מסעדת ג'ורג'יה: אוכל גרוזיני שלא מעז ללכת עד הסוף

ג'ורג'יה היא לא מסעדה גרוזינית ואין לה אופי גרוזיני. אבל יש לה פוטנציאל גרוזיני, וזה מספיק בהחלט

צבי גילת, עכבר העיר תל אביב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
צבי גילת, עכבר העיר תל אביב

לקח לגרוזינים כמה שנים טובות, מאז העלייה הגדולה של שנות ה־70, לצאת מההסתגרות העדתית הטבעית ולעלות על השולחן. ככה זה. זה קרה למרוקאים, זה קרה לטריפוליטאים, זה קורה עכשיו לאתיופים - ישראל היא מדינה קולטת עלייה, אבל כל עלייה שבאה אליה היא מקדמת קודם כל בשלל סטריאוטיפים ובדיחות עדתיות, כדי שיבינו מי בעל הבית ועם מה עליהם להתמודד. מאז חלפו שנים, והסיומת "שווילי" כבר מתלווה לסרטי איכות מקומיים, לחיי לילה עולצים ולמסעדנות שמעלה על השולחן בגאון בשר כבש שמן ומאפים עתירי קלוריות משמחי לבב. נוסטלגיה וגעגוע למטבח של אמא ממירים את הסטריאוטיפים המדכאים. על הרקע הזה נוספה ג'ורג'יה למתחם העסקיות שליד היכל נוקיה. קהל גדול וקבוע של סועדים הזורם ממרכזי השירות של חברות הסלולר, מהמשרדים, מהמוסכים וממחסני מוצרי החשמל מבטיח נתח נאה של לקוחות, הנודד בין מסעדות שיבטיחו שירות מהיר ואוכל מגוון וטרי במחירים סבירים ושווים לכל נפש. בינתיים מובילות סירים וזעפרן הוותיקות, וג'ורג'יה מנסה לתפוס מקום טוב ביניהן. המטעמים הגרוזיניים בתפריט מופיעים רק במסגרת הקטגוריה "המיוחדים שלנו". עיקרו סלטים, ארוחות בוקר, כריכים, פסטות ופיצות ומרק היום־שאל את המלצר. העיצוב הוא של בית קפה, ואלמלא השם היינו סוברים בצדק רב כי מדובר באיטלקית, שהיא אולי סבירה אבל נטולת ייחוד. על זה לא נשאל דבר את המלצר. וגם אין מלצר. יש מלצרית חיננית וחביבה ששמחה מאוד כשהזמנו חצ'פורי ועוד יותר כששאלנו לדעתה על הבדריג'אני. היא משוכנעת שאנחנו "חייבים חייבים" להזמין אותו. מילאנו את חובתנו. יש כמה סוגי חצ'פורי. החצ'פורי אוצורולי (35 שקל) מזכיר לכאורה את אותו מאפה של אבולעפיה שהוא צירוף של פיתה וביצת עין, אבל המקור הגרוזיני הוא מאפה פריך עתיר ארבעה סוגי גבינות וביצת העין המכסה אותן רכה ונוזלית במידה. הבדריג'אני (38 שקל) הוא הסביח של הגרוזינים; זהו מאפה סגור, שחום ויפהפה, דמוי ירח, שבתוכו גבינה גרוזינית נימוחה, פרוסות של חצילים וביצה קשה. בניגוד לסביח העירקי, השובה אותך בכך שאתה רואה את כל השפע ומתאווה לנגוס בו, הגרוזיני לוכד אותך בכך שאינך רואה מה בפנים, ואתה מת לגלות את התכולה. דגמנו עוד מנה של חינקלי (36 שקל). הגיעו חמש יחידות של בצק מאודה, ממולא בחמישה סוגי גבינות לפי המוצהר. לא הרגשנו את כל המגוון, מבחינתנו יכלו אלה להיות גם שש או שתי גבינות, אבל נהנינו מאוד. הובטח כי לכל מנה תתלווה תוספת סלט. יכול להיות שהמלצרית שכחה להביא אותו, אבל לא הזכרנו לה. גם ככה המאפה מילא אותנו בנועם וטריות. הוא הוכן על המקום, והיה ריחני ונעים. בואו נאמר ככה – זו אינה מסעדה גרוזינית ואין לה אופי גרוזיני, לא בעיצוב ולא ברוח, אבל יש לה פוטנציאל גרוזיני. על פי מה שטעמנו, ממש כדאי להעז, להוסיף מנות, לפתח אותו.

» ג'ורג'יה. נירים 3. טל' 4049030־077. פתוח: א-ה' 24:00-7:30; ו' 16:00-7:30.

השורה התחתונה תפאורה: שום רמז לגרוזיה. אבל אולי גם שם, היום, מסעדה נראית כמו בכל מקום אחרסביב השולחן: עוברי אורח מקריים, סקרנים, בקרוב קבועיםשירות: חביב וידידותישירותים: נקיים וחדשים, אבל בתא שבו היינו לא היה ניירנגישות: בסדר גם למסעדה וגם לשירותיםחניה: במגרש של נוקיה, והוא די מלא גם כשאין משחק שורה תחתונה: לבעלים - אל תפחדו. יש לכם את זה

כתבות מומלצות

BW אמזון רחפנים 256

החבילה מתעכבת: למה הרחפנים של אמזון עוד לא סיפקו את הסחורה

בראון

התקפה מנצחת משחקים, אבל ההגנה של בוסטון קירבה אותה לגמר

דגי זהב באקווריום. בארה"ב נמצאו דגים שגדלו לממדים של כ– 30 ס"מ צילום

מחקר: דגי זהב הם מין פולש שמסכן מערכות אקולוגיות

קראק פאי הקלאסי של גוז' ודניאל

משחקים עם קראק פאי: ארבעה מתכונים לעוגה הממכרת

פרויקט הרצל 138

סוף סוף יש סיבה לעצור ולהביט בבית הבאר ברחוב הרצל

כתבות שאולי פספסתם

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

אפליקציית קלארנה. החברה נמצאת במגעים לגיוס סבב חדש לפי שווי שנמוך בכ-30% מהשווי שקיבלה לפני שנה בלבד

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

בניין דירות בחולון

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

"כשבאנו לקבל משכנתא לרכישת הבית, התברר שהבעיה לא פשוטה כלל"

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?

המשווקים של פוליסות החיסכון הם סוכני הביטוח, שנהנים מעמלות שמנות

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"