מתכון |

ריזוטו פטריות ואפונה ירוקה

חורפי וטעים: המתכון שיענה לכם על השאלה איך מכינים ריזוטו בבית

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
ריזוטו פטריות ואפונהצילום: robynmac / Getty Images ILQ

רכיבים

לאורז:

  • שקית אורז ריזוטו ארבוריו

  • 1בצל לבן קצוץ דק

  • חבילת פיטריות שמפנין

  • חבילת פיטריות יער

  • כוס אפונה קפואה

  • 4 כפות חמאה

  • 50 גרם גבינת פרמזן

  • כוס יין לבן

לציר הירקות:

  • 2 גזרים

  • בצל כרישה

  • 2 עלי דפנה

  • מלח ופלפל

  • זר פטרוזיליה

הוראות הכנה

מתחילים מהכנת ציר הירקות:

מכניסים את כל הירקות לסיר מלא במים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך כ-45 דקות. מסננים את הירקות ושומרים את הנוזל.

מטגנים בסיר את קוביות הבצל עם 4 כפות שמן, מוסיפים את הפטריות (פרוסות) ואת האורז ומערבבים היטב.

מוסיפים את היין הלבן ומערבבים היטב עד לאידוי של כל הנוזלים ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה בכל פעם מצקת של ציר ירקות ומערבבים היטב שהנוזלים מתאדים.

רגע לפני שהנוזלים מתאדים מוסיפים מצקת נוספת של ציר הירקות.

מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם וכשהאורז כבר רך, לקראת ההגשה מוסיפים את החמאה ואת האפונה ומערבבים בזהירות. זורים מעל את הפרמז'ן ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ