אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדת הניצחון: הדר מיושן במדרחוב אשקלון

הרבה מצופה ממקום שנקרא הניצחון. טוב לגלות שהאוכל מצדיק את השם הפומפוזי

תגובות

מי היה נותן למסעדה, בתל אביב של היום, את השם "הניצחון"? שם בעברית, ועוד כזה הירואי. ניצחון על מה? על מי? אם כבר, "התבוסה" נשמע טרנדי הרבה יותר, מתוחכם, מבטא את רוח התקופה. באשקלון, לעומת זאת, מסעדת הניצחון היא שם דבר. אם יש לך אורח, ואתה מתלבט אם להוציא כסף על נסיעה מיותרת לאשדוד, קח אותו לניצחון. המסעדה הזו קיימת יותר מ־50 שנה (אז עוד נתנו שמות כאלה למסעדות), ומכך מתברר שאולי הכוונה לניצחון במלחמת השחרור, אולי מבצע סיני כיכב ברקע, ואולי מדובר בניצחון פשוט וללא עוררין של המטבח הרומני. הבעלים המייסדים עדיין מזדקנים בכבוד ליד הגריל או ליד הקופה, ומחככים ידיים בהנאה למראה ההצלחה של מפעל חייהם. מסעדת הניצחון - לשעות פעילות ולכל הפרטים» קבינה: יומרנות בחופי תל אביב» קמפנלו: איטלקיה לוהטת בתל אביב» ביסטרו לאנץ': מסע אקונומי מסביב לעולם

המדרחוב באשקלון, היכן ששוכנת נסיכת הכתר המקומית, אינו שונה משאר המדרחובים, המצאה אורבנית רבת השראה של ראשית שנות ה־80 שכבשה את ערי הפריפריה: דוכני הלבשה זולה לכל המשפחה, סלון כלות, חנות לתשמישי קדושה, פלאפל־שווארמה, שפע לא מובן של חנויות לממכר אביזרים לסלולרי וריצוף אקרשטיין. על הרקע הזה כל אחד במדרחוב יגיד לכם היכן הניצחון. משאלתכם יבין שאתם תיירים.

אולם הסועדים זוהר בהדר של פעם, כשביקור במסעדה עדיין היה אירוע ראוי לציון. שולחנות עם מפות, כיסאות עץ, חיפוי עץ כהה על הקירות. בחוץ, שני שולחנות פלסטיק למעשנים או להפסקת המלצרים. לחם פרסי ופנכת חמוצים משובחים ועסיסיים (כרוב, גזר, פלפל) יוגשו מיד. ברשימת המנות הראשונות (20 שקל) תמצאו את השילוב האולטימטיבי שמקנה את הניצחון: מזרחי ורומני. לצד חומוס, טחינה וחצילים תמצאו גם רגל קרושה, איקרה, כבד קצוץ, אפילו גפילטע פיש. הכבד הקצוץ גס ופריך. באשקלון עוד לא שמעו, וטוב שכך, על ריבת בצל המוגשת לצידו. הדג המלוח? שני פילטים ענקיים ומצוינים, תרצו עוד. אולד סקול. מסעדת הניצחון (צילום: דניאל צ'צ'יק)

עכשיו לבחירה בעיקרית: או מאגף התבשילים (פלפל ממולא וכרוב ממולא - 22 שקלים, גולש או צלי בקר - 50 שקלים, שניצל - 40 שקלים, כאן הוא מכונה "תבשיל") או הסיבה שבגללה באתם לכאן: הגריל. מחירן של רוב המנות הוא 40 שקלים, וזה כולל תוספת של אורז (ככה) או צ'יפס (ככה, אבל קצת יותר). אתם לא צריכים אותי כדי לדעת שבמקום כזה אסור לוותר על מנת הקבב. קבב רומני אסלי, מרוצף בשום, מתפקע מעסיסיות. גם הצ'וריסוס (20 שקלים, לא כולל תוספת) טובות. לסטייק מן הבשר הלא כשר עדיין קוראים בתפריט "סטייק לבן", ויש גם את כל השאר: צלעות, שדרה, מוח, פרגיות.

לא ניסינו את הדגים. לדג שבכל המסעדות המוכרות לנו חדלו מלהגישו, או שקוראים לו "אמנון", עדיין קוראים כאן קרפיון. גם דניס או פורל יגישו לכם אם תבקשו. השירות ענייני, נטול גינונים, בדיוק מה שחסר לכם כשאתם חוזרים מטבילה אחרונה לעונה זו בחוף ניצנים או זיקים, שעוד שווה לפקוד לפני שממש מתקרר.

בקטנה תפאורה: ניצחון העיצוב של שנות ה־60סביב השולחן: רומנים, ושאר עמך ש"יצאו למסעדה"שירות: ענייניחיוך: בנוסח הסבר פניך לתיירשירותים: נקיים ונעימיםנגישות: נוחהחניה: בשפע, בקרבת המדרחוב יש חניון עירונישורה תחתונה: אותנטי, זול, פשוט וטוב

מסעדת הניצחון - הרצל 32 (במדרחוב), אשקלון. פתוח: א'-ה' ושבת 23:00-10:00.

*#