טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ליליות: מסעדת כל יושביה

זה לא פשוט למצוא מסעדה שמצליחה להשרות אווירה נעימה על כל קהל הלקוחות, על אף הפערים ביניהם. ליליות עושה את זה בהצלחה 

תגובות

העיצוב והאווירה של ליליות העבירו אותנו, אסוציאטיבית, למסעדות מכובדות בשנות ה־70 במלונות חמישה כוכבים בתל אביב או בהרצליה. בעיירות סקי קטנות באירופה הקלאסית יש עדיין מלונות ובתי הארחה שמחזיקים מסעדות באווירה דומה. לרגע במהלך הארוחה התחשק לנו לצאת החוצה ולגלות שאנחנו בעיירה עם הרים מושלגים סביב ועם גברים במכנסי קורדרוי וסוודרים לבנים בדוגמה של צמות, ושון קונרי מחליק בסקי מאחת הפסגות ואקדח צמוד לירכו. אולי כדאי שאפסיק כאן.» ליליות - לשעות פעילות ולכל הפרטים» האנוי: כגודל הציפיה, כך גודל האכזבה» סולה: האיטלקיה שאתם חייבים לעצמכם» דלאל: דרך נהדרת לפתוח את היוםליליות היא מסעדה כשרה עם ארומה נעימה של חובשי כיפות סרוגות בקהל, מהסוג שגדלתי איתם בפתח תקוה של שנות ה־70 וה־80, חניכי בני עקיבא בעלי חשיבה מתקדמת ופלורליסטית, רגע לפני שמשהו רציני השתבש שם ונעשה במקרים רבים מדי, לטעמי, למשיחי, גזעני ולפרקים גם אלים. בליליות, כך נדמה, יושבים אנשי הכיפות הסרוגות שאפשר לעשות איתם שלום. גם בינינו לבין עצמנו, אולי בעיקר. מהבחינה הזאת, היה משהו ממש נעים שם, קסום כמעט. הגענו לשם שלושה הומואים, והרגשנו ממש נוח. לרגע הרגשנו כמו במסעדת הבית שלנו - קפה בירנבאום בנחלת בנימין, מסעדה צמחונית כשרה, טעימה ואהובה שמנוהלת בידי האחיות המהממות והמיוחדות פנינה וסימה. גם שם יש תמהיל מעניין ואפילו סקסי של חובשי כיפות סרוגות והומואים וכמובן גם כל השאר. בליליות, אני מניח, רוב הדגש מושם על שומרי כשרות וכל השאר, ועדיין, אני בטוח שהאווירה תמיד מקבלת ונעימה. אני אוהב מקומות כאלה; הם נותנים לי תקוה. בליליות יש עניין מקסים נוסף של שיקום בני נוער בסיכון והעסקתם לתקופה של כשנה וחצי. אין לי מושג איפה הנוער הזה נמצא - במטבח או בצוות המלצרים - כי בשתי הזירות היתה תחושה מקצועית לחלוטין ולא חריגה בעליל. אם אלו ששירתו אותנו היו פעם נוער בסיכון, אז ליליות עושה עבודה מצוינת בשיקומם. מי זה בחוץ, שון קונרי? ליליות (צילום: דניאל לילה)פתחנו במוחיטו קלאסי (39 שקל) ובקוקטייל אגס בדבש (39 שקל). המוחיטו היה מצוין - לא מתוק מדי, עדין ולא קטלני. האגס בדבש עם וודקה וליקר דבש היה מתוק מדי לטעמי, אבל בעלי ממש נהנה ממנו. לחם עם סלסת עגבניות וקרם שעועית מוגש חינם: פרוסות לחם כהה, טרי וביתי ופוקצ'ה חמימה וטעימה מרוחה בשמן זית. המנות הראשונות נראו נהדר, ממש דוגמניות, אבל מבחינת הטעמים, הן היו נחמדות ולא יותר. צלחת ירקות הקיץ (38 שקל) מוגשת משום מה בחורף: עגבניות שרי חלוטות, חציל עדין, בצל ופלפל על מצע של קרם שעועית לבנה, בלסמי ובזיליקום. הרטבים התערבבו יפה, אבל שירה לא היתה כאן. הסלט החם (50 שקל, הגזמה פרועה) היה במיוחדים: לפת צעירה, שעועית ירוקה וארטישוק עשויים היטב, ששמרו על טריותם, אבל טבעו קצת ברוטב סמיך ומפולפל מדי. חם הוא לא היה, אולי חמים, והוא היה בסדר, אבל לא שווה את הכסף. טטאקי סינטה (49 שקל) היתה, לדברי חברנו דויד, מנה "לא רעה אבל בינונית". טטאקי אמורה להיות צריבה חיצונית אחידה, אלא שחלק מהפרוסות היו צרובות כמו שצריך וחלק לא. בצלחת היו גם דלעת צלויה, קרם לימון, ורליש מלפפון וטפיוקה, שלא התחברו בשום דרך לנתח הפרה. מהעיקריות אני הזמנתי פילה לברק (115 שקל) עם סלסה של מנגו, חציל קלוי, תפוח אדמה ועשבי תיבול. הדג היה עשוי היטב ועסיסי, גראטן תפוחי האדמה היה מצוין, אבל החציל היה מריר מדי ועוקצני. היה חסר במנה רוטב מעניין ומשהו מרענן. דויד הזמין חזה אווז (98 שקל) בדבש הדרים וקינמון עם קרם תפוחי עץ ומנגולד. על הנייר נשמע שכל הרטבים נורא מיוחדים, אבל בפועל, הם לא ממש עושים את העבודה. בשר האווז היה "נחמד" אבל לא חם מספיק, והרוטב היה מוזר מדי. "מנה לא יותר מבסדר", אומר דויד. הפתעת הערב היתה מנת הפסטה ריגטוני הטרייה (75 שקל) עם זוקיני, קישואים, פטריות ותרד ברוטב שום וצ'ילי. הכל התחבר שם לכלל פסטה נהדרת ועשירה בטעמים. סיום נחמד. קראנץ' שוקולד (צילום: דניאל לילה)לקינוח הזמנו ממבחר המתוקים של ליליות (56 שקל) והופתענו מאוד לטובה מהקינוחים הכשרים. קראמבל תפוחי העץ עם גלידת ג'ינג'ר חימם את הבטן והיה נהדר, הזביון האיטלקי עם מרנג ופירות חמוצים היה מוזר במקצת אבל עדיין טוב, וקראנץ' השוקולד, נוגט ואספרסו עם סורבה שוקולד גם הצליח. הוזמנו לסורבה מפירות טריים שמיוצר במקום, והוא היה מעולה. בסך הכל, היה ממש לא רע, ובשביל מסעדה כשרה - אפילו טוב, וכולם מאוד השתדלו שיהיה נעים ונחמד. כולל שתייה חמה, השארנו סכום מעט גבוה מדי לדעתי - 595 שקל.

ליליות  - דפנה 2, תל אביב

*#