טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שיפודי זיקה: בשר ישר ולעניין

תשכחו מרעשי רקע של חומוס־צ'יפס־סלט. בשיפודי זיקה יראו לכם מה זה הדבר האמיתי

תגובות

אחד התכסיסים של מסעדות ערביות שקהל היעד שלהן הוא דווקא תיירים (ערבים ולא ערבים) הוא "סלטים חופשי". עוד לא הספקת לומר "חומוס", וכבר מפזר המלצר 20-15 צלחות קטנות על השולחן: סלט גזר וסלט תירס וסלט כרוב לבן וסלט כרוב אדום ועוד איזה שישה סלטים מבוססי חצילים שלא כל כך קל להבחין ביניהם. "וואו", אתה אומר, "איזו הכנסת אורחים". אחרי מפגן הנדיבות הזה לא נעים לך שלא להזמין מנה עיקרית, ומכיוון שאתה מחכה למנה העיקרית אתה נזהר לא למלא את הבטן בסלטים. בקיצור, מלכוד. שימו לב שבמסעדות הללו לא תראו כמעט את השכנים. תראו שם יהודים, ואולי גם ערבים, אבל מעיר אחרת - תיירים. המקומיים יודעים מה ולמה הם באים לאכול. הם לא זקוקים להכנסת האורחים המטשטשת, הם מעדיפים בהירות.המקומיים של רחוב יפת (וניתן לראות שהם מקומיים לפי האינטימיות בינם ובין המלצרית ובעל הבית) יעדיפו לאכול בשיפודי זיקה. כן, זו שיפודייה. שולחנות פורמייקה, בלי קשקושים על הקירות, בלי עשרות צלחות על השולחן, אבל בלי לוותר על גירוי החך לפני השיפוד: לשולחן מגיעות שמונה צלוחיות קטנות־קטנות וכולן עוקצות־עוקצות, חריפות במידה, פיקנטיות. חצילים ופלפלים, כוסברה מתובלת, כרובית מפתיעה, וכן - גם צלחת קטנה של חומוס (ברוב המקומות בסגנון "כיד המלך" דווקא על החומוס, שבגללו באת, אתה נאלץ לשלם). למרות כל אלה, מומלץ מאוד להזמין גם סלט ירקות (10 שקלים ליחיד, 15 שקל לזוג) טרי ומצוין: מלפפון, עגבנייה, צנונית, בצל וכרוב, ופלפל חריף שמסתתר בפנים ולא תשכחו אותו כשייצא מהמחבוא. יודעיפ את העבודה. שיפודים של זיקה (צילום: רותם מימון)התפריט - שיפודייה. כל סוגי הבשרים, שני שיפודים ב־55-45 שקל, ומה שיפה הוא שהמבחר לא מוגבל רק לסטנדרט המקובל (פרגיות, לבבות, קבב, שישליק הודו או כבש), אלא כולל גם שיפודי איברים פנימיים (שיפודים של בשר אדום, ריאות, שקדים וכו'). הופתענו לגלות בתפריט גם שניצל, שיפודי שרימפס, ויש גם דג על הגריל (דניס, 70 שקל) כנראה בשביל הצמחונים. המנות הן נטו – הזמנת זוג שיפודים, זה מה שתקבל על הצלחת. לא מג'דרה ולא צ'יפס, רק בשר, אבל בשר מצוין. שיפודי שישליק כבש היו מהמשובחים שאכלתי. מי שעומד במטבח של זיקה כנראה שיפד כבר אלפים כאלה. הוא יודע להניח נכון על האש ולהסיר ממנה ברגע המדויק, כך שהשיפודים מגיעים לשולחן עסיסיים, ומרגישים בהם את טעמו האותנטי והעשיר של הבשר, בלי תערובות תבלינים משתלטות.זה מקום לאוהבי בשר אמיתי. ואין הרבה מקומות, אפילו ביפו, שישימו לכם שיפוד על הגריל גם בשתיים בלילה. אפילו בבית קפה הנחמד שבסמוך, קפה פאול – שהוא ההפך המוחלט מזיקה: אספרסו אנין ואכזרי, טראפלס משובחים שנגיעה של ויסקי מסתתרת בתוכם, מרקים לצפוניים וקינוחים מושלמים - אפילו שם סוגרים בחצות.בקטנהתפאורה: מסעדת פועלים. דלפק בקצהומהדלת ועד אליו שולחנות פורמייקה לארבעה ולשישה סועדיםסביב השולחן: מקומיים שיודעים מה הם מקבליםשירות: משפחתי ומלבבחיוך: מבין ענייןשירותים: יש, אבל הניקיון יכול להשתפרנגישות: נוחהחניה: מול הכניסה, ליד המדרכהשורה תחתונה: בשר משובח, נטול אוונטה

pשיפודי זיקה. יפת 160, יפו. טל'. 5062104. פתוח: כל השבוע 3:00-11:00.

*#