בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: ריזוטו ירקות של השף סהר רפאל

מרכיבים: 300 גרם אורז עגול (2 כוסות), בצל אחד בינוני קצוץ, רבע כוס יין לבן, מעט תימין, אגוז מוסקט, נוזל ירקות (5-6 כוסות לפי הצורך), מלח ופלפל - לפי הטעם, 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת, 100 גרם חמאה

תגובות

חומרים:

לריזוטו:

  • 300 גרם אורז עגול (2 כוסות)
  • בצל אחד בינוני קצוץ
  • רבע כוס יין לבן
  • מעט תימין
  • אגוז מוסקט
  • נוזל ירקות (5-6 כוסות לפי הצורך)
  • מלח ופלפל - לפי הטעם
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 100 גרם חמאה

ירקות גינה:

  • 1 בטטה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות אפונה ירוקה
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות
  • 5 עגבניות שרי
  • 3 יחידות אספרגוס חתוכות
  • מעט שמן זית לטיגון

הכנה:

הכנת הריזוטו: מאדים את הבצל בחמאה עד לשקיפות. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן כ-3 דקות. מוסיפים אגוז מוסקט, תימין מלח ופלפל, יין לבן וחלק מנוזל ירקות. ברגע שהאורז סופג את הנוזלים מוסיפים עוד, עד שהאורז מגיע לרמת אל דנטה. בסוף הבישול מוסיפים את גבינת הפרמזן, טועמים, ובמידת הצורך משפרים את הטעם.

הכנת ירקות הגינה: אופים בתנור את הבטטה והקישואים עד לריכוך. מטגנים בשמן זית את האפונה, האספרגוס ועגבניות השרי. מוסיפים את הבטטה, הקישואים, ולבסוף את הריזוטו בתוספת מעט מלח ופלפל. מוסיפים מעט נוזל לאיחוד המרכיבים, ומצמצמים עד לסמיכות הרצויה.

שרון קראוס


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו