר זהה של עיקריות. אף שהתפריט מציין אילו מנות צמחוניות ואילו ממש טבעוניות, לא צריך להיבהל - גם בשרניים ימצאו שם בנקל את מבוקשם.  כל אחד ימצא משהו. הכובשים (צילום: אביעד הרמן)מנת הפתיחה שבה בחרנו נקראה רושטי (34 שקל), אבל למעשה היו אלה לביבות תפוחי אדמה ותרד. נראה לי שלמקום יש איזו אוריינטציה בריאותית, כי הם חוסכים בשמן, אבל אני אוהב את הלביבות שלי מטוגנות, כפי שסבא שלי היה מכין – נוטפות שומן. מצד שני, תוספת של עגבנייה, מלפפון, צנונית ושמנת חמוצה הדיפה טריות, הזכירה שהשוק קרוב ושחומרי הגלם כאן באמת נבחרו בקפידה. הזמנו גם שתי עיקריות: שניצל עוף טרי, פריך ומנחם על הר של פירה/תפוחי אדמה (פום סאטה) בתוספת סלט ירקות טרי (52 שקל). לא היינו זקוקים לנחמה באותו יום, ולא לכל מקום צריכים לדחוף אותה כשמתכוונים לאוכל עם ניחוח ביתי, אבל השניצל הענק והדק היה טעים מאוד, ואכן פריך, וכן שמחתי לגלות שקוביות תפוחי אדמה מתובלות נקראות "פום סאטה". גם קדירת בשר ביין, בבישול ארוך, עם ירקות שורש (58 שקל) היתה נעימה ביותר. הבשר היה נימוח, והירקות - ירקות. לא צריך להתחכם יותר מדי כדי ליצור מנה טובה, ובכובשים לא התחכמו. זה מקום טוב לשבת בו לפני או אחרי הקנייה בשוק, וגם סתם, למי שמתחשק אספרסו נחמד, על המדרכה, לא רחוק מהים ומהגלים.

בקטנה תפאורה: מעוצב. קיר גבוה ועליו ויטרינה של מצרכי שוק, שולחנות בגוון ירקרק, כיסאות עץ שחורים, נוחסביב השולחן: מיועד לשכונתיים, הפעם היו בעיקר תיירים   שירות: חביב וביתישירותים: תא אחד, נקינגישות: נוחהחיוך: ידידותי לסביבהחניה: חניון כרמלית וחניון השוק הסמוך שורה תחתונה: הקרבה לשוק עושה לנו טובביסטרו הכובשים - הכובשים 48, תל אביב

*#