איך מכינים אורז אחד אחד? המתכון לבשלן המתחיל - אורז - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איך מכינים אורז אחד אחד? המתכון לבשלן המתחיל

רוצים להכין אורז כמו בספרים? התחילו מהמתכון הבסיסי הזה

דרגת קושי: קל
אורן לבן
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

כוס אורז לבן פשוט

1.5 כוסות מים

2 כפות שמן

כפית מלח

הוראות הכנה

בסיר, מטגנים את האורז בשמן עד שהגרגירים מכוסים כולם בשמן ומשנים את צבעם מחלבי-שקוף ללבן, סביב חמש דקות.

מוסיפים כוס וחצי מים חמים עד רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ללהבה הנמוכה ביותר ומכסים את הסיר*. לא פותחים כדי להציץ, לא מערבבים תוך כדי הבישול.

*אם הסיר לא נסגר היטב עם המכסה, ממקמים מגבת בין הסיר למכסה.

מבשלים את האורז על להבה נמוכה במשך 15-20 דקות, עד שהמים התאדו, מסירים מהאש ומשאירים את האורז בסיר המכוסה לעוד 10-15 שעה**.

**יש מי שיתעקשו כי דווקא בשלב זה מומלץ למקם מגבת בין הסיר למכסה. בפועל, אם הסיר שמשתמשים בו נסגר היטב (ובמכסה אין חור כך שהאדים לא בורחים), אז אין הכרח במגבת. 

פותחים את הסיר, מערבבים ומאווררים את האורז באמצעות מזלג ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות