אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מחלבת משק יעקבס ומאפיית "אגדת לחם"

תגובות
אוכל, סדנאות בישול ואפיה, מקום אוכל, בית קפה, מחלבה, ארוחות בוקר, גלידריה, גבינות צאן, גבינות
דוכן גבינות במחלבת משק יעקבס
דוכן גבינות במשק יעקבס צילום: כפיר שמעוני

פרטים

פרטים

  • כשר
  • כשר למהדרין
  • משלוחים
  • קייטרינג
  • אירועים
  • חניה
  • TA
  • גישה לנכים
  • איזור עישון
  • הופעות
  • חדר פרטי
  • חיבור לאינטרנט
  • ארוחה עיסקית
  • ארוחת בוקר
  • אלכוהול
  • ידידותי לטבעונים
  • בעלי חיים

הסיפור של יעקבס מתחיל עוד הרבה לפני הקמת המחלבה באופן רשמי ב-1996, וחוזר לימים הראשונים של כפר הרא"ה. אז הגיעה הסבתא לבית משפחת יעקבס לכפר, ועם כמה פרות ברפת הנחילה מורשת ארוכת שנים של ייצור גבינות. בתחילה ייצרו גבינות לבנות פשוטות וגאודה. כשראו שאין ערך מוסף בגבינות הללו החלו להתמקצע בגבינות קשות ומיוחדות והחלו ליצור קממבר, רוקפור, מנצ'גו, גורגונזולה ואפילו גרסה מקומית לפרמזן וההשקעה המרתונית הפכה אותם למבוקשים במסעדות שף, במעדניות ובמכולות. היום הנכדים מובילים את הרפת והמחלבה ומייצרים למעלה מ-50 סוגי גבינות, ולא רק מחלב בקר אלא גם מחלב עזים וכבשים ממשקים באזור.

בהמשך צמח המקום ומחנות גבינות הפך למעדנייה ממש ולבית קפה מומלץ עם ארוחות בוקר יחד עם תוצרת מאפיית "אגדת לחם" של בנות המשפחה. לאחרונה נפתחו במתחם "יעקבס" גם גלידרייה המבוססת על חלב ויוגורט המשק וכן חלל סדנאות.

כתבות שאולי פספסתם

*#