סלט אורז עם ירקות ולימון פרסי - אורז - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט אורז עם ירקות ולימון פרסי

השף ברק אלמיש (ממופת בראסרי) מציע מנה שאפשר להכין בקלות ליום עבודה. אחרי ההכנה, כל מה שנשאר זה להכניס למיקרו

4 סועדים דרגת קושי: קל
סלט אורז
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1/2 קילו אורז (מומלץ בסמטי יסמין או מה שאוהבים) מבושל לפי הוראות יצרן

1 לימון פרסי מיובש

150 גרם גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם משימורים)

3 מלפפונים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות

3 עגבניות ללא הגרעינים חתוכות לקוביות

1/2 בצל סגול פרוס דק דק

40 גרם פטרוזיליה קצוצה (2 חופנים יפים)

20 גרם כוסברה קצוצה (כחופן אחד יפה)

10 גרם עלי נענע מופרדים קצוצים

100 גרם שעועית ירוקה חלוטה וקצוצה לעיגולים קטנים.

מלח

חצי כפית פלפל שאטה גרוס

הוראות הכנה

יש להכין את האורז בדיוק כפי שכתוב על האריזה (כל אורז דורש זמן שונה ולכן יותר קל פשוט לעקוב אחרי הוראות יצרן) לקרר ולשמור בצד.
את הלימון הפרסי המיובש ניתן להשיג כמעט בכל שוק כיום וטעמו מיוחד ושווה את הטיול לשוק. בקרה שיש מג'ימיקס בבית אפשר לטחון את הלימון עד שהוא נהיה אבקה (אם אין לכם מג'ימיקס בבית אפשר לגרד עם פומפייה) אפשר לשמור אותו כמו כל תבלין אך הוא הכי טעים בסמוך לזמן שבו הוא נטחן.
את השעועית יש לחלוט במים רותחים כ- 3 דקות ולהעביר למי קרח מיד על מנת לעצור בישול לאחר מכן קוצצים לעיגולים קטנים.

בקערת סלט מערבבים את האורז עם כל שאר המרכיבים מתבלים בשמן זית מיץ לימון מלח פלפל ובוזקים מלמעלה את גרדת הלימון הפרסי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות