איך מכינים מג'דרה כמו שצריך? המתכון למתחילים

יש הרבה דרכים להכין מג'דרה, זאת הגרסה של השף זיאד עבאס ממסעדת אל תנור

זיאד עבאס, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
זיאד עבאס, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מג'דרה
מג'דרהצילום: Getty Images IL

רכיבים

הוראות הכנה

1. שוטפים היטב את העדשים ומבשלים עם שתי כוסות מים. כאשר המים רותחים, מוספים כפית שטוחה מלח וחצי כפית שטוחה של תערובת הבהרט.

2. מנמיכים את האש ומבשלים את העדשים עד שהן מוכנות ומתרככות. מסננים ושמים בצד. שומרים את מי בישול העדשים בצד.

3. מטגנים את הבצל עם שמן זית עד להשחמה. מסננים מעט את הבצל מהשמן ומניחים בצד.

4. מוסיפים לסיר את האורז ומטגנים אותו קלות עם שמן הזית הנותר (כחצי כוס). מוסיפים 4 כוסות מים מהעדשים המבושלות, ומביאים לרתיחה.

5. מוסיפים את התבלינים - כפית שטוחה של מלח וחצי כפית שטוחה של בהרט. מנמיכים את האש, ומבשלים על אש קטנה למשך 10 דקות עד שהמים נספגים באורז והוא מוכן לאכילה.

6. מוסיפים לאורז את העדשים והבצל, מערבבים מורדים מהאש. מכסים את הסיר ונותנים לסיר לנוח עוד רבע שעה. בעת ההגשה אפשר לפזר מעל האורז שקדים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ