איך מכינים אורז אחד אחד? המתכון לבשלן המתחיל

רוצים להכין אורז כמו בספרים? התחילו מהמתכון הבסיסי הזה

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רוני קשמין
רוני קשמין
דירוג הגולשים
5 כוכבים
אורן לבן
אורז לבן צילום: ללא קרדיט

רכיבים

  • כוס אורז לבן פשוט
  • 1.5 כוסות מים
  • 2 כפות שמן
  • כפית מלח

הוראות הכנה

בסיר, מטגנים את האורז בשמן עד שהגרגירים מכוסים כולם בשמן ומשנים את צבעם מחלבי-שקוף ללבן, סביב חמש דקות.

מוסיפים כוס וחצי מים חמים עד רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ללהבה הנמוכה ביותר ומכסים את הסיר*. לא פותחים כדי להציץ, לא מערבבים תוך כדי הבישול.

*אם הסיר לא נסגר היטב עם המכסה, ממקמים מגבת בין הסיר למכסה.

מבשלים את האורז על להבה נמוכה במשך 15-20 דקות, עד שהמים התאדו, מסירים מהאש ומשאירים את האורז בסיר המכוסה לעוד 10-15 שעה**.

**יש מי שיתעקשו כי דווקא בשלב זה מומלץ למקם מגבת בין הסיר למכסה. בפועל, אם הסיר שמשתמשים בו נסגר היטב (ובמכסה אין חור כך שהאדים לא בורחים), אז אין הכרח במגבת. 

פותחים את הסיר, מערבבים ומאווררים את האורז באמצעות מזלג ומגישים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ