${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בלזק: המסעדה שמוכיחה שפחות זה יותר

אוכל מצוין, יחס אישי, אווירה של בקתה ביתית ואפס פוזות. מסעדת בלזק היא אחד הדברים הכי טובים שקרו לאשדוד

תגובות

״נכנסתי לתשיעי אז תתכונני - אני מטילה עליך את תפקיד הסנדקית. עכשיו קחי אותי לאכול רגע לפני הדיאטה של אחרי הלידה״. עם ההודעה המשמחת הזו פתחתי את חג הסוכות. כמובן שנעמדתי דום לדרישתה של ההריונית וכך ביום חמישי, אחרי שלל ארוחות חג שמעבירות אותנו מבגדים מכופתרים לבגדים עם גומי רופף, אספתי את חברתי לני והלכנו לקיים את מצוות האושפיזין במסעדת בלזק באשדוד, עיר ילדותו של האב המיועד. הווייז ניווט אותנו לרח' האשל 11 כשהוא מורה לנו לנסוע בשכונות מגורים. היינו בטוחות שמשהו בלוויין השתבש עד שהגענו לבקתה קטנה ללא שילוט בלב שכונת מגורים פשוטה. מזל שהודעת "הגעת ליעד" פתרה את התעלומה.» בלזק - לשעות פעילות ולכל הפרטים» מלגו ומלבר: האוכל רק נראה טעים» פאסטל: נשיקה צרפתית בלב תל אביב» הסדנא: האחות הסוררת של מחניודהבכניסה קיבל את פנינו השף, שעמד במרפסת יחד עם הסו שף. "הגעתם אלינו?", הוא שאל. "כן", השבנו "ואנחנו כל כך רעבות". "יופי", אמר השף "כי אנחנו כל כך רוצים לבשל". הובלנו פנימה ומיד המסעדה הקטנה עטפה אותנו בחום ביתי ואינטימי שהכניס אותנו לאווירה חורפית. כשהגענו בשעה 19:30 המסעדה היתה ריקה, מה שהקנה לנו שירות ויחס אישי מצוות המסעדה, בדיוק כמו שאנחנו אוהבות. את הארוחה פתחנו עם יין מיקב אמפורה החביב עליי במיוחד (110 שקלים. אגב, זה בסדר, גם לנשים בהריון מותר ללגום כוס יין אדום). לפני העיקריות קיבלנו לחמניות ביס טריות וחמות עם לבנה, אבוקדו וחציל קלוי, דרך נחמדה מאוד לפתוח את הארוחה. לראשונות הזמנו מהמלצרית החביבה קלמרי שירו אתיופי (46 שקלים), ברוסקטה לשון כבושה (48 שקלים), וניוקי זנב שור (52 שקלים). כבר בביס הראשון הבנתי שעל אף המשימה הקשה שניצבה בפניי, לרצות הריונית שמקפידה על סטייל, הצלחתי לבחור נכון. החורף הגיע מוקדם לאשדוד. בלזק (צילום: דניאל צ'צ'יק)

הדבר הראשון שאני חייבת לציין הוא שהמנות הוגשו בצורה פשוטה, כמו העיצוב במקום. מה שהובטח בתפריט זה מה שמצאנו בצלחת. הקלמרי היה מושלם ועשוי כהלכה. הוא הונח על רוטב אתיופי סמיך שמורכב מקמח חומוס עם תערובת תבליני ברבה אתיופים, שמעניקים טעם וריח חזק שהרגישו לי כמו פלפל שחור וללני הזכירו טעמים הודים. ברוסקטה לשון כבושה היתה מנה נפלאה. פריסת הלשון היתה מדויקת, לא דקה או עבה מידי. פרוסות הלשון נצרבו בשמן זית ותבלינים והונחו מיד על פרוסת לחם חיטים מבוטיק הפיתה באשדוד, שספג את הנוזלים והפך למעדן קריספי בפני עצמו. יכולנו להזמין עוד סיבוב של הלשון הכבושה אבל במקום בחרנו לעבור למנת ניוקי שצף ברוטב פטריות עם נתחי זנב שור. הניוקי היו נימוחים יתר על המידה וכנראה שמשהו באיזון בין הקמח לתפוחי אדמה התפספס, אבל השילוב של הרוטב והבשר הנפלא היו נקודת אור.

את ההפסקה בין הראשונות לעיקריות העברנו במרפסת. ניהלו שיחת נפש על העתיד לבוא, ההתרגשות לצד החששות, התפקיד, האחריות ובעיקר השינוי בין אדון לעצמך לאמהות. בחודשי ההריון זכה העובר לכינוי "בוריס", והשיחה בעיקר נסובה סביב הסידורים לקראת לידתו. גם על תפקיד הסנדקית לא פסחנו. ניסיתי לברר אילו מטלות נגזרות מהתפקיד ולני פסקה במשפט: "קודם כל את בתפקיד כונן במקרה של אזעקת אמת", אמרה. אז היא הציגה לי רשימה שקיבלה מקופת החולים עם כל מה שצריך לעשות רגע לפני הלידה. "תשנני", פקדה.

חזרנו פנימה וקיבלנו את העיקריות שהזמנו, מיקס פירות ים (95 שקלים) ואוסובוקו (93 שקלים). המנות הוגשו באותה פשטות של הראשונות. הן היו עשירות ונדיבות ובקלות היינו יכולות להסתפק במנה אחת לשלושתנו (אם לוקחים את בוריס בחשבון). פירות הים ברוטב חלב קוקוס הוגשו על מצע פירה שספג את טעמי הרטבים והוא הרגיש כמו שמיכת פוך מנחמת ביום חורף קריר. פירות הים הוכנו בצורה מקצועית, הפסים הורודים של השרימפס בהקו ובשרו הלבן היה עסיסי, כך גם הקלמרי שהיה בשרני ולא צמיגי. זוהי ללא ספק ההוכחה שבמטבח של בלזק יודעים לטפל בפירות ים. האוסובוקו הוגש עם הרבה רוטב טעים, קליל ולא דומיננטי, כזה שנותן כבוד לבשר הטעים והרך.

כמו בסוף כל ארוחה גם הפעם הצהרנו על הדיאטה של "אחרי החגים" / "אחרי הלידה" לא לפני שהזמנו עוגת טורט שוקולד עם רוטב שוקולד חם ולא עשיר במיוחד לקינוח. זה לא היה קינוח רע, אבל אפשר היה לוותר עליו. עדיף להישאר עם הטעם הנפלא של המנות. כשעזבנו את המסעדה השעה הייתה 21:30 לערך והיא עדיין היתה כמעט ריקה למעט שני שולחנות. כנראה שאנשים אוהבים לאכול מותגים יותר משהם מחפשים איכות ואוכל משובח. אולי כמו באופנה, כך גם באוכל, מעצבי העל לא בהכרח נמצאים במטרופולינים. לפעמים הם בוחרים להיות off the center. בכל מקרה, הביקור בבלזק הוא חווית הנאה מובטחת של אוכל אמיתי, טעים, נדיב וכזה שעושה חשק לחזור או לשכור איזה חדר באזור. אני חושבת שהמחמאה הטובה ביותר שיכלו לקבל היא העובדה שלפחות עד ללידה, שם העובר הוחלף מבוריס לבלזק.חשבון

בקבוק אמפורה - 110 שקליםקלמרי שירו אתיופי - 46 שקלים ברוסקטה לשון כבושה - 48 שקלים ניוקי זנב שור - 52 שקליםמיקס פירות ים - 95 שקליםאוסובוקו - 93 שקליםעוגת שוקולד - 35 שקלים

סה"כ לפני שירות 479 שקלים

*#