איך מכינים מג'דרה פשוטה, זריזה וטעימה? - אורז - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איך מכינים מג'דרה פשוטה, זריזה וטעימה?

מנת האורז הכי טעימה שיש, שלא מצריכה לידה שום דבר מלבד סלט קטן. היופי בזה שאפשר גם לאכול אותה קרה

4-6 מנות דרגת קושי: קל
המג'דרה של אורלי חרמש
אורלי חרמש

אורז לבן שמבושל במים וקצת מלח, יכול להיות מושלם. הכי פשוט וזריז, ואם מבשלים אותו נכון, הוא גם הכי טעים. תוספת שתתלווה לכמעט כל דבר. טעים אבל נייטרלי, נוכח אבל מאפשר המון מקום למנות אחרות לצידו. אי אפשר לא לאהוב אורז. הפעם נכין אורז צבעוני, הכי טעים שיש, שלא צריך שום דבר ליד, אולי סלט קטן. גם אם תשלפו אותו מהמקרר, הוא מצוין כשהוא צונן, וזה מתאים במיוחד כשחם בחוץ.

אורלי חרמש היא בשלנית בעלת הבלוג "brown sugar"

23תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 3

רכיבים

1 כוס אורז

1 בצל גדול קצוץ דק

2 גזרים בינוניים קלופים

1/2 כוס עדשים שחורות קטנות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/3 כוס שקדים פרוסים שהזהבנו במחבת יבשה על אש נמוכה

** שמן זית, מלח, פלפל, כמון

הוראות הכנה

בסיר קטן שמים את העדשים השחורות עם שלוש כוסות מים ומעט מלח ומרתיחים על אש גבוהה כ-10 דקות. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ- 20 דקות נוספות עד שהעדשים מתרככות. מסננים ושוטפים במים קרים. מניחים בצד.

בסיר נוסף מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים את האורז כשתי דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים 2 כוסות מים, כפית שטוחה של מלח, מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ- 10 דקות נוספות עד שהמים נספגים. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה.

במחבת, מחממים 3 - 4 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. בינתיים מגרדים את הגזר בפומפיה גסה ומוסיפים לבצל. מטגנים עד שהגזר מזהיב.

מוסיפים כ 1/2 כפית מלח, פלפל שחור גרוס וחצי כפית כמון ומערבבים.

הרכבת המג'דרה:

מעבירים לקערה גדולה את האורז המבושל, העדשים המבושלות, הגזר והבצל שטיגנו ומערבבים בעדינות במזלג. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והשקדים הפרוסים וממשיכים לערבב. טועמים ומתקנים אם צריך מלח ופלפל.

ניתן להוסיף צימוקים קטנים, פיסטוקים ואפילו 1/4 כפית קינמון.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות