מתכון: קישואים ממולאים בניחוח לימוני של מאיר דנון - אורז - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: קישואים ממולאים בניחוח לימוני של מאיר דנון

צעד אחר צעד בדרך לקישואים ממולאים מושלמים בבית, רק צריך לעקוב היטב אחר ההוראות

6 מנות דרגת קושי: בינוני
מילו הקישואים
רותם מימון
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

24 קישואים קטנים וטריים

3 כוסות מים רותחים
רבע כוס מיץ לימון
1 כפית מלח
2 תפוחי אדמה גדולים
2 עגבניות בשלות
3 כפות שמן זית
חופן עלי פטרוזיליה

למלית:

1 בצל גדול

4 כפות שמן

2 כוסות אורז בסמטי

1 כפית אבקת קארי

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

חצי כפית כמון

רבע כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

הוראות הכנה

המלית: קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בשמן הזית עד שקיפות, מבלי שיזהיב. כשהוא רך מוסיפים את האורז ומוסיפים לטגן כ-2 דקות. מוסיפים את התבלינים, הפטרוזיליה ואת המלח.

הקישואים: מרוקנים בעדינות את הקישואים הקטנים באמצעות כף פריזיאן (כמו הכף שמשמשת להכנת כדורי מלון), מעבירים את הקישואים המרוקנים לקערה גדולה ומכסים אותם במים, מוסיפים כ-2 כפות מלח ומשרים את הקישואים במים כ-30 דקות. מוציאים את הקישואים מהמים וממלאים אותם באורז. לאחר שכל הקישואים ממולאים, מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון ומטגנים אותם בעדינות מכל פאותיהם. בסיר שיכול להיכנס לתנור מניחים 3 כפות שמן זית, פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ומסדרים בתחתית הסיר, פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ומסדרים מעל העגבניות. ממליחים בעדינות. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מסדרים בעדינות את הקישואים מעל תפוחי האדמה, בשכבה אחת לא צפופה מדי. אם נשארים קישואים מסדרים שכבה שנייה מעל הראשונה. מפזרים את שארית האורז המתובל שנותר מעל הקישואים.

מערבבים את מיץ הלימון והמלח ומפזרים מעל הקישואים, מוסיפים את המים הרותחים ומכסים בשני מכסים: צלחת ובמכסה של הסיר. ניתן להחליף את הצלחת בנייר אפייה או נייר אלומיניום. מכניסים את הסיר לתנור ל-20 דקות.

מנמיכים את החום ל-120 מעלות ומבשלים עוד כשעה-שעה וחצי. באופן עקרוני אפשר לאכול את הקישואים כבר לאחר הבישול הראשון אולם הבישול הממושך בטמפרטורה נמוכה עושה להם טוב. מסדרים את הקישואים בקערת הגשה שטוחה, ומפזרים מעליהם מעט לימון סחוט ועלי פטרוזיליה שלמים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות