ריזוטו פטריות ואפונה ירוקה - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ריזוטו פטריות ואפונה ירוקה

חורפי וטעים: המתכון שיענה לכם על השאלה איך מכינים ריזוטו בבית

דרגת קושי: בינוני
ריזוטו פטריות ואפונה
robynmac / Getty Images ILQ
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לאורז:

שקית אורז ריזוטו ארבוריו

1בצל לבן קצוץ דק
חבילת פיטריות שמפנין
חבילת פיטריות יער
כוס אפונה קפואה
4 כפות חמאה
50 גרם גבינת פרמזן
כוס יין לבן

לציר הירקות:

2 גזרים

בצל כרישה
2 עלי דפנה
מלח ופלפל
זר פטרוזיליה

הוראות הכנה

מתחילים מהכנת ציר הירקות:

מכניסים את כל הירקות לסיר מלא במים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך כ-45 דקות. מסננים את הירקות ושומרים את הנוזל.

מטגנים בסיר את קוביות הבצל עם 4 כפות שמן, מוסיפים את הפטריות (פרוסות) ואת האורז ומערבבים היטב.

מוסיפים את היין הלבן ומערבבים היטב עד לאידוי של כל הנוזלים ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה בכל פעם מצקת של ציר ירקות ומערבבים היטב שהנוזלים מתאדים.

רגע לפני שהנוזלים מתאדים מוסיפים מצקת נוספת של ציר הירקות.

מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם וכשהאורז כבר רך, לקראת ההגשה מוסיפים את החמאה ואת האפונה ומערבבים בזהירות. זורים מעל את הפרמז'ן ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות