בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אושפלו בהליך מקוצר

תבשיל האושפלו האוזבקי קיבל מקום של כבוד במטבח שלנו. יש כאן אורז וגם שכבות של בצל, גזר, כבש, עוף, לפעמים צימוקים

תגובות
דודו בכר

הקיצור כאן אינו במשך ההכנה הכולל, אלא בזמן העבודה הדרוש, וגם בפישוט גדול של הליכים.

מהרגע שבו התברר שכולנו בכלל מבוכרה, תבשיל האושפלו האוזבקי קיבל מקום של כבוד. בשביל המעטים שלא ברור להם כיצד מבטאים את שמו של התבשיל ללא ניקוד, כל שכן מה הוא מכיל בדיוק, הרי התעתיק הלועזי הוא Oshpelau. וצדקתם. המלה "פילאף" בפנים, מכאן שיש כאן אורז. וגם שכבות יש כאן: של בצל, גזר, כבש, עוף, לפעמים צימוקים.

מתברר שבמחתרת מסתובבת גרסה לא תקנית אך מוצלחת להפליא וקלה בהרבה להכנה, והיא יכולה להיות ארוחה שלמה, ויפה לה שעת סגריר.

תצטרכו רק סיר שיכול להיכנס גם לתנור, בדומה לחמין. רק שכאן יספיקו שעתיים. אגב, ווק ברזל עם מכסה יעשה עבודה נפלאה. פועל מיומן אחר הוא סיר ברזל עם מכסה תואם, אך גם סיר רגיל עם ידיות חסינות חום (לא מפלסטיק) יבצע את העבודה.

חומרים:

חצי ק"ג כתף בקר או כבש, חתוך לקוביות

חצי ק"ג עוף תחתון ללא עצמות (פרגיות), חתוך לחתיכות (אפשר להשתמש רק בבשר בקר או רק בבשר עוף, אם רוצים)

רבע כוס שמן תירס + 3-2 כפות

4 בצלים גדולים

6 קלחי גזר בינוניים

חופן נדיב של צימוקים כהים

פלפל שחור (בנדיבות רבה), מלח, קינמון, בהראת

1 כף גדושה סוכר חום

2 תפוחי עץ בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות

1 כפית שטוחה זנגביל טחון

2.5 כוסות אורז פרסי או בסמאטי

4 כוסות מים רותחים

הכנה:

1. מחממים את השמן בסיר שבו תתבשל הארוחה ומוסיפים את הבשר. מתבלים בקינמון, בהראת, מלח והרבה פלפל שחור, ומשחימים מכל הצדדים.

2. קוצצים את הבצלים גס, מוסיפים לסיר עם הסוכר, ומזהיבים.

3. קולפים וקוצצים את הגזר (אפשר במעבד מזון או על פומפייה גסה). מוסיפים לבצל עם עוד 3-2 כפות שמן. מוסיפים גם את הצימוקים והתפוחים.

4. מוסיפים עוד כפית שטוחה פלפל שחור, עד כמה שטעמכם מרשה. התבשיל אוהב הרבה פלפל, וגם את הזנגביל. מאדים ומערבבים על להבה גדולה עד שהבצל והגזר זהובים.

5. בינתיים שוטפים היטב את האורז, ומשרים במים חמימים. מסננים.

6. מוסיפים את המים הרותחים, מביאים שוב לרתיחה, מוסיפים את האורז, מכסים ומבשלים 5 דקות, על אש גדולה.

7. טועמים, מתקנים תיבול (ממליחים, ממתיקים ומוסיפים תיבול לפי טעמכם).

8. מכסים, מכניסים לתנור מחומם ל-110 מעלות צלזיוס. משאירים בתנור במשך שעתיים. מוכן. לחלופין, אפשר להניח על פלטת שבת או להעביר לסיר לבישול אטי לכמה שעות, או על הכיריים על אש מזערית. חובה לוודא שהסיר סגור היטב, ואפשר בהחלט להניח מגבת על הסיר, להניח עליה את המכסה, ולהפשיל את שוליה כלפי מעלה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו