${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדת "טפיוקה": הדים סאם הגיע לעיר

טרנד הדים סאם צלח את דרך המשי והגיע עד לרחוב רוטשילד המתחדש במרכז ראשון לציון. ללא ספק מדובר בהזדמנות להרחיב את האופקים וליהנות מאוכל רחוב אותנטי מסין הרחוקה

תגובות

קיימת אצלי תשוקה גדולה לעסקים קטנים המתחילים בפנטזיה, סוג של חלום בהקיץ של יזם שהופך למציאות. בכל הקשור לקולינריה, קיימים עסקים קטנים המציעים אוכל בגוון שונה, יוצאים מהפורמט הקבוע והמוכר ומספקים חוויה שנגזרת מהפנטזיה ומהאופי של האנשים שחלמו אותה. איתי לביא ואלירן זיקרי יזמו והביאו לנו את טרנד הדים סאם לעיר, ולא מזמן חנכו את מסעדת הדים סאם הראשונה בראשון לציון TAPAYOKA – טפיוקה, הממוקמת בלב רחוב רוטשילד. לאחרונה, שוב חוזר הקסם לרחוב המתחדש ולטעמי, יש משהו רומנטי בלאכול על רחוב ראשי, בלב אזור הפנאי והשופינג, להתחבר לתחושות וליהנות מהמופע הצבעוני של האנשים החולפים, עסוקים בענייניהם. אירועים בראשון לציון - המדריך המלא

מסעדת הדים סאם החדשה, טפיוקה, נותנות לנו הזדמנות להרחיב את האופקים וליהנות מאוכל רחוב אותנטי היישר מסין הרחוקה. מכיוון שדים סאם הוא לא חלק מהתפריט של רוב האנשים שאני מכיר, אספר שמדובר בכופתאות סיניות המגיעות בצבעים שונים העשויות מבצק ובתוכן מגוון סוגי מילויים וטעמים שונים המתאימים גם לאוכלי הבשר וגם לצמחוניים שביניכם. בדומה לדיון האלמותי בשאלת מקור הפסטה, בסין או באיטליה, גם הדים סאם מגיע אלינו מדרך המשי המפורסמת ושיטת ההכנה של הדים סאם שונה מהכופתאות הממולאות הנפוצות בצד המערבי של העולם. הדים סאם נכנס לכלי אידוי מבמבוק, הלוכד בתוכו את אדי המים שרתחו, האדים מלטפים את הכופתאות ומחממים אותן עד אשר הן מוכנות לאכילה. כופתאות סיניות, שצלחו את דרך המשי והגיעו היישר לסטימר (צילום: נועם סומך)

לטפיוקה הגעתי בעיתוי מושלם לארוחת דים סאם מהבילה. בזמן הסערה הגדולה והמשמעותית של השנים האחרונות, עטפתי את עצמי במעיל, כפפות ומטריה ויצאתי לדלג בין השלוליות ולחמוק מסופת הברד שהיכתה שם בחוץ. המחשבה שמצפה לי אוכל חם ומנחם נתנה מוטיבציה לצלוח את מכשולי הסופה. במטרה למצוא מחסה מהגשם נכנסתי, כרוח סערה לטפיוקה ונתקלתי מיד בחיוך גדול של אישה תאילנדית מקסימה שקבלה את פניי. ממוקד מטרה ומבלי להתבלבל,  הזמנתי מרק אסייתי עם ירקות שורש ואיטריות  (18 ש"ח), מדובר בגוון מעט אחר של אותם מרקי הירקות המוכרים, טעים ליום חורף קר, אך בכל זאת לא מדובר במרק פורץ דרך. למנה ראשונה נבחר סלט המלפפונים (18 ש"ח) שהצליח להפתיע בזכות תיבול מדויק של רוטב מיסו שהשתלב נהדר עם הנבטים והשומשום השחור.     חם ומחמם (צילום: נועם סומך)לסלט הרענן הצטרפו הדים סאם, מוגשים בתוך סטימר, הדרך הקלאסית והיפה להגיש מנה מסוג זה. תוכלו להזמין את הדים סאם בקומבינציות שונות כאשר הזולה ביותר, עם שלוש כופתאות, תעלה לכם 18 ש"ח והיקרה ביותר עם עשר כופתאות תעלה לכם 52 ש"ח. הכופתאות הצבעניות, שהגיעו בשלל מילויים שונים, מהבילות וחמות בדיוק כמו שפינטזתי עליהן. הכופתאות עם מילוי התרד ובוטנים, מילוי הבקר, ואלה עם הירקות הכתומים חסרו טעם דומיננטי. לי באופן אישי חסרה איזו קריצה שובבה למזרח הרחוק בדמות צ'ילי שורף לשון או תיבול מורגש שמעקצץ . עם הכופתאות הגיעו גם ארבעה סוגי רטבים, טחינה יפנית, רוטב בוטנים וצ'ילי, צ'ילי לימוני, ורוטב יוזו סוי. הרטבים בהחלט הצליחו לתת טוויסט של ממש ולהוציא גם את הכופתאות הפחות מובחרות בחן. בגזרת המילויים המוצלחים והטעימים במיוחד, מומלץ בחום לטעום את הדים סאם במילוי פיטריות שיטאקי והדים סאם במילוי אווז. את הארוחה סיימתי בדומה למסורת הסינית במקום שבו הכל התחיל, על דרך המשי עם חליטת תה. הטפיוקה מציעה לכם כמה חליטות תה מרעננות כאשר חליטת התה הלבן עם הדובדבן השחור הייתה טעימה ומחממת את הלב במיוחד, הכנה נהדרת לחזרה לרחוב הקר.» מסעדת "טוקו": טיול על הגבול» "דיאנה בעיר" מגיעה לראשון לציון» מסעדת באריו דה טאפאס: כמעט ברצלונהלסיכום, הטפיוקה היא אטלרנטיבה נהדרת למי שמאס כבר באוכל הסטדנרטי. בתי אוכל פרטיים מעצבים את עצמם תוך כדי תנועה ועם עוד קצת תעוזה בטעמים ובמילויים וללא פחד לאתגר את החיך הישראלי, הטפיוקה תוכל לקחת אתכם למחוזות רחוקים. זו הזדמנות נהדרת להכיר אוכל חדש עם טעמים ומרקמים חדשים ובשורה התחתונה, מדובר באוכל מנחם ומחמם המתאים בדיוק לימי החורף הקרים.

*#