מג'דרה של אורז פרא, עדשים ובורגול, עם סלק צלוי בסילאן - אורז - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מג'דרה של אורז פרא, עדשים ובורגול, עם סלק צלוי בסילאן

מנה מלאה בטעמים ובמרקמים מפתיעים. מתקתקות הסלק והבצל המקורמל ישתלבו נהדר עם יוגורט חמצמץ

4 מנות דרגת קושי: קל
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 בצלים פרוסים לחצאי עיגולים

3 כפות שמן חמניות
2-3 סלקים בינוניים קלופים (300 גרם נטו), קצוצים לקוביות קטנות
2 כפות שמן זית
כף וחצי סילאן
חצי כפית גרגירי כמון שלמים
מעט מלח ופלפל
2 כפות נענע קצוצה
4 כוסות מים
רבע כוס אורז בר
רבע כוס עדשים שחורות
חצי כוס בורגול בינוני
רבע כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור
רבע כפית כמון טחון טרי
שמן זית
יוגורט עזים או כבשים להגשה

הוראות הכנה

במחבת עם שמן מטגנים עיגולי בצל על להבה בינונית, עד קבלת צבע חום עמוק.

מחממים תנור ל-220 מעלות. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה קוביות סלק. בוזקים שמן זית, סילאן, כמון, מלח ופלפל וצולים 25 דקות או עד התרככות לרמת אל דנטה. מעבירים לקערה, מוסיפים נענע ומערבבים.

מרתיחים 4 כוסות מים בסיר בינוני, מוסיפים אורז בר ומבשלים ללא מכסה, תוך בעבוע עדין, 30 דקות. מוסיפים לסיר עדשים וממשיכים לבשל עוד רבע שעה. מסננים.

מניחים בורגול בקערה בינונית. ממלאים את הקערה במי ברז חמים, מערבבים מעט ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מסננים את רוב מי השטיפה, למעט כמות של כף אחת, ומניחים לבורגול לתפוח מכוסה בנייר כסף 20 דקות. מערבבים מפעם לפעם.

לאחר 20 דקות טועמים. אם הבורגול קשה מוסיפים עוד כף מים חמים ומשהים לעוד 10 דקות.

מערבבים את הבורגול עם האורז, העדשים המסוננות והבצל המטוגן. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור וכמון לפי הטעם. מפזרים מעל סלק צלוי ונענע ומגישים לצד יוגורט.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות