מתכון לאושפלו - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לאושפלו

אף שולחן בוכרי אינו שלם בלי הפלוב, הידוע יותר כאושפלו. מנה פשוטה ונהדרת משלבת אורז, בצל, גזר ובשר

דרגת קושי: קל
אושפלו
עמרי פולק
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

ל-8 סועדים:

1 ק"ג בשר בקר (חלק שמתאים לתבשיל קדירה), חתוך לקוביות גדולות. אפשר להמיר חלק מהמשקל בבשר כבש/טלה, כדי להעשיר את טעמו של הפלוב

שוקיים של עוף כמספר האוכלים

2 בצלים גדולים, קצוצים

1 ק"ג גזר, חתוך לגפרורים

5 כוסות אורז פרסי ארוך, מושרה במים רותחים ובמעט מלח לשעה

3-2 ראשי שום שלמים

שמן לטיגון

מלח, פלפל שחור

הוראות הכנה

מטגנים בשמן את הבצל עד שישחים קצת, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים אותן כ-10 דקות.

מוסיפים את השוקיים, מוסיפים מלח לפי הטעם ומטגנים יחד 10 דקות נוספות.

מכסים את תכולת הסיר במים רותחים ומבשלים על אש קטנה עד שהבשר מתרכך.

מניחים על הבשר את הגזר, מתבלים בפלפל שחור לפי הטעם ומכניסים לסיר גם את ראשי השום השלמים.

שוטפים ומסננים את האורז, מוסיפים אותו מעל ראשי השום.

מוסיפים לסיר מים רותחים עד גובה של 1 ס"מ מעל האורז ומביאים לרתיחה.

עוטפים את מכסה הסיר במגבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהמים נספגים באורז.

בעזרת ידית של כף עץ יוצרים באורז ארובות אוויר, מכסים שוב.

כשכל הנוזלים נספגו והאורז רך – האושפלו מוכן. מכבים את האש ומשאירים אותו עשר דקות נוספות בסיר עם מכסה סגור.

מערבבים את תכולת הסיר ומגישים אותה בצלחת הגשה גדולה.

טיפים: מומלץ לרוקן את תוכנן של כמה שיני שום אל הצלחת ולערבב אותו עם האושפלו. לטעם ולריח השומי שיישאר אתכם כל היום אין תחרות.

שימו לב לכמות המים. מדובר בעניין של ניסוי וטעייה, שלוקח זמן עד שמשתלטים עליו. דוד יעקב, שהיה בכלל הדוד של אמא שלי, נהג להגיד לדודה אסתר האלמותית: "אשתי, רצית להכין אושפלו ויצא לך אושישולה (ריזוטו בוכרי)".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות