מתכון

ריזוטו פטריות ואפונה ירוקה

חורפי וטעים: המתכון שיענה לכם על השאלה איך מכינים ריזוטו בבית

מאיה לביא, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מאיה לביא, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני
ריזוטו פטריות ואפונה

רכיבים

לאורז:

  • שקית אורז ריזוטו ארבוריו
  • 1בצל לבן קצוץ דק
  • חבילת פיטריות שמפנין
  • חבילת פיטריות יער
  • כוס אפונה קפואה
  • 4 כפות חמאה
  • 50 גרם גבינת פרמזן
  • כוס יין לבן

לציר הירקות:

  • 2 גזרים
  • בצל כרישה
  • 2 עלי דפנה
  • מלח ופלפל
  • זר פטרוזיליה

הוראות הכנה

מתחילים מהכנת ציר הירקות:

מכניסים את כל הירקות לסיר מלא במים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך כ-45 דקות. מסננים את הירקות ושומרים את הנוזל.

מטגנים בסיר את קוביות הבצל עם 4 כפות שמן, מוסיפים את הפטריות (פרוסות) ואת האורז ומערבבים היטב.

מוסיפים את היין הלבן ומערבבים היטב עד לאידוי של כל הנוזלים ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה בכל פעם מצקת של ציר ירקות ומערבבים היטב שהנוזלים מתאדים.

רגע לפני שהנוזלים מתאדים מוסיפים מצקת נוספת של ציר הירקות.

מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם וכשהאורז כבר רך, לקראת ההגשה מוסיפים את החמאה ואת האפונה ומערבבים בזהירות. זורים מעל את הפרמז'ן ומגישים.

תגובות