${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדת "טוקו": טיול על הגבול

פיוז'ן אסייתי-דרום אמריקאי, שמבקש לסחוף את הסועדים למחוזות חדשים ושונים. אך ככל שהשף מעז וחורג מהמקום הבטוח והמוכר, כך הגבול בין גאונות לפיספוס הופך להיות דק יותר ויותר

תגובות

שנת 2012 תיזכר לעד כשנת הרנסנס של הקולינריה בתולדות העיר ראשון לציון. שפים מכל הארץ, זיהו את פוטנציאל והצטרפו בזה אחר זה לקלחת הקולינרית של העיר. יחד יצרו פסיפס של טעמים שאסור לפספס. המצטרף הטרי הוא השף ניצן רז, היוצא לראשונה מגבולות תל אביב ומגיע לעיר עם מסעדת טוקו, אחותה הצעירה של מסעדת סושי סמבה המפורסמת. גם הטוקו, בדומה לאחות הגדולה, מציגה מטבח אסייתי-דרום אמריקאי. המסעדה ממוקמת במתחם היס פלאנט בראשון לציון, אחד ממוקמות הבילוי החדשים והמיוחדים שנפתחו בשנה האחרונה. מרפסת המסעדה נהנית מהנוף הפסטורלי של האגם הסמוך, שיוצר אווירה אירופאית של ממש. בחירת המוזיקה המעולה ועיצוב הפנים הצבעוני והמרהיב מעניקים לטוקו אווירה מיוחדת ונעימה. » מתחם היס פלאנט: מעבר למסכי הקולנוע

עם התפריטים קיבלנו חמוצים יפנים, שפתחו לנו את בלוטות הטעם ואת התאבון לצלול עמוק לתוך התפריט. מגוון הבירות במקום כמעט והצליח לפוצץ לנו את הפנטזיה על מסע קולינרי במחוזות חדשים מבעוד מועד. נקי ממוסכמות ועם רצון לטעום טעמים חדשים, לא רציתי לחזור וללגום מהמגוון הראוי, אך היחסית משעמם של הבירות המוכרות שמציע תפריט המסעדה. למזלנו, הקוקטייל צ'ויה רויאל (39 ש"ח) שהזמנו, הצליח להחזיר לנו את מצב הרוח. הקוקטייל נראה פשוט נהדר ומשתלב באופן מושלם עם הרומנטיקה של האגם. השילוב של טעמי הוניל, הצ'ויה ובועות הקאווה יוצרים קוקטייל טעים שפשוט חייבים להזמין. לגברים, שהכוסית העדינה של הקוקטייל, מערערת את גבריותם, אתם מוזמנים לנסות את הקליאנטה (42 ש"ח), קוקטייל המכיל טקילה, פלפל חריף, ליקר צ'ילי לימון טרי ומיץ תפוזים. חשוב לציין שלא מדובר בקוקטייל לאמיצים בלבד.פיוז'ן זו לא מילה גסה (צילום: בועז לביא)מנות הפתיחה נעות בין גאונות לפיספוס. מנת הקרפצ'יו (52 ש"ח), הייתה רחבת ידיים ונדיבה אך חסר לה העוקץ שייקח אותנו לעולמות רחוקים ושונים. מנת הטונה טטאקי (54 ש"ח), הוגשה בצלייה מושלמת אך טעם הטונה המעודן נעלם מעט לאור המתיקות שליוותה את המנה. לעומתן, עם הגעתה של מנת הסביצ'ה דג ים (46 ש"ח) לשולחן, הוצפנו בניחוחות ובטעמי ים מעולים המלווים בחמיצות מושלמת של קונפי עגבניות השרי. מנת פתיחה נוספת שהצליחה לסחוט מאיתנו תשואות היא מנת הסביצ'ה סלמון (44 ש"ח). המנה הצבעונית והיפה הזאת יוצרת מערבולת של טעמי סלק, אדממה זיתי טסוס, גבינת פטה ושקדים קלויים שמתפצפצים בפה, ובכינור ראשון מורגש טעמו המענג של הסלמון.

בגזרת מנות הסושי המיוחדות של הטוקו תמצאו אינטרפרטאציות שונות של השף של ניצן רז, שגם הן נעות על הציר שבין הגאוני למפוספס. למשל, הטוקו רול (48 ש"ח) היה פשוט מאכזב. עודף של מיונז השתלט על הטעם וניטרל את כל מה שטוב ומוכר לנו בסושי. לעומתו, רול האל טוקו (48 ש"ח) המשלב סלמון, מוצרלה חמה וחלפיניו היה טעים ומומלץ במיוחד. למי שרוצה ללכת על בטוח, מומלץ לנסות את סנדוויץ' סלמון (46 ש"ח) והסנדוויץ' ספייסי טונה (52 ש"ח), מנות שאינן פורצת דורך קולינרית אך הדיוק בהכנה שלהן ובהגשה שלהן עושה חשק לעוד.מנת טונה טטאקי, צלייה מושלמת אבל המתיקות דומיננטית (צילום: נועם סומך)בין המנות העיקריות הפאד תאי (53 ש"ח), מציג טוויסט בעלילה המתבטא בתוספת נדיבה של שמנת, שהצליחה לקחת את המנה רחוק מהפאד תאי המוכר וגרמה לנו לערער האם מדובר בכלל בפאד תאי. המנה התאילנדית המקורית מאופיינת בקלילות, ברעננות ובעוקץ של תבלינים כמו ג'ינגר, לימון ופלפל חריף המוגשים בנדיבות. הפאד תאי של הטוקו נטול כל חריפות ותוספת השמנת יצרה מנה מעט כבדה שניטרלה את טעמי הגינג'ר והלימון, רק עלי הנענע הצליחו לעמוד בפני השמנת ולשמר מעט מטעמם הרענן.

כשהגיעה מנת פילה הבקר (106 ש"ח), הבנו שזה הרגע שבוא יוצאים התותחים הכבדים. פירה פטריות הכמהין מהווה שחקן מרכזי במנה ויוצר את עומק הטעמים היחודי, אליו ציפינו ממסעדת שף, פשוט מעדן אמיתי. פילה הבקר נצרב ויצא במידת עשייה מושלמת. רק חבל שבמנת הפילה שלט טעם חזק של רוטב טריאקי שבעצם גנב את כל ההצגה.» "דיאנה בעיר" מגיעה לראשון לציון» מסעדת באריו דה טאפאס: כמעט ברצלונה» כוכבי מישלן בראשון לציון: איפה אוכלים השבוע?סיימנו את הארוחה בקינוח מפנק ונהדר, המאצ'ו פיצ'ו (38 ש"ח). המנה מגיעה עם כדורי טאפיוקה, המעניקים אדג' של חדשנות עיצובית, סורבה לימון , טוויל על שכבות סמי פרדו של קוקוס וחתיכות של מנגו טרי. קינוח יפיפה. לסיכומו של עניין,  סושי כבר מזמן אינו נחשב למילה גסה אבל גם לא לסממן של חדשנות. במדינה בה "מאסטר שף" שולטת בטבלאות הרייטינג  ובעולם האינטרנטי שבו כל הסודות והמתכונים ידועים וחשופים לכל, השפים מוצאים את עצמם בדילמה קיומית מהותית. האם עליהם ללכת על הבטוח והמוכר? או האם, על מנת לשמר ולבטא את הייחודיות שלהם, עליהם לבצע שעטנז מהקיים וליצור עולמות חדשים, עולמות של פיוז'ן. מסעדות הפיוז'ן מכניסות את הסועדים לתיק המסעות והדרכים שלקח השף בחייו וחושפות אותם לעולם שהוא פרי יצרו. כל שהשף מעז וחורג מהמקום הבטוח והמוכר, כך הגבול בין גאונות לפיספוס הופך להיות דק יותר ויותר.

*#